Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek živilstvo in prehrana

živilstvo in prehrana

Punce! (no, pa seveda tudi fantje!)
Je tu kakše dipl. ing živilstva? Je študij tudi ob delu?
A tale novi program na BIC (višješolski), ti da dovolj znanja? Kdo obiskuje to šolo? Nekako me mika, da bi šla tole študirat (na stara leta, ha ha).
Aja, pa še to me zanima,se lahko vpišeš tudi redno (v primeru, da je dosti prostora), kljub redni zaposlitvi? (moja narava dela bi mi to omogočala).
Pa zaposlitev, jo je težko dobiti?
Hvala, če mi bo kdo kaj pojasnil.
LP

Odgovora na tvoje vprašanje ne vem. Mene tudi to ful mika in me to zelo veseli. Si želim na faks kjer si diplomirani ampak je zame predaeč pa še samo eo je v sloveniji. Višjih šol pa je več, kjer lahko delaš tudi izredno. kaj mogoče veš ali lahko iz višje še kam nadaljuješ? Na bolonjski magisterij ali karkoli naprej?

Upam, da nama kdo pove kaj več!

WWW stran od BIC =
Lahko delaš izredno. Na bolonjski magisterij pa ne moreš iz tega, ampak samo iz bolonjske visokošolske oz. univerzitetne.
Iz višje lahko morda napreduješ v 2. letnik kakšnega bolonjskega visokošolskega programa, ampak to moraš pogledat vpisne pogoje za vsak program posebej.
Višja šola je namreč nek podaljšek srednje šole, ni ravno tako, da bi rekel, da hodiš na faks. Po bolonjskem sistemu sploh ne poznajo višjih šol, pri nas to ni niti prva stopnja.
Če pa bi rada samo menjala svoj poklic v nekaj, kar ti bolj ustreza, pa je izbira višje šole v redu.

Če ima šola bolonski sistem lahko gre iz višje na bolonjsko.

sem magistra živilske tehnologije (še po starem, pred 15 leti) in na Uni.LJ. Nekaj mojih kolegic s faksa poučuje na teh višjih šolah, pa tudi sama sem imela priliko spoznati nekaj teh višješolcev in moram povedati, da je nivo znanja kar nižji-mogoče malo več prakse. Glede službe je pa tako: moje mnenje je in tudi vidim vsak dan v oislovnem svetu, da je služb preveč še za vse diplomante UnI Lj., kaj šele za vse višje šole, ki se pojavljajo v zadnjem času. Sami vidite kako je s SLO živilsko industrijo-za dietetike v šolah, vrtcih in inšpekcijo pa moraš imeti UNI. izobrazbo, pa še veliko mest ni. V živil podjetjih pa delaš v proizvodnji, se uikvarjaš z ljudmi, problemi, embalažo itd. (redki so tisti v laboratorijih). Torej, če bi pred 15 leti imela izkušnje, ki jih imam danes, ne bi nikoli več šla študirati tega (pa še plače v živilstvu so ful slabe -pač taka panoga).

Se podpišem pod tole. Saj je fajn študij, a možnosti zaposlitve so prav nične. To pa je ta realnost. Da bi pa človek samo za svojo dušo hodil v šolo…ne vem no, vsak po svoje.

živjo !

jemogoče kdo v tej temi ki ima kakršne koli pozitivne izkušnje s študijem živilstva? da je našel primerno delo in tudi primerno plačo ali je vse tako črnogledo??

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close