Najdi forum

znakec za evro?

Čao računalniški mački!
Spravljam se na naši www objavljati cene v evrototih (ok, prosim, ne me zdej prjavit, k smo mal pozni), pa me je itak že v prvem šubu zeznil znak za evro € (alt gr+e). No, ko jaz ta znakc dam v našo stran, se zadeva v javnosti prikaže kot kvadratek. Ok, isto se zgodi z nekaterimi vezaji, šumniki in podobnimi kvakami. In za te kvake potem obstaja neka druga kvaka, ki jo pač skopiram noter namesto taprave črke – in pri prikazu kvadratek čudežno zgine in prikaže se taprava črka.
Torej .. se komu šajna, katera kvaka nadomešča tegale € evrotota?

Hvala!
Maruša

Očitno pisava, ki jo uporabljate, nima znaka €…

charset zamenjaj iz iso-8859-2 v windows-1250

Hmmm, kuga pravš????

marusa1 napisal:

> Hmmm, kuga pravš????

da zamenjej charset tam v HEAD tagu :))

Povej, a ti delaš strani, al ti samo nekej natipkaš nekam(word, notepad), pa se to pol pokaže na strani.

Pa ti men govoriš v nekem meni popolnoma tujem jeziku ;-))

Ne, ne delam prou direkt na strani, ampak v Contributu, ki je program za urejanje strani. Imam sicer tudi dostop do taprave strani preko HTML kita, ampak se ga branim kt hudič nevemčesa že, ker sem v njem čist lost in spejs. Razen tistega, kar znam narest po posebnih navodilih za telebane tam notri raje nič ne šarim.

Contributa pa ne poznam.
A ti potem to stran popravljaš nekje lokalno al kar v živo?

v html kodo vpiši:

ali

pa mora delati

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

eh jajca – seveda ne dela:

Napiši skupaj tale znak:

& # 8 3 6 4 ;

brez presledkov – seveda

ali pa napiši:

& e u r o ;

brez presledkov

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

€ ne dela …
smo pa že rešili zadevo s slikico evrotota .. vsaj začasno bo. Bom pa probala še z uno prvo številko … nič ga ne gane!

Napiši EUR in gotovo!

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Bingo! Bravo Pero!

Premal placa ;-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close