Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zmrzovanje jedi s krompirjem

Zmrzovanje jedi s krompirjem

Zanima me, ali lahko zmrznem jedi, ki vsebuje krompir (npr. ričet, mineštre)?

Hej! Ce zamrznem,ne skuham v ricetu krompirja,oziroma odvzamem brez krompirja,kar imam namen zamrzniti,nato nadaljujem s krompirjem.
Odmrznjenemu ricetu potem dodam samo krompir,saj je v 20 minutah kuhan. Enako z vsemi minestrami.
V joto s kislim zeljem in repo pa dam krompir,ker je baje to v redu zaradi
kislosti. Tako delam jaz,bodo se drugi povedali;sicer je o tem tekla beseda nekaj nazaj. Lp Babi

Tudi jaz ne zmrzujem krompirja, zato ker načelno ni dobro krompir ponovno pogrevati, tudi v joti ne. Posebaj ga skuham na sveže, toliko časa porabiš kot, da počasi pogreješ zmrznjeno jed. LP Silvia

krompirja nikoli ne pregrevam-pogrevam. v kislem zelju oz. repi pa ga mirno pogrejem /jed je naslednji dan se boljsa/- mora pa zavreti. kislo zelje in repo tudi zamrznem. lp petra

Večkrat je bilo na forumih rečeno, da pogrevanje krompirja ni problematično zaradi samega krompirja, menda se lahko normalno pogreva. Stvar je bolj v tem, da smo zrasli ob stalnem ponavljanju, da se to ne dela. Še največ pa prispeva to, da pogret krompir običajno ni posebej dobrega okusa. In res se ga mimogrede na frišno skuha.
Vsi zamrzujemo jote s krompirjem, krompirjevo testo v svaljkih in cmokih, jaz ne bi prisegla, da nisem že kdaj tudi kakšne mineštre, ki je vsebovala kakšne koščke krompirja…
Lp Mimi

Jaz zamrzujem in joto, ričet, zelenjavne mineštre, ne glede na to, da je notri krompir. Nikjer še nisem zasledila ZAKAJ naj se krompirja ne bi pogrevalo (tako kot je napisala že Petra), tako da ne verjamem čisto v to, da je to slabo.
Sem pa enkrat zmrznila musako, pa je bila odmrznjena tako zanič okusa, da tega ne bom več naredila.

Helena

Helena

Jaz od krompirjevih jedi zamrznem edino njoke, te vedno naredim na zalogo.

Jaz zamrznjem krompirjeve njoke in slivove/marelicne cmoke iz krompirjevega testa. Vcasih tudi kaksno juho ali minestro.

Nekaj, kar se mi pa absolutno ni obneslo, pa je bila zmrznjena musaka iz krompirja: krompir je precej cudnega okusa, ko to odmrznes, ne vem zakaj.

LP, Ursa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close