“Zloženka” – Babi?
Hej,Bacek!
V tokratni zlozenki je bila vecina jajcevcev v moki in jajcku(zaradi vecje nasitnosti).Palacinke niso nujne(ce se mi zgodi,da je jajcevcev premalo).
Besamel naredim s pol mleka in pol juhe(ali v vodi pokuhana jusna kocka-jaz je ne uporabljam rada).
Najprej dolijem mleko,potem pa dolivam juho.Besamel naj ne bo pregost,da lepo tece.Jaz dam vanj beli poper in mukstni orescek.Ponavadi ga precedim skozi cedilo.Ko namazem besamel,dodam samo malo razredcene kisle smetane sem pa tja.
Od kupljenih omak se mi zdi najboljsa Barillina z olivami. Si videla,da sem na vrh vtisnila tudi nekaj cnih oljk?
Ko zlagas,malo zapolni luknje v prvi vrsti kar s koscki jajcevcev,da je plast
skupaj.
Midva z mozem sva pa danes uzivala v na panceti pocvrtih in dusenih belusih in tvojih krasnih zelenjavnih zrezkih.Bilo je prima in skoraj vege,ce ne bi bilo tistih nekaj kosckov pancete.
POzdravcek Babi
Me veseli, da so vama bili všeč polpetki. Naslednjič, ko jih bom delala, bom poskusila tvojo varianto, da bi jih pekla v pečici. Pa malo sirčka gor, mjami. Že vidim, da bo super.
Hvala za dodatna navodila, se bom zdajle lotila in pripravila. Poleg tega bom pa naredila še tiramisu (ga nisem delala že več kot leto dni, groza!).
In v zvezi s tem me zanima, če so vse mame take kot moja. Ko je vidla piškote me je vprašala, če bom tiramisu delala. “Za koga pa? Saj ti ga tako ne smeš jest!”, mi je rekla. Sicer sem že navajena teh njenih opazk, ampak vedno znova me malce prizadane, vzame voljo in dobim slab občutek.
Kajti po njenem v življenju ne bi smela pojesti koščka čokolade, peciva,… ker imam že tako preveč kg. Ampak me vsaj fant razume in vem, da bo vesel, ker ga bom naredila. Me pa vseeno takele pripombe prizadanejo! In potem naj kaj ustvarjam?!?
Malce sem se oddaljila od teme, mi je pa lažje in bom z večjim veseljem zdaj ustvarjala.
Želim lepe pozdrave vsem
Petra
Bacek,hej!
Se dodatek k jajcevcem.Jaz to naredim skoraj vedno zvecer,le malo besamela,omake in sira si pustim za zadnjo plast in dokoncam tik pred pecenjem. Veckrat pripravim rezine jajcevcev ze prej in jih zamrznem.To mi je v veliko pomoc,da ne delam vse zadnji hip.
Rezine naj ne bodo pretanke,vsaj pol kazalca debele.Ko spustijo vodico,jih samo popivnaj s servietko.
Tvoje zelenjavne zrezke je zelo pohvalil tudi moz.Midva jih veckrat jeva
z blitvo. Ko sem danes tvoje pogrela v pecici,sem na vrh dala zlicko
paradiznikove omake in malo sira;ostali so socni.
Ti kar speci,kar zelis. Ce sem kdaj nekoliko “down”,grem kaj dobrega speci.
Potem postanem vesela.Saj clovek ne pece samo zase;tako prijetno je kaj dobrega ponuditi. Ti si tako imenitna punca(ze tvoj moto na koncu posta to pove) in mama ti mora to veckrat povedati.
Ne vem, zakaj nekateri starsi skoparijo s pohvalo.V soli sem vedno najvec dosegla s pohvalo ze ob najmanjsem uspehu. Otroci to srkajo kot goba vodo. Petra,ves zakaj imamo brado? Da jo dvignemo! :)))Babi
Saj nama boste oprostili ta intermezzo!
Tole zloženko bom zagotovo naredila tudi jaz. Samo moram prvo po nakupih ,ker nimam doma jajčevcev, parmezana,… Enkrat jo bom naredila iz kupljenih jajčevcev- melancanov, potem bom pa verjetno počakala na domače, ki že rastejo na okenski polici. V veselje je gledat kako seme vzkali, pa potem dobiva nove in nove listke, poganjke in potem prečudovit roza-lila cvet iz katerega se razvije še lepši svetleči plod. Čuda narave, ki jih je vredno spoštovat,…….. Ko se človek zamisli kako iz majhnega semenčka zrase veliko, dobro,………….. ostane kar malo brez besed.
Babi, Artičoko smo danes že pojedli. Nisem pričakovala, da mi bo okus tako všeč. Naredila sem kar omako, malo improvizirala in je dobro izpadlo. Zraven pa kuhano piro in regrat v solati. Hvala in hvala tudi za včerajšnje dobrote.
Bacek, a veš, da nimam za včeraj nič slabe vesti kljub temu da sem se kar dosti pregrešila. Če je bilo pa vse tako dobrooooo. Moram priznat, da mi je žal, da nisem poskusla tvojih zrezkov ampak bilo je vsega toliko, da nisem zmogla niti grižljajčka več. Ali ste probale ” špecle”, ki jih je naredila Kroki. Ma super so bili že za pogledat, tiste barvne različice, pa dobri tudi. Sem poskusla tiste, ki so se še popekli v pečici.
Skratka bilo je res fino in kar nisem mogla verjet, da je čas tako hitro minil. LP
Hej,Evita!
Kosarica je bila zadetek v polno! Tvoje mojstrovine so taka pasa za oci in dobrota za zelodcke. Moz si je vse ogledal in pokusil.
Tvoj oce je pravi mojster;vse tako natancno in tisto leseno dno…
Seveda sta tu mackona. Vse,kar je naravno,zavohata in si hoceta ogledati.Zato je varno zaprta za steklenimi vratci omare,ker ne bi rada,da se je lotita. Pri torbici iz naravnih kokosovih vlaken sta mi uspela prvi dan naceti rocaja.
Bos videla,kako bo zlozenka dobra iz tvojih jajcevcev!
Nona je namesto gredice z rozicami imela pod oknom zasejani dve sadiki
jajcevcev in vedno je zalila z vodo,v kateri je pomila posodo po vecerji.
Tisti dve sadiki sta tako bujno rastli in imeli vec plodov,kot oni na vrtu.
Seveda takrat se ni bilo sedanjih agresivnih pomivalnih sredstev.
Sem vesela,da je articoka sla v promet. Ko bodo belusi,lahko naredis krasno omako iz njih.
Steblo narezes na tanko,glavice pustis cele in poprazis na malo olja in pancete(lahko to izpustis),dodas cesen,petersilj,malce zalijes in dusis kaksnih 15 minut. Pa imas dodatek k mesu ali pa k testeninam.
Backovi zrezki so res dobri. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.