Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zmanjkuje mi idej

zmanjkuje mi idej

Kaj kuhate naslednji dan za kosilo?
Pri nas se vrti golaž, segedin, obara, jota, kisla repa, makaroni oziroma špageti, riž, ričet. Nihče ni ljubitelj rib, kakšno postrv še, pa drobovina tudi odpade. Sicer pa jemo vsi vse.
Kakšno idejo prosim, saj sem teh kosil že naveličana.

Jaz ti predlagam:
– najprej juho iz cicerike in pora:

– za glavno jed polento z brokolijem:

ali kalamare po receptu od Babi:

– za desert pa pecena jabolka:

Vse preizkuseno in vse zelo zelo zelooooooo njami!

Dober tek! :))))

Poskusi tole: GRATINIRANI NJOKI (recept je iz Lise):

SESTAVINE: za 4 osebe
Njoki (svaljki):
1 kg zamrznjenih svaljkov
ali
doma sveže narejeni krompirjevi svaljki:
800 g mokastega krompirja
2 jajci
120 do 200 g moke
sol
Omaka:
1 šopek mlade čebule ali 2 srednje veliki čebuli
olivno olje
150 g prekajene slanine ali kraške pancete
1 pločevinka paradižnikov – pelatov (425 ml)
sveže zmlet poper
40 g naribanega parmezana
150 g gorgonzole
2 žlici surovega masla
Po želji dodatek: morazella ali drug grobo nariban sir

PRIPRAVA:
Njoki: pripravimo jih in skuhamo
Omaka: Slanino narezano na kocke ali rezance popražimo, dodamo narezano čebulo na kolobarje in popražimo skupaj.
Dodamo razdrobljen paradižnik s sokom vred, solimo in popramo. Malo dušimo. Omako zmešamo z njoki in parmezanom in stresemo v namaščen pekač za narastke. Povrh potresemo gorgonzolo, narezano na kocke in kosme masla (po želji sir, mozarello).
Pečemo v pečici – 25 minut pri 175°C (ventilatorska pri 155°C)
OP: Z malo domišljije lahko omako poljubno spreminjamo, namesto njokov vzamemo široke rezance ipd…

pred par dnevi sem naletela na ta recept-nic posebnega,a maaalo drugace:

polpeti s spinaco

30 dag mletega mesa
20 dag sveze spinace
2 manjsa krompirja
strok cesna
sopek petrsilja
2 stari zemlji
5dag parmezana
2 jajci
malo mleka
sol,poper
drobtine
olje

cel krompir skuhamo v slani vodi,olupimo,pretlacimo,kruh narezemo na drbne kocke,prelijemo z mlekom.cesen narezemo,spinaco operemo,grobo sesekljamo in malo dusimo.petrsilj narezemo,parmezan naribamo. v skledi zmesamo meso,pretlacen krompir,cesen,petrsilj,spinaco,kruh,parmezan,sol,poper in stepena jajca in oblikujemo hlebcke,jih povaljamo v drobtinah in z obeh strani na olju specemo. lp petra

Ali pa tole- je super: NARASTEK IZ JAJČEVCEV (za 4 osebe)

2 jajčevca
2 pločevinki pelatov
rezine sira
parmezan
česen, sol
bazilika (sveza/zamrznjena + suha)
olivno olje

JAJČEVCE nareži na rezine in popeči na malo olivnega olja ali na žaru (lepo se opečejo na valoviti kvadratasti “žar” ponvi od Tefala)
SIR nareži na rezine – lahko porabiš razne ostanke različnih sirov če jih imač doma….

Jajčevce in sir zloži v nepregorno posodo kot strešnike- vrsta jajčevcev / vrsta sira / / / / /

PELATE stresi v posodo, posoli in tenstaj nekaj časa. Vmes dodaš česen in VELIKO sveže bazilike in tudi suho baziliko.

OMAKO preliješ čez zložene jajčevce in sir, potreseš s parmezanom in pečeš v pečici 20 minut na 220°C.

Zelo je nasitno (zaradi sira) in okusno, serviraš lahko kot kosilo s solato, poleti pa je dobro kot priloga k žaru..

Če ni sveže bazilike lahko daš zamrznjeno. Zamrznjena je okusna le, če je zamrznjena v steklenem kozarčku, iz plastike je zanič!??
Pozor na slanost in mastnost jedi- le-ta je zelo odvisna od sirov!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close