Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zmedena od preveč receptov

Zmedena od preveč receptov

Lepo lepo lepoooo prosim za pomoč: kupila sem kruhomat, zraven je knjižica z recepti. Na forumu sem z iskalnikom našla malo morje receptov. Na internetu jih je veliko morje receptov.

E, jaz sem pa zmedena. Ne bi polnozrnatih, ne bi pica kruha, ne bi nobene zdrave variante. Rada bi naredila čisto navaden bel kruh, tak fino mehek, mogoče tak, kot je primorski (saj veste, kaj mislim)

Pomagajte! Prosim za izkušnje iz prve roke, pripopajte linke, če se vam da, napišite na kratko.

Ker zdajle šibam v službo, se že vnaprej zahvalim vsem, ki mi boste pomagale. Čez 10 min me ni več: TOREJ hvala!

Evo ti moj univerzalni recept:

350 ml vode,
2 žlički rjavega (lahko tudi bel) sladkorja,
1 žlička soli
3 žlice olivnega ali navadnega olja ali košček (10g) masla,
550 g moke
1/3 fala kvasa.

Po tem vrstnem redu daješ v posodo, v moko narediš jamico in not nadrobiš kvas.
Pri moki jaz dam enkrat belo enkrat polnozrnato, rženo.. ali pa mešano.

Vedno mi uspe, se lepo dvigne in je njami.

LP

Lep pozdrav !

Aja, pa še tole: (že v bundi in čevljih sem pred računalnikom)

zakaj v priloženi knjižici receptov piše, da je treba v beli kruh dat noter poleg moke tudi zdrob? A je zato kruh boljši ali kaj? Kaj pa če zdrob enako po količini nadomestim kar z moko???

HVALA, zdaj pa res šibam.

Mogoče boš morala nekaj receptov sprobat, da boš videla kaj vam in tvojemu aparatu najbolj ustreza, jaz imam zdaj takle univerzalen recept:

400 ml vode ali mleka ali 250 vode+150 ml navadnega jogurta
žlica olja
mala merica soli+ sladkorja ( merica je priložena)
500 g moke, bele ali tip 850, jaz dam pogosto tudi en del ržene ali poknozrnate
1 suhi kvas

Pa dobro peko ti želim, mi ga pečemo že skoraj 5 let, če imam čas tudi klasično.

Če hočeš fino mehak kruh daj malo mleka namesto vode (npr.pol deci mleka, ostalo vodo). Vse ostalo (moka, kvas, sol, sladkor, olje) je tako ali tako standardno, količine so odvisne od okusa. Jogurt ti da že specifičen okus. Lahko pa daš tudi mleko v prahu – samo ne pretiravaj, da ne boš imela mlečnega kruha 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close