ZMT ali COLLEGIUM
Tukaj imas se agencijo TA Planet, http://www.ta-planet.net, kjer so v bistvu vsi bivsi ZMTjevci, nekaj pa jih je iz Collegiuma in Mondiala.
Kar se ZMTja tice, je njihova kvaliteta MOCNO padla, odkar jih je ekipa zapustila – za novo leto so bile same katastrofe, na vecini lokacij (se forum so ukinili, ker se je folk pritozeval).
Collegium in Planet pa imata dobre programe kar se Amsterdama (predvidevam, da te to zanima). Planetove vodice za A. osebno poznam in so dobri. Za Collegium sem pa slisal, da tudi dobro odpeljejo A.
LP L
Letos bil s TA Planetom v Beogradu in sem navdušen! V primerjavi s Collegiumom in ZMTjem mislim da so bili veliko boljši. ZMTju je kakovost zelo padla v zadnjem letu – slišim pripombe od večine prijateljev ki so bili z njimi v zadnjem letu. Collegium je pa postal prepožrešen – ni več samo študentska TA ampak, ampak še mnogo več. Tisti, ki so letos bili z njimi v Beogradu sicer niso rekli da je bilo slabo, so pa dejali, da so pričakovali več od njih in po primerjavi z našim aranžmajem pri TA Planetu smo ugotovili, da smo mi imeli stvari veliko bolj organizirane…. To je bilo za novo leto… Amsterdam pa ne bi vedel…
A
Jest mam z ZMT-jem veliko boljše izkušnje kot z Collegiumom.
Bil sem z Collegiumom novo leto 2000 Praga. Podomače povedano so zaj. vese kar se je dalo in ni bilo nobenega opravičil, kaj šele da bi kak denar vrlni.
Bil sem tud na Kreti kjer je bilo pa vredu brez pripomb.
Z ZMT jem sem bil na Krf-u.In je blo res super, mad vsemi pričakovanji. Bil sem tud letos v Beogradu za novo leto in je blo tud vredu oz. so nas kar presenetl.
Drugače pa mislim, da so izleti pri teh dveh agencijah full odvisni od tega katere vodiče dobiš. Ker eni se full potrudijo drugim pa se ne da lih preveč (To se je izkazalo na kreti).
Planeta ne poznam.
Ce si bil z zmtjem na Krfu, je tako kot bi sel letos s Planetom – vodniki bodo isti.
Drugace se pa strinjam, da je bolj kot od agencije od vodnika odvisno, kako bo izpeljan program.
Tako pa je skoraj pri vseh agencijah.
In za novo leto, ko vsem agencijam kronicno primanjkuje dobrega kadra so prisiljeni vzeti se tak podn od ljudi, ker so dobri preprosto ze zasedeni. Ceprav se s tem ne strinjam – raje naj prodajo toliko aranzmajev, kot so jih sposobni korektno odpeljati, kot pa da sele kasneje razmisljajo kako pa kaj.
LP
ojla….potovala sem že z zmt-jem…ma, je kr vredu, če ti je velik do žuranja in bol malo za kaj vidit…ker se lahko zgodi, da bo na listu pisalo, kaj si boste vse ogledali, potem pa boste pršli tja, pa vodiči ne bojo vedl, da je kak muzej ne vem, med prazniki zaprt…..pa si ga sevda na boste ogledali….
ampak, to je samo moja izkušnja….
čauči………….
Ali pa, da ti ob prihodu v Sarajevo povejo da izlet na Bjelašnico odpade zaradi snega. Snega je bilo ravno za vzorec…pa še tega je prvo noč pobralo.
Pa da te nastanijo v “apartma”, kjer je za kopalnico, hodnik in dve sobi en električni radijatorček dimenzij 20cmx20cm*100cm. Kolegi iz avtobusa pa so nastanjeni 5 ulic vstran(najbližji!).
Pa da odpade izlet na izvir Bosne, ker se spomnijo, da je ob 16h že tema in da se tak nič ne bi dalo videt. Seveda tega v programu ne omenijo(izlet bi naj bil vključen v program)…
Ja, to se je dogajalo letos v Sarajevu z ZMTjem…pa bi se dalo še kakšno “dogodivščino” opisat…
Ozbej, sem TUDI na placilni listi Planeta, kadar vodim za njih. Cesar pa ne bi mogel reci za ZMT, ki mi se vedno ni izplacal honorarjev za lansko poletje!!! Drugace pa nimam kake “maticne” agencije, ker vodim kadar imam cas, ob studiju.
Kar se pa zavoda tice – ZMT je veljal za najbolj profitabilni del Studentske organizacije v Lj, takoj za studentskim servisom.
LP L
Forum je zaprt za komentiranje.