Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek življenje

življenje

Jaz bi vseeno dodala 5. – strah ali odpor do tega, da prizadeneš partnerja.

To je že boom napisal pod 5

Tale mi je najbolj všeč :).
Spomni me na dve znanki pored časom. Ena mlada, malo nad 20, postavna, simpatična. Druga tik pred penzijo, precej tečna, okrogla, ne ravno privlačna. Sodelavki. PRva je imela težave z nekaterimi strankami, ker so se je preveč dotikali (menda ne nemerno). Druga pa je rekla, da se nje nikoli noben ne dotakne, da kje prvi take ideje?

Jaz bi vseeno dodala 5. – strah ali odpor do tega, da prizadeneš partnerja.[/quote]

ja, ampak to se navezuje pod 2 in 3, drugače ne bi bil razlog strah.

Jaz bi vseeno dodala 5. – strah ali odpor do tega, da prizadeneš partnerja.[/quote]

ja, ampak to se navezuje pod 2 in 3, drugače ne bi bil razlog strah.[/quote]

Mnja…..jaz sem vseeno upala, da čutiš do partnerja vsaj naklonjenost in si ga ne želiš
prizadeti….ampak ja, strah je pa vedno pred posledicami. Ni mi žal da sem varala, žal
mi je da so me dobili…..

ja, ampak to se navezuje pod 2 in 3, drugače ne bi bil razlog strah.[/quote]

Mnja…..jaz sem vseeno upala, da čutiš do partnerja vsaj naklonjenost in si ga ne želiš
prizadeti….ampak ja, strah je pa vedno pred posledicami. Ni mi žal da sem varala, žal
mi je da so me dobili…..[/quote]

Naklonjenost ali celo hvaležnost se mi pač ne zdi zadosten razlog, da ostajaš z nekom. Ne nazadnje gre tudi pri tem za neko vrsto varanja, saj mu najbrž nikoli ne poveš, da je to praktično edina stvar. Kadar je tako, se to pozna oz. čuti tudi v odnosu in posledica lahko je, da dodatno pripomore k temu da ostaneš prevaran, če se partner znajde ob pravem času na pravem mestu in s pravo osebo.

Za tisto drugo pa itak ne gre kriviti sebe. Kaj pa mu je bilo trreba hodit tam okoli, ko ni bil za to niti čas in kjer mu i mesto 😉

mi je da so me dobili…..[/quote]

Naklonjenost ali celo hvaležnost se mi pač ne zdi zadosten razlog, da ostajaš z nekom. Ne nazadnje gre tudi pri tem za neko vrsto varanja, saj mu najbrž nikoli ne poveš, da je to praktično edina stvar. Kadar je tako, se to pozna oz. čuti tudi v odnosu in posledica lahko je, da dodatno pripomore k temu da ostaneš prevaran, če se partner znajde ob pravem času na pravem mestu in s pravo osebo.

Za tisto drugo pa itak ne gre kriviti sebe. Kaj pa mu je bilo trreba hodit tam okoli, ko ni bil za to niti čas in kjer mu i mesto ;-)[/quote]

Jaz sem še vedno pristaš tega, da najprej eno zgodbo zaključiš, preden začneš drugo.
Seveda je pa v življenju to velikokrat težko….pa zame ne iz ekonomskih in podobnih razlogov,
težko je lahko samo zaradi morebitnih otrok…
Vse ostalo je komot postransko…

Partner ni lastnina. Tudi, če bo svoje orodje uporabljal kje drugje, se to orodje ne bo izrabilo.

Za tisto drugo pa itak ne gre kriviti sebe. Kaj pa mu je bilo trreba hodit tam okoli, ko ni bil za to niti čas in kjer mu i mesto ;-)[/quote]

Jaz sem še vedno pristaš tega, da najprej eno zgodbo zaključiš, preden začneš drugo.
Seveda je pa v življenju to velikokrat težko….pa zame ne iz ekonomskih in podobnih razlogov,
težko je lahko samo zaradi morebitnih otrok…
Vse ostalo je komot postransko…[/quote]

Stvari se pač ne izidejo vedno tako kot mi mislimo, da bi se morale. Otroci pač različno prenašajo to. Malo zaradi njihove narave, veliko pa tudi zaradi staršev samih.

Zadnjič sem svojga sosedi posodil pa sem čisto obnucanega nazaj dobil. Šraufenciger mislim.

slabo jeklo

Floskule ne rešijo problema….če sta dogovorjena, da vsaj seska s komer si zaželi, ni
težave. Če si pa obljubita zvestobo, pa je težava.
Glavnina prizadetosti gre po ugotavljanju laži….mahinacij….pretvarjanja….
Izguba zaupanja je precej nepovratna reč…

Strah je tudi čustvo. Če ti nekdo veliko pomeni, je razumljivo, da se ga bojiš izgubit. Strah je tako vedno prisoten v neki meri. To pa še ne pomeni, da iz dneva v dan živiš v strahu pred izgubo partnerja.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Strah je tudi čustvo. Če ti nekdo veliko pomeni, je razumljivo, da se ga bojiš izgubit. Strah je tako vedno prisoten v neki meri. To pa še ne pomeni, da iz dneva v dan živiš v strahu pred izgubo partnerja.[/quote]

Tisti, ki je partnerja (rahlo al manj rahlo) naveličan, se ne boji izgubiti njega, ampak se boji izgubiti tisto, kar je z izgubo partnerja povezano.

Obljuba zvestobe je res prikladna, da se lahko “po toči” nanjo obešamo. Pošteno povedano, se mi to zdi največja neumnost in niti ne želim sam obljubljat niti, da mi jo obljublja parrtnerica. Sicer pa, ko smo ravno pri seksu je zanimivo, da nekateri skorajda ne bi ali vsaj ne bi več kot “je nujno”, z druge strani pa o kakšnem takem predlogu niti slišati nočejo :-))

Zelo pogost pojav pri moških monovcih, kar nekaj tem odprejo glede tega, da oni ne seksajo in da je to brezveze.

Obljuba zvestobe je res prikladna, da se lahko “po toči” nanjo obešamo. Pošteno povedano, se mi to zdi največja neumnost in niti ne želim sam obljubljat niti, da mi jo obljublja parrtnerica. Sicer pa, ko smo ravno pri seksu je zanimivo, da nekateri skorajda ne bi ali vsaj ne bi več kot “je nujno”, z druge strani pa o kakšnem takem predlogu niti slišati nočejo :-))[/quote]

Hja…zdej, če sta zmenjena, da sta “svobodna”, je to fajn. Samo – ponavadi ravno tisti, ki
varajo, najtežje prebolijo varanje nazaj….
Zadeva ni tko ajnfah….a ti pol parnerki poveš, da si eno “mimgrede” poseksal? Po mojem ne.
A to pol lepo fura, dokler sta oba diskretna? Al kako? A pol tud “velja” da osvajaš kandidatke
ob prisotnosti partnerke? In obratno? Prideta na žur skupaj, odideta pa vsaj posebej z novim?
Men to ni všeč. Če se vežeš, se vežeš….če si frej, si pa frej…oboje naenkrat je zelo težko….

Zadnjič sem svojga sosedi posodil pa sem čisto obnucanega nazaj dobil. Šraufenciger mislim.[/quote]

Vidiš, ko nisi pravo orodje posodil. Posodi tisto orodje, ki se ne izrabi. Ali se bojiš, da nimaš takega orodja :)?

Zadnjič sem svojga sosedi posodil pa sem čisto obnucanega nazaj dobil. Šraufenciger mislim.[/quote]

Vidiš, ko nisi pravo orodje posodil. Posodi tisto orodje, ki se ne izrabi. Ali se bojiš, da nimaš takega orodja :)?[/quote]
Boom je naredil napako. Orodja ne bi smel posoditi nevešči ženski, ampak ji bi moral sam pokazati kako se uporablja in urediti zadevo. 🙂

Za kaj takega, pa je bistven obstoj komponente, ki se ji reče ljubezen.
Boom pa je pri svojih navedbah verjetno izhajal iz predpostavke, da ljubezni v daljših vezah več ni, ampak je odnos samo še stvar navade in raznih koristi.
Zato te pred varanjem ustavijo strahovi pred izgubo teh ekonomskih koristi.

Če bi ljudje res verjeli, da vsi prej ali slej varajo, potem jih samo varanje ne bi smelo prizadeti in bi varanje sprejemali kot del veze.[/quote]

Sej ni štos v tem, da te ne prizadene…seveda te, štos je v tem, da se pobereš in se ne
zapreš pred ljudmi, v strahu, da boš spet prizadet….[/quote]
Saj ravno to je bil point napisanega. Da nas prizadene, pa čeprav v vezo stopimo s figo v žepu in se teoretično ali razumsko prepričamo, da prej ali slej vsi varajo.

Stvari se pač ne izidejo vedno tako kot mi mislimo, da bi se morale. Otroci pač različno prenašajo to. Malo zaradi njihove narave, veliko pa tudi zaradi staršev samih.[/quote]

Otroku ločitev staršev zamaje temelje doma in tisti, ki pravijo, da so itak prilagodljivi in to različno prenašajo, se ne poglabljajo v njihovo psiho. Otrok nima možnosti izbire, niti vpliva na to, kako se bodo stvari pač izšle.

Zaljubljajte se, razhajajte se, ko ugledate boljšo terno na vidiku – a za otroke se odločajte, ko veste, da naj bi bilo to, kar čutite, res … to.

Otrok tudi nima vpliva na to, da ostaja v vezi pa naj bo ta še tako kilava. Je pa tudi treba priznat, da so otroci odlično ofenzivno orožje za maščevanje partnerju, ki si je “drznil” iz veze oditi pa naj bo to tako ali drugače. pa tudi nimajo vpliva na to. Temelji se jim zamajejo, koliko poa se jim bojo še majali ali izpodkopavali pa je v veliki meri odvisno od staršev (pa tudi nimajo vpliva na to).

ja, to si pa kar dopovejte :-)))

Stvari se pač ne izidejo vedno tako kot mi mislimo, da bi se morale. Otroci pač različno prenašajo to. Malo zaradi njihove narave, veliko pa tudi zaradi staršev samih.[/quote]

Otroku ločitev staršev zamaje temelje doma in tisti, ki pravijo, da so itak prilagodljivi in to različno prenašajo, se ne poglabljajo v njihovo psiho. Otrok nima možnosti izbire, niti vpliva na to, kako se bodo stvari pač izšle.

Zaljubljajte se, razhajajte se, ko ugledate boljšo terno na vidiku – a za otroke se odločajte, ko veste, da naj bi bilo to, kar čutite, res … to.[/quote]

Najboljša stvar, ki jo je moja mama naredila je bila ta, da se je ločila od očeta. Takrat smo končno zaživeli.
Leta in leta je že od tega pa še vedno oče ni dobil nobene druge ženske. Upam, da jo bo.

Obljuba zvestobe je res prikladna, da se lahko “po toči” nanjo obešamo. Pošteno povedano, se mi to zdi največja neumnost in niti ne želim sam obljubljat niti, da mi jo obljublja parrtnerica. Sicer pa, ko smo ravno pri seksu je zanimivo, da nekateri skorajda ne bi ali vsaj ne bi več kot “je nujno”, z druge strani pa o kakšnem takem predlogu niti slišati nočejo :-))[/quote]

Hja…zdej, če sta zmenjena, da sta “svobodna”, je to fajn. Samo – ponavadi ravno tisti, ki
varajo, najtežje prebolijo varanje nazaj….
Zadeva ni tko ajnfah….a ti pol parnerki poveš, da si eno “mimgrede” poseksal? Po mojem ne.
A to pol lepo fura, dokler sta oba diskretna? Al kako? A pol tud “velja” da osvajaš kandidatke
ob prisotnosti partnerke? In obratno? Prideta na žur skupaj, odideta pa vsaj posebej z novim?
Men to ni všeč. Če se vežeš, se vežeš….če si frej, si pa frej…oboje naenkrat je zelo težko….[/quote]
Menjaš in iščeš dokler ne najdeš tisto kar ti ustreza/kar rabiš, potem več nimaš te želje.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close