življenje
Obljuba zvestobe je res prikladna, da se lahko “po toči” nanjo obešamo. Pošteno povedano, se mi to zdi največja neumnost in niti ne želim sam obljubljat niti, da mi jo obljublja parrtnerica. Sicer pa, ko smo ravno pri seksu je zanimivo, da nekateri skorajda ne bi ali vsaj ne bi več kot “je nujno”, z druge strani pa o kakšnem takem predlogu niti slišati nočejo :-))[/quote]
Hja…zdej, če sta zmenjena, da sta “svobodna”, je to fajn. Samo – ponavadi ravno tisti, ki
varajo, najtežje prebolijo varanje nazaj….
Zadeva ni tko ajnfah….a ti pol parnerki poveš, da si eno “mimgrede” poseksal? Po mojem ne.
A to pol lepo fura, dokler sta oba diskretna? Al kako? A pol tud “velja” da osvajaš kandidatke
ob prisotnosti partnerke? In obratno? Prideta na žur skupaj, odideta pa vsaj posebej z novim?
Men to ni všeč. Če se vežeš, se vežeš….če si frej, si pa frej…oboje naenkrat je zelo težko….[/quote]
Če nekdo ne želi obljubljati, še ne pomeni da ima namen tudi početi tisto, kar ne želi obljubiti. Zahteve po takih obljubah so znak slabega zaupanja vase in ziheraštva. Ziheraštvo pa je ponavadi povezano z lenobo – da se ti v vezi ni potrebno truditi.
Otrok tudi nima vpliva na to, da ostaja v vezi pa naj bo ta še tako kilava. Je pa tudi treba priznat, da so otroci odlično ofenzivno orožje za maščevanje partnerju, ki si je “drznil” iz veze oditi pa naj bo to tako ali drugače. pa tudi nimajo vpliva na to. Temelji se jim zamajejo, koliko poa se jim bojo še majali ali izpodkopavali pa je v veliki meri odvisno od staršev (pa tudi nimajo vpliva na to).
ja, to si pa kar dopovejte :-)))[/quote]
Eh, Boom, škoda besed, zakaj bi bila odločitev toliko bolj premišljena, ko imaš otroke. Se ve, kam pes taco moli, kaj je vse zajeto s to ketno okoli vratu, ker se je moralo nekomu nekaj ‘obljubiti’.
Naj vas ne zmoti dopovedovanje, niti ‘žrtev’ odpovedovanja – privoščite si.
Otrok naredi vse kar ve in zna, da bi kilavo vezo “pozdravil”, a je pogosto prešibki člen v tej verigi in ni uspešen, ker ima starše, ki se niso sposobni učit.[/quote]
Če dva nista za skupaj pač nista in tukaj ni kaj zdravit. Lahko se samo podaljšuje agonija, ki tudi na otroka vpliva, posledično pa še dobi vzorce, ki niso ravno pravi. A je to tako težko razumet? Ne vem, a ti misliš, da je popolnoma nepomembno koga si izbereš za partnerja in da je vsak dober za vsakega, ker se vse da naučit? Če bi bilo tako enostavno, bi se partnerji že zdavnaj talali za merkator pike in ne bi bilo niti samskoh monovcev in mon.
Otrok tudi nima vpliva na to, da ostaja v vezi pa naj bo ta še tako kilava. Je pa tudi treba priznat, da so otroci odlično ofenzivno orožje za maščevanje partnerju, ki si je “drznil” iz veze oditi pa naj bo to tako ali drugače. pa tudi nimajo vpliva na to. Temelji se jim zamajejo, koliko poa se jim bojo še majali ali izpodkopavali pa je v veliki meri odvisno od staršev (pa tudi nimajo vpliva na to).
ja, to si pa kar dopovejte :-)))[/quote]
Eh, Boom, škoda besed, zakaj bi bila odločitev toliko bolj premišljena, ko imaš otroke. Se ve, kam pes taco moli, kaj je vse zajeto s to ketno okoli vratu, ker se je moralo nekomu nekaj ‘obljubiti’.
Naj vas ne zmoti dopovedovanje, niti ‘žrtev’ odpovedovanja – privoščite si.[/quote]
jaz bi predvsem dal poudarek na “premišljenost”.
Jaz bi vseeno dodala 5. – strah ali odpor do tega, da prizadeneš partnerja.[/quote]
Za kaj takega, pa je bistven obstoj komponente, ki se ji reče ljubezen.
Boom pa je pri svojih navedbah verjetno izhajal iz predpostavke, da ljubezni v daljših vezah več ni, ampak je odnos samo še stvar navade in raznih koristi.
Zato te pred varanjem ustavijo strahovi pred izgubo teh ekonomskih koristi.[/quote]
In to je tudi edina in čista resnica, v 99% primerov 😉
Otrok naredi vse kar ve in zna, da bi kilavo vezo “pozdravil”, a je pogosto prešibki člen v tej verigi in ni uspešen, ker ima starše, ki se niso sposobni učit.[/quote]
Če dva nista za skupaj pač nista in tukaj ni kaj zdravit. Lahko se samo podaljšuje agonija, ki tudi na otroka vpliva, posledično pa še dobi vzorce, ki niso ravno pravi. A je to tako težko razumet? Ne vem, a ti misliš, da je popolnoma nepomembno koga si izbereš za partnerja in da je vsak dober za vsakega, ker se vse da naučit? Če bi bilo tako enostavno, bi se partnerji že zdavnaj talali za merkator pike in ne bi bilo niti samskoh monovcev in mon.[/quote]
Se absolutno strinjam, da ni vsak za vsakogar, ampak….. a nista to mogla prej pogruntat?
Se jima je tako mudilo seksat in pridelat ta nesrečni stranski produkt tega početja, ki sedaj trpi?
Stvari se pač ne izidejo vedno tako kot mi mislimo, da bi se morale. Otroci pač različno prenašajo to. Malo zaradi njihove narave, veliko pa tudi zaradi staršev samih.[/quote]
Otroku ločitev staršev zamaje temelje doma in tisti, ki pravijo, da so itak prilagodljivi in to različno prenašajo, se ne poglabljajo v njihovo psiho. Otrok nima možnosti izbire, niti vpliva na to, kako se bodo stvari pač izšle.
Zaljubljajte se, razhajajte se, ko ugledate boljšo terno na vidiku – a za otroke se odločajte, ko veste, da naj bi bilo to, kar čutite, res … to.[/quote]
Problem nastane, ko človek pri vsaki, ko je zaljubljen, misli, da je to to. :))
Če dva nista za skupaj pač nista in tukaj ni kaj zdravit. Lahko se samo podaljšuje agonija, ki tudi na otroka vpliva, posledično pa še dobi vzorce, ki niso ravno pravi. A je to tako težko razumet? Ne vem, a ti misliš, da je popolnoma nepomembno koga si izbereš za partnerja in da je vsak dober za vsakega, ker se vse da naučit? Če bi bilo tako enostavno, bi se partnerji že zdavnaj talali za merkator pike in ne bi bilo niti samskoh monovcev in mon.[/quote]
Se absolutno strinjam, da ni vsak za vsakogar, ampak….. a nista to mogla prej pogruntat?
Se jima je tako mudilo seksat in pridelat ta nesrečni stranski produkt tega početja, ki sedaj trpi?[/quote]
Ljudje se premalo poznamo, da bi vedeli kaj nas čaka in kako se bomo obnašali in počutili v nekih, nam do sedaj neznanim, okoliščinam.
Zato pa je z otroci pametno počakat vsaj 2 leti nekega skupnega življenja para, kolikor pač bi naj največ zaljubljenost trajala. Potem lahko že bolj trezno presodita ali je res to to.
Se jima je tako mudilo seksat in pridelat ta nesrečni stranski produkt tega početja, ki sedaj trpi?[/quote]
Mogoče se je komu mudilo predvsem samo pridelat.
Mogoče se je komu mudilo predvsem samo pridelat.[/quote]…. in drugi nasede (dobesedno) 😉
Presrečna tvoja ženska, ker ji znaš postreči le s “tehnikalijami”, namreč vse te 4 točke izpodbijajo čustva, da nismo poosebljeni računalniki, ki preračunajo vse vhodno-izhodne podatke. Upam, da nisi poročen in živiš samsko življenje, Boom, potem je to edino pošteno, ker ne vem sicer, kako lahko vsaj malo čustvena ženska najde gotovost in oporo v moškem, ki je mrtvo hladen racionalen tip, razen če ona sama ni takšna, ker zvestoba je temelj zaupanja v zvezi.
Presrečna tvoja ženska, ker ji znaš postreči le s “tehnikalijami”, namreč vse te 4 točke izpodbijajo čustva, da nismo poosebljeni računalniki, ki preračunajo vse vhodno-izhodne podatke. Upam, da nisi poročen in živiš samsko življenje, Boom, potem je to edino pošteno, ker ne vem sicer, kako lahko vsaj malo čustvena ženska najde gotovost in oporo v moškem, ki je mrtvo hladen racionalen tip, razen če ona sama ni takšna, ker zvestoba je temelj zaupanja v zvezi.[/quote]
Jaz bi se na tvojem mestu raje spraševal zakaj si ti sam. Imaš pa tisto o izpodbijanju čustev popolnoma prav, samo tega ne bo nihče priznal pa naj bo moški ali ženska. Hladnemu in/ali slabemu odnosu tudi nobena zvestoba ne pomaga in ga ne naredi boljšega.Celo lahko trdim, da gre v takem primeru bolj za zvestobo “po sili razmer”. 🙂
Presrečna tvoja ženska, ker ji znaš postreči le s “tehnikalijami”, namreč vse te 4 točke izpodbijajo čustva, da nismo poosebljeni računalniki, ki preračunajo vse vhodno-izhodne podatke. Upam, da nisi poročen in živiš samsko življenje, Boom, potem je to edino pošteno, ker ne vem sicer, kako lahko vsaj malo čustvena ženska najde gotovost in oporo v moškem, ki je mrtvo hladen racionalen tip, razen če ona sama ni takšna, ker zvestoba je temelj zaupanja v zvezi.[/quote]
Jaz bi se na tvojem mestu raje spraševal zakaj si ti sam. Imaš pa tisto o izpodbijanju čustev popolnoma prav, samo tega ne bo nihče priznal pa naj bo moški ali ženska. Hladnemu in/ali slabemu odnosu tudi nobena zvestoba ne pomaga in ga ne naredi boljšega.Celo lahko trdim, da gre v takem primeru bolj za zvestobo “po sili razmer”. :-)[/quote]
Ravno v tem je poanta, da bi ti moral biti samski, potem se ne bi spotaknil ob to naštevanje, tako kot pri Spiderju recimo ne. Za kratkotrajne zveze seksualne narave samskih pa to ne igra posebne vloge.
Ker pa predvidevam, da nisi, si ne zamišljam veliko žensk, ki bi ji te točke poserviral, da bi kar tako pogoltnila, razen če ni čustveni hlod. Enako tudi ne vem, kaj bi recimo hčerki posredoval s tem odnosom do žensk? Da so moški “barabe”, nezvesti, da njeno mater lahko “reši” nezvestega moža samo njegova impotentnost, da skupaj tičita samo zaradi koristoljubja, da naj k bogu moli, da ne boš “naskočil” prve pripravljene….. In kakšno sliko bo imela potem takšna hči glede moških?
Matjažko, če nekdo čustva/odnos racionalno/analitično razlaga, še ne pomeni, da je hladen in da ničesar ne občuti v nekem odnosu. To je zmotno prepričanje.
Matjažko, če nekdo čustva/odnos racionalno/analitično razlaga, še ne pomeni, da je hladen in da ničesar ne občuti v nekem odnosu. To je zmotno prepričanje.[/quote]
Saj ne gre za to, da ne moreš opredeliti svoja čustva, ampak da sploh kaj čutiš (do ženske). Za seks za eno noč resda niso potrebna čustva, ampak zgolj “kemija” (seksualni privlak). Za zvezo pa vsekakor. In prav čustva podpirajo stebre zveze, tudi zvestobe. In te Boomove 4 točke so zgolj pričevalec, da teh ni (nikoli bilo).
No, jaz sem Booma vseeno vzel malo z rezervo pri tistih točkah. Se mi zdi, da je velikokrat sarkastičen. Če pa ni… 🙂
Jaz bi se na tvojem mestu raje spraševal zakaj si ti sam. Imaš pa tisto o izpodbijanju čustev popolnoma prav, samo tega ne bo nihče priznal pa naj bo moški ali ženska. Hladnemu in/ali slabemu odnosu tudi nobena zvestoba ne pomaga in ga ne naredi boljšega.Celo lahko trdim, da gre v takem primeru bolj za zvestobo “po sili razmer”. :-)[/quote]
Ravno v tem je poanta, da bi ti moral biti samski, potem se ne bi spotaknil ob to naštevanje, tako kot pri Spiderju recimo ne. Za kratkotrajne zveze seksualne narave samskih pa to ne igra posebne vloge.
Ker pa predvidevam, da nisi, si ne zamišljam veliko žensk, ki bi ji te točke poserviral, da bi kar tako pogoltnila, razen če ni čustveni hlod. Enako tudi ne vem, kaj bi recimo hčerki posredoval s tem odnosom do žensk? Da so moški “barabe”, nezvesti, da njeno mater lahko “reši” nezvestega moža samo njegova impotentnost, da skupaj tičita samo zaradi koristoljubja, da naj k bogu moli, da ne boš “naskočil” prve pripravljene….. In kakšno sliko bo imela potem takšna hči glede moških?[/quote]
In po čem konkretno sklepaš, da se meni zdi to popolnoma normalno in prav? Da sam živim po teh načelih in da jih celo odobravam? Daj no še enkrat preberi kaj točno sem napisal.
Matjažko, če nekdo čustva/odnos racionalno/analitično razlaga, še ne pomeni, da je hladen in da ničesar ne občuti v nekem odnosu. To je zmotno prepričanje.[/quote]
Samo sva že dva, ki sva to opazila :// Sicer bi bil Boom kak bolj vroči “otoček”.
Samo sva že dva, ki sva to opazila :// Sicer bi bil Boom kak bolj vroči “otoček”.[/quote]
Predvidevam, da bi zdaj moral vzeti v bran mojo popolno, brezmadežno sploh in oh osebnost in če ne že popiz… in spljuvat vse po vrsti, ki si upajo dvomit vame pa se vsaj zjokat na forumskih ramenih. hmmmm…
Ne. Sem kar resno mislil in napisal na podlagi marsikakšnega opažanja. Partnerja, ki sta sicer zvesta, ne kažeta drug do drugega skoraj niti kančka spoštovanja, velikokrat tudi v javnosti ne, v takih primerih mi nihče ne bo govoril, da zakon držijo skupaj kakšna huda čustva. No, morda so, vendar ne takšna, kakršna bi morala biti.
Tudi drug primer (včasih lahko to celo tu preberemo): na vprašanje ali bi se še enkrat odločili za istega partnerja, jih veliko odgovori negativno. Pa so z njim še vedno v vezi.
Ne. Sem kar resno mislil in napisal na podlagi marsikakšnega opažanja. Partnerja, ki sta sicer zvesta, ne kažeta drug do drugega skoraj niti kančka spoštovanja, velikokrat tudi v javnosti ne, v takih primerih mi nihče ne bo govoril, da zakon držijo skupaj kakšna huda čustva. No, morda so, vendar ne takšna, kakršna bi morala biti.
.[/quote]
S tem se strinjam.
Forum je zaprt za komentiranje.