Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zmrznjen pommes frittes

Zmrznjen pommes frittes

Ima mogoče kdo izkušnje s peko zmrznjenega krompirčka v pečici. Enkrat sem nekaj na to temo že prebrala, pa z iskalcem ne najdem. Sicer nisem pretiran ljubitelj takih stvari, ker pa rabim večjo količino, bi si rada stvar malo poenostavila in ne bi cel popodan lupila krompirja. Kakšen navet prosim!

Sploh ni problema. Samo navodil na zadnji strani vrečke se držiš, pa bo. Je okusen in manj kaloričen ;). So pa seveda samo določene vrste predpripravljenega pomfrija primerne za pečico.

Aja: daš ga samo na pekač (če se ti ne ljubi pekača potem umivat, daš spodaj malo peki papirja), v predgreto pečico, potem gre pa zelo hitro (no, malo dlje kot v fritezi že traja). Na enak način delam piščančje medaljone oz. tudi cordon bleu (ga kupim v Avstriji) – meni so všeč, kar se okusa tiče.

Lp, mishika

Živio!
Tudi jaz ga dam kar na peki papir in pustim kar dobre pol ure, da se speče, je veliko manj masten kot tisti iz friteze, zraven pa lahko spečeš še kaj drugega.

Ah, mi se pa nič ne ubadamo s tem, kateri je za v pečico in kateri ne.
Kupimo tistega, ki nam pride pod roke in ga pečemo na 180°C dobre pol ure (na koncu malo povišamo, da lepo porjavi).

Tudi jaz vse vrste pomfrija pečem v pečici. Redko kdaj najdem tistega, na katerem piše, da je primeren za pečenje v pečici. Tako da imam do sedaj dobre izjšnje tudi z “navadnim”. Tako kot pravijo ostale – peki papir in cca pol ure na cca 180 stopinj.
Prav tako tudi pečem tudi piščančje medaljone.
Je mogoče katera probala tako speči že tudi sojine polpete?
LP
d.

Hoj, Avena!

Saj so ti ze ostale napisale, kako stvar gre, jaz bi samo dodala, da je to zelo pogosta jed svedskih studentov, ki v pecici ne pecejo samo takega zmrznjenega krompirja, ampak tudi druge stvari, ki se jih sicer cvre. Npr. zelo pogosto tudi fish fingers (oz. paniranega oslica) ali kaj podobnega.

Lep pozdrav, Ursa.

Ravnokar sem bila v Merkurju in sem opazila pekač z luknjicami, ki je namenjen prav za pečenje zmrznjenega krompirčka. Cena je cca. 3.000 SIT.

Hvala vsem! Me je samo skrbelo, da se krompir ne skuha. To bo pojedina!

Sonce rumeno,

mi doma tako v pečici poleg pomfrija pečemo tudi ribje palčke (kot je že omenila Ursa), navadne mesne polpete, sardelice (v koruzni moki), paniranega piščanca, itd.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close