Zmrznjene ribe
Rada imam ribe in pri nas so kar pogosto na jedilniku. Izkušnje imam s svežimi ribami. Ker je ribarnica od rok, razmišljam, da bi za spremembo kupila zmrznjene ribe, npr. osliče. Pa ne tiste panirane palčke.
Kakšne izkušnje imate z zmrznjenimi osliči ali s katerimi drugimi zmrznjenimi ribami v slovenskih trgovinah?
Prosim za ideje in nasvete, kako naj jih pripravim.
Vnaprej hvala.
Jaz kupujem zmrzjene fileje osliča od Mercatorja (mislim, da je iz linije Mizica pogrni se) . Men je dober, verjetno pa so kaksne drazje blagovne znamke zamrzjenih rib, se boljse.
Zelo okusno, zdravo in hitro pripravim te fileje po receptu iz knjige 1,2,3 KUHAJMO! Ainslay Harriot, ki je izsla pri zalozbi Vale Novak (avtorja se, da viditi vsak dan na BBC-ju v istoimenski oddaji. Kuharico pa priporocam, kot reden primerek sodobne kuharske knjige na slovenskem trgu).
No, recept se imenuje RIBJI FILE V PECICI S CESNOM, LOVORJEM IN LIMONO.
Pecico segrejemo na 220 C.
Z mesanico:
4 strtih strokov cesna,
1 zlice nasekljanega petersilja,
2 zlic oljcnega olja in
soli in popra
natremo
4 fileje osliča (po 150g)
2 natanko narezani limoni in lovor naložimo na dno pekača
Na to limonasto posteljo potem polozimo oslica in pecemo 8 do 10 minut.
Jaz pecem malo dlje, pa tudi za 4 fileje uporabim vec cesna in petersilja.
Dober tek!
Pri nas nismo ljubitelji rib, zato jih imamo zelooo redko na jedilniku. Ne zbiramo med zmrznjenimi ali svežimi. Sicer pa meni najbolj okusna škarpena, je ponavadi zmrznjena.
Iz zmrznjenih se lahko naredi veliko stvari. Pri sosedih obožujejo ribjo juho (+zelenjava) in vem da jo naredijo iz zmrznjene ribe.
Lp, Ela S
Forum je zaprt za komentiranje.