Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek življenje je brezvezno

življenje je brezvezno

kr neko brezvezno duvanje ljudi / nagonov 80 let in potem itak crkneš.. kaj pomaga matranje v šoli – izobrazba, kaj pomaga porše v garaži, kaj pomaga natrenirano telo, če te na koncu pojedo črvi… ljudje imamo le en problem, da smo sprogramirani tako, da se ne zavedamo kok brezvezno je življenje.. 40 let delaš vsak dan kot nor za kaj točno? kakšni cilji neki, otroke imaš za kaj točno? daj nehajte nabijat, nič od tega nima smisla, ena žival ti nabije 100 otrok v enem letu samo iz nagona in potem mislite da je pri človekuu kaj drugače.. sprogramirani smo tako in delujemo po navodilih, ki so nam bila prej vprogramirana..

prva ljubezen, druga, poroka, prepotovati svet, kaj točno prepotujemo? eno drobtinico v oceanu in še vsi planeti so enaki – okrogli…

smisel je edino v tem, greš v gostilno in se nažreš ko prase in potem še napiješ in še nadrogiraš in umreš v enem dnevu

že vem kakšni komentarji bodo sedaj, saj drugačni ne morejo biti, ker ste sprogramirani tako, sedaj boste iskali neke razloge zakaj je smiselno živeti in kako droga ni smisel in kako nimam prav

peace

Res je. No glede zadnjega dela (pitja in drogiranja, žrtja) bi se dalo debatirati, a na nek način ugotavljam da drži kar pišeš pred tem. En velik nič vse skupaj, a kaj naj, tu smo pa se poskusimo vsaj zabavati dokler traja

Odgovor na objavo uporabnika
ni breze, 12.06.2021 ob 20:39

kr neko brezvezno duvanje ljudi / nagonov 80 let in potem itak crkneš.. kaj pomaga matranje v šoli – izobrazba, kaj pomaga porše v garaži, kaj pomaga natrenirano telo, če te na koncu pojedo črvi… ljudje imamo le en problem, da smo sprogramirani tako, da se ne zavedamo kok brezvezno je življenje.. 40 let delaš vsak dan kot nor za kaj točno? kakšni cilji neki, otroke imaš za kaj točno? daj nehajte nabijat, nič od tega nima smisla, ena žival ti nabije 100 otrok v enem letu samo iz nagona in potem mislite da je pri človekuu kaj drugače.. sprogramirani smo tako in delujemo po navodilih, ki so nam bila prej vprogramirana..

prva ljubezen, druga, poroka, prepotovati svet, kaj točno prepotujemo? eno drobtinico v oceanu in še vsi planeti so enaki – okrogli…

smisel je edino v tem, greš v gostilno in se nažreš ko prase in potem še napiješ in še nadrogiraš in umreš v enem dnevu

že vem kakšni komentarji bodo sedaj, saj drugačni ne morejo biti, ker ste sprogramirani tako, sedaj boste iskali neke razloge zakaj je smiselno živeti in kako droga ni smisel in kako nimam prav

peace

Ma veš kaj. Tud to nima smisla, da se ga greš nažret v gostilno in zadrogirat. Drugač pa ja, folk se preveč ven meče, k je itak vsem dougcajt in brezveze in se morjo ven metat, da jim drugi opazjo in jim je saj mal smisla.

Upam boš pogledal/a, ne se vstrašit komentarjev.

Delal sem v gostinstvu in po 16 urnih dnevih sem s plačanimi nadurami videl Hong Kong, praznoval Songkranta festival v Siem Reapu, užival najbolj slastno azijsko hrano na svetu ki mi je pomagala shujšati, jahal motorje ob obali in med palmami, imel popolno BDSM punco in še gejem ukradem srce.

Nikoli nisem bil neki lepotec, v Slo nisem imel niti ene punce, a ko si spremeniš ime in greš živet novo življenje 10,000km vstran je res boljše kot pa da ne vidiš smisla v vsakodnevnem garanju in žretju/pitju za 40 let ali ko se ob koncu dneva končno uležeš in zaspiš s prijetnim partnerjem (ali dvema)…..

Zdaj delam intenzivno v pekarni po 6, 7 ur in res je da zaspim za računalnikom, ampak ker se je družba iz mene delala norca in nisem dosegel željene izobrazbe je zdaj jurja neto in zastonj krofi več kot dovolj. Kar zdaj prišparam ne bo da se izmuznem dnevnih nevarnostih dokler me črvi požrejo, ampak da ustrežem bogu nagonov kar mi da velik užitek dokler še lahko sam jem in mi bat od spodaj dela.

Sam sem videl kako je babica bila srečna čeprav je hitro šla, dedek pa se je jezil dokler ni bil nepokreten zadnjih 10 let. Ne ponavljat istih napak ko se lahko od drugih naučiš.

Najbolj srečni človek ki ga sem kdajkoli spoznam je imel multiplosklerozo. Je že bil na vozičku in bo vedel da bo umrl a njegova osebnost je bila srečnejša od marsikaterega od nas. Umrl je par let nazaj ampak mu ziher ni bilo žal da je videl vnuke in pil kavo z menoj.

… ker se recikliramo (ne reinkarniramo) nazaj na ta planet …..znova in znova in znova ….

Nikoli ne vemo v kakšnem telesu bomo ‘pristali’ in kakšno sr**** bomo morali dati v lajfu skozi.

Evo, tole je pa meni brezveze in naravnost grozljivo.

problem je, 13.06.2021 ob 08:04

… ker se recikliramo (ne reinkarniramo) nazaj na ta planet …..znova in znova in znova ….

Nikoli ne vemo v kakšnem telesu bomo ‘pristali’ in kakšno sr**** bomo morali dati v lajfu skozi.

Evo, tole je pa meni brezveze in naravnost grozljivo.

Kdo ti je pa to povedal?

da je tako kot pišeš – dokaz prosim? V bistvu nihče z gotovostjo ne ve kako je. Telo umre, to je gotovo, ker so najdbe okostij ljudi. Vse ostalo je?, dokler ne doživiš sam, ampak ko to doživiš, umreš in nimaš več stika s tem svetom, vsaj ne tako kot si imel prej.

Kakšen smisel ima evolucija, če obstaja reinkarnacija? Vsaka budala se ponovi v svetu. Izumrli dinozavri živijo v nas in mnogih insektih.

Kako veš, 13.06.2021 ob 08:45

da je tako kot pišeš – dokaz prosim? V bistvu nihče z gotovostjo ne ve kako je. Telo umre, to je gotovo, ker so najdbe okostij ljudi. Vse ostalo je?, dokler ne doživiš sam, ampak ko to doživiš, umreš in nimaš več stika s tem svetom, vsaj ne tako kot si imel prej.

A ti pa ne rabiš dajat dokazov, hahahah. Kot bi jaz rekla, da po smrti greš k Sneguljčici in sedmim palčkom in od tebe zahtevala dokaz, da ni tako.:)) Kaj pa moj dokaz, da je tako, kot trdim?:)))

Dokaz imaš vsepovsod na planetu. Bitja se rodijo, živijo, umrejo. Ni nobenih duš in tavajočih prednikov, ker svet ne deluje tako. To je to. Da pa vi tega dokaza ne sprejemate, češ saj ne vemo, če ne obstaja še drug, fantastični svet, je zato, ker ne zmorete sprejeti, da je to to. To je vse, kar nam je dano. Vzemi ali pusti. Za verjeti v pravljice pa ne rabiš dokazov, res je.

Avtor, ja, dejansko je tako. Biologija nas žene naprej, nam da željo po potomstvu, ki ga potem negujemo itd. Življenje samo nima nobenega višjega smisla in namena, kot ga nima življenje deževnika ali netopirja. Pač namen je, da svet funkcionira, deluje dalje, da se bitja razmnožujejo. Velikokrat v zgodovini je bilo tako, da se je neka vrsta namnožila tako zelo, da je to ogrozilo obstoj ravnovesja v naravi. In potem je izumrla. S človeštvom bo isto, ampak bo treba počakat še kar nekaj deset tistoč ali sto tistoč let. Človeštvo uničuje planet, kot so ga uničevali dinozavri, ko so se preveč namnožili. Če bi zdaj pomrli vsi ljudje, bi planet živel dalje, razvile bi se živali, ki so skoraj izumrle zaradi človeka, planet bi bil spet zelen. Skratka, nobene škode za planet, kvečjemu korist. Naša življenja so, kar so. Imamo pač to smolo, da se tega zavedamo.

V bistvu je res, od rojstva do smrti se nečemu prilagajamo, delamo, česar nočemo. Hodimo v vrtce, ki jih ne maramo, hodimo v šole, ki nam gredo na živce, opravljamo delo, ki ga raje ne bi (vsaj večina, drugi se prilagodijo), ostarimo in nas ruknejo v domove ostarelih, kjer počasi hiramo in na koncu umremo. Če bi vse življenje delali točno tisto, kar hočemo, bi bil seveda na svetu kaos. Zato tega ne smemo. In potem se je realno vprašati, kakšen je smisel.:) Celo življenje delaš tisto, kar se od tebe pričakuje in se prilagajaš, potem pa itak umreš, hehehe. Mogoče šteje samo tisto, kar v času življenja damo drugim, da jim olajšamo trpljenje. Morda šteje samo empatija. Morda ne. Dokler smo zdravi in gibljivi, si pač krajšamo čas s tem in onim, saj za to gre, za preživljanje časa do smrti čim bolj po svoji meri, čim bolj dostojno, da čas pač mine. Vmes pa si naberemo toliko svetlih trenutkov, kolikor pač gre. In ko je temnih trenutkov več, se začneš spraševati, v čem je poanta. In ja, imaš prav, je ni.

Me zanima, 13.06.2021 ob 08:41

Kdo ti je pa to povedal?

Nihče mi ni povedal.

Pač ne berem pravljic, zavitih v celofan, ki jih prodajajo na vsakem koraku …

šteffkka, 13.06.2021 ob 09:20

A ti pa ne rabiš dajat dokazov, hahahah. Kot bi jaz rekla, da po smrti greš k Sneguljčici in sedmim palčkom in od tebe zahtevala dokaz, da ni tako.:)) Kaj pa moj dokaz, da je tako, kot trdim?:)))

Dokaz imaš vsepovsod na planetu. Bitja se rodijo, živijo, umrejo. Ni nobenih duš in tavajočih prednikov, ker svet ne deluje tako. To je to. Da pa vi tega dokaza ne sprejemate, češ saj ne vemo, če ne obstaja še drug, fantastični svet, je zato, ker ne zmorete sprejeti, da je to to. To je vse, kar nam je dano. Vzemi ali pusti. Za verjeti v pravljice pa ne rabiš dokazov, res je.

Avtor, ja, dejansko je tako. Biologija nas žene naprej, nam da željo po potomstvu, ki ga potem negujemo itd. Življenje samo nima nobenega višjega smisla in namena, kot ga nima življenje deževnika ali netopirja. Pač namen je, da svet funkcionira, deluje dalje, da se bitja razmnožujejo. Velikokrat v zgodovini je bilo tako, da se je neka vrsta namnožila tako zelo, da je to ogrozilo obstoj ravnovesja v naravi. In potem je izumrla. S človeštvom bo isto, ampak bo treba počakat še kar nekaj deset tistoč ali sto tistoč let. Človeštvo uničuje planet, kot so ga uničevali dinozavri, ko so se preveč namnožili. Če bi zdaj pomrli vsi ljudje, bi planet živel dalje, razvile bi se živali, ki so skoraj izumrle zaradi človeka, planet bi bil spet zelen. Skratka, nobene škode za planet, kvečjemu korist. Naša življenja so, kar so. Imamo pač to smolo, da se tega zavedamo.

V bistvu je res, od rojstva do smrti se nečemu prilagajamo, delamo, česar nočemo. Hodimo v vrtce, ki jih ne maramo, hodimo v šole, ki nam gredo na živce, opravljamo delo, ki ga raje ne bi (vsaj večina, drugi se prilagodijo), ostarimo in nas ruknejo v domove ostarelih, kjer počasi hiramo in na koncu umremo. Če bi vse življenje delali točno tisto, kar hočemo, bi bil seveda na svetu kaos. Zato tega ne smemo. In potem se je realno vprašati, kakšen je smisel.:) Celo življenje delaš tisto, kar se od tebe pričakuje in se prilagajaš, potem pa itak umreš, hehehe. Mogoče šteje samo tisto, kar v času življenja damo drugim, da jim olajšamo trpljenje. Morda šteje samo empatija. Morda ne. Dokler smo zdravi in gibljivi, si pač krajšamo čas s tem in onim, saj za to gre, za preživljanje časa do smrti čim bolj po svoji meri, čim bolj dostojno, da čas pač mine. Vmes pa si naberemo toliko svetlih trenutkov, kolikor pač gre. In ko je temnih trenutkov več, se začneš spraševati, v čem je poanta. In ja, imaš prav, je ni.

Odličen zapis!

To kar so virusi za ljudi, to smo mi za našega gostitelja – planet Zemljo.

Off topic:

Naj za konec dodam, da v Sneguljčico zelo dvomim, verjamem pa v Martina Krpana.

Nekateri življenje živijo, nekateri pa životarijo in čakajo na konec. Edina resnica je da ko se rodimo, smo vsi na poti k koncu. Kako to pot preživimo je pa od nas odvisno. Vsak si svojo pot izbere. Če je nekomu zanimiva pot življenja v svoji glavi in iskanje problemov pač ok. In če je nekomu plan kako priti do cilja to da se naliva do nezavesti z alkoholom da ubeži življenjski poti ki si jo kroji tudi ok. Sicer bo zjutraj še vedno tam, sam sej gostilne so tudi a ne :).

je Ivan Zidar, pravkar pokojni, toliko je nagrabil vseh milijonov in nagrad a kaj mu to pomaga sedaj?

en dober primer, 13.06.2021 ob 15:14

je Ivan Zidar, pravkar pokojni, toliko je nagrabil vseh milijonov in nagrad a kaj mu to pomaga sedaj?

Pomaga mu do smeha dejstvo, da še vedno na polno razpizduje vas revne zgube. Obrača se v grobu ?

On je u šest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju stvorio – a Njegov presto je iznad vode bio – da bi vas iskušao koji će od vas bolje postupati. Ako ti kažeš: ‘Posle smrti bićete zaista oživljeni’, nevernici će, sigurno, reći: ‘Ovo nije ništa drugo do očita varka!

Mi nismo stvorili nebesa i Zemlju i ono što je između njih da bismo se igrali. Mi smo ih stvorili sa ciljem, ali većina ovih ne zna.

Somebody705, 13.06.2021 ob 15:27

On je u šest vremenskih razdoblja nebesa i Zemlju stvorio – a Njegov presto je iznad vode bio – da bi vas iskušao koji će od vas bolje postupati. Ako ti kažeš: ‘Posle smrti bićete zaista oživljeni’, nevernici će, sigurno, reći: ‘Ovo nije ništa drugo do očita varka!

Somebody705, 13.06.2021 ob 15:30

Mi nismo stvorili nebesa i Zemlju i ono što je između njih da bismo se igrali. Mi smo ih stvorili sa ciljem, ali većina ovih ne zna.

To je slovenski forum.

Odjebi s svojo srbohrvaščino, bosanec fuknjen!

Vsak kdaj pomisli, sploh ob ponedeljkih, da je življenje brez smisla in eno samo matranje. Zjutraj te zbujajo za vrtec, kjer se moraš prilagajati skupini in urniku, v šoli se še stopnjuje, v puberteti se nerodno iščeš, doživljaš prva razočaranja, na faksu trepetaš pred izpiti, potem iščeš službo, se dokazuješ, odpoveduješ, da prideš do strehe nad glavo, tempo te stalno priganja, posledično prihaja do konfliktov v družini, skrbiš, da otroci ne bodo zašli na kriva pota, nato je tako ali drugače skrb za ostarele starše, potem pa že prvi znaki starosti in veš, da se bo še stopnjevalo do betežnosti.

Pa je tole še ugodna varianta, če se rodiš v razvitem okolju in ne v kakšnem slumu ali Afriki.

So pa vmes tudi lepi trenutki, za katere je vredno živeti.

Objava čaka odobritev
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog
!Nun. Tako Mi kalema i onoga što oni pišu,
    ti nisi, milošću Gospodara svoga, lud;
    ti ćeš, sigurno, nagradu neprekidnu dobiti
    jer ti si, zaista, najljepše ćudi
    i ti ćeš vidjeti, a i oni će vidjeti,
    ko je od vas lud.

I kaži im vijest o onome kome smo dokaze Naše dali, ali koji se od njih udaljio pa ga je šejtan dostigao, i on je zalutao.

A da smo htjeli, mogli smo ga s njima uzvisiti, ali se on ovom svijetu priklonio i za svojom strašću krenuo. Njegov slučaj je kao slučaj psa: ako ga potjeraš on isplažena jezika dahće, a ako ga se okaniš on opet dahće. Takvi su ljudi koji Naše dokaze smatraju lažnim; zato kazuj događaje da bi oni razmislili.

Loš su primjer ljudi koji ne priznaju Naše dokaze, oni zlo čine sami sebi.

Kome Allah ukaže na Pravi put – biće na Pravome putu, a koga ostavi u zabludi – taj će izgubljen biti.

Mi smo za Džehennem mnoge džine i ljude stvorili; oni srca imaju – a njima ne shvaćaju, oni oči imaju – a njima ne vide, oni uši imaju – a njima ne čuju; oni su kao stoka, čak i gori – oni su zaista nemarni.

Naj me nekdo vsaj malce potolaži, ker sem neizmerno žalostna in nesrečna.

Ne samo, da je življenje brez vezno, mene še pošteno trpinči ….

Ko bi v vesolju obstajal pravični zakon ravnovesja bi bilo lažje, ker bi se vse uravnovesilo.

Tako pa  eni brez vesti in posledično kazni uničujejo druge in ob tem še uživajo.

Bolj kot to, da je življenje brez vezno …. je hudo to, da je nepravično in kruto.

Za konec … nisem robot, ampak človek, ki čuti …..

Najbolj nesrečne ste fukfehtarke, ki mislite, da vam mora moški osmisliti življenje. Še hujše ste pa tiste, ki samo sanjarite o seksu, ne upate pa ven med ljudi. Najdite najprej srečo v sebi, potem bo pa vse drugače. Ženska ni ustvarjena za moškega, ampak za srečo brez njega.

Desperadodajka, 14.06.2021 ob 10:19

Najbolj nesrečne ste fukfehtarke, ki mislite, da vam mora moški osmisliti življenje. Še hujše ste pa tiste, ki samo sanjarite o seksu, ne upate pa ven med ljudi. Najdite najprej srečo v sebi, potem bo pa vse drugače. Ženska ni ustvarjena za moškega, ampak za srečo brez njega.

No, po Božjem izročilu je ženska bila dobesedno ustvarjena za moškega, da poteši njegovo osamljenost.

Gospod Bog je rekel: “Ni dobro za človeka, da je sam; naredil mu bom pomoč, ki mu bo primerna.”

Genesis 2:18

kar se tiče ustvarjenosti, 14.06.2021 ob 13:56

No, po Božjem izročilu je ženska bila dobesedno ustvarjena za moškega, da poteši njegovo osamljenost.

Gospod Bog je rekel: “Ni dobro za človeka, da je sam; naredil mu bom pomoč, ki mu bo primerna.”

Genesis 2:18

😉

ej piše podobno tudi u Kuranu. da ne bo osamljen in da se smiri uz nju.

to sem že napisal enkrat… da se smiri!!! a ne da mu kljuca po glavi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close