Najdi forum

ZMRZOVANJE

Sem še bolj sveža na področju hranjenja hrane – zmrzovanja. Zato imam eno vprašanje. ali se lahko da zmzniti hrana na tak način. Skuham konjski golaž iz mesa, ki je bil zmrzjen, potem pa dam kuhan golaž ponovno zmrzniti? Zelo bi bila vesela odgovora.

Meso, ki je bilo zamrznjeno in potem dobro toplotno obdelano (kuhano, pečeno, dušeno), lahko še enkrat zamrzneš.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Tako, kot pravi Vladka, je tudi meni razlozil mesar.Nisem pa se udejanila.
Lp

Jaz pa delam prav tako že mnogo let.

Pri nas tudi funkcionira…..

Hvala vam. Bomo tudi mi prečeli to delati.

Jaz raje že v štartu, torej pri prvem zmarzovanju razdelim jedi na manjše porcije, ker ne zm,rzujem rada ponovno že zmrznjeno hrano. LP Silvia

Tudi jaz delam vedno tako…

hy SARAH
imaš srečo , da te ni že BABI oštela , zmrzujemo na mrazu , hrano pa
zamrzujemo .
Počakaj ,preden daš v posodo za v skrinjo , da se ČISTO ohladi .
Da ne bi izpadel , neuk v tehnologiji , iz skrinje v mikrovalovko .
L P OGI

Ogi, na napačnem forumu si.

lp M

Hej,Ogi! Mislim,da se nikogar nisem ostela,ni v moji navadi.
Lep dan s sonckom, kot je pri nas!

HY MAJUŠKA
JA TO NE PONAJAMEM , KAK TO SKAŽEŠ ?
NIHČE NAJU NE SILI , DA SVA NA SPLETU ,ČE TE PA MOTI , DA ZNA TUDI
MOŠKI , KAJ SKUHATI – TVOJ PROBLEM , NE NAŠ .
BABI -OPROSTI , SEM PA SEDAJ JAZ -MIMIGREDE ,je kaj novic o
mlečni slivovi juhi ?
L P OGI

Hej! Sem ze pozabila. Moz ji rece cespljova kasa in ne mlecna slivova juha.Zdaj pa ne vem,ce mislita isto jed.

Zvecer so namocili cesplje in jih naslednji dan na pol skuhali v vodi,nato pa dodali oprano kaso,vse posolili in kuhali se priblizno pol ure. Ce je bila jed pregosta,so jo razredcili s kropom.Na koncu so jo zabelili z vrocim maslom.
Mogoce so to kuhali tudi na mleku.

Moz je na skrivaj pomakal kruh v vroce maslo,preden je mama polila po kasi.Povedal mi je,da je bila to edina dobra stvar pri tej jedi.
Jaz je nikoli ne delam,ker je moz ne mara.Ce bi jo,bi dodala kaksne zacimbe za sladko(klincki,cimet) ali pikantno varianto(vsaj ingver).Tezko o tem pisem,ker premalo poznam.

V drugacni obliki pa kaso s pridom uporabljamo,le s cespljami ne. Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close