Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zimske gume spredaj zadaj

Zimske gume spredaj zadaj

Imaš lahko spredaj 2  zimski gume good year, zadaj pa dve zimski continental. Se pravi dve znamki gor?

na čemu? Na biciju ne.

Ja,lahko če sta zimski in na eni osi morata biti obe isti…jaz imam podobno,pa na teh.pregledu niso komplicirali,samo izmerili so globino profila in to je to…ni panike

Odgovor na objavo uporabnika
zimski gum, 03.01.2023 ob 11:26

Imaš lahko spredaj 2  zimski gume good year, zadaj pa dve zimski continental. Se pravi dve znamki gor?

Lahko. Samo da sta oboje zimske in da sta na isti osi enaki gumi. Saj to ti pise na AMZS kaki so predpisi glede gum.

Nismo bedaki, samo so nekje zelo komplicirali in mi ni razumljivo. Gume nove vse 4, le da spredaj ena znamka, zadaj druga.

zimski gum, 03.01.2023 ob 12:02

Nismo bedaki, samo so nekje zelo komplicirali in mi ni razumljivo. Gume nove vse 4, le da spredaj ena znamka, zadaj druga.

Lahko imaš…jaz sem imel v decembru teh.pregled in je videl da sta različna profila,različni znamki…samo izmeril je profil…sicer pri vas je še bolje,ker imate vse štiri nove,torej sveže,pač različni znamki…jaz imam spredaj nove in zadaj eno leto stare,globina profila pa skoraj ista,zadnje se ne obrabijo tak hitro…tudi vulkanizer ni nič kaj rekel, ko je menjaval,saj je videl,da sta na prednji osi ista znamka,isti profil…

Lp.

Bolje če imaš zimske na vseh štirih. Pusti regulativo, gre za neravnovesje vozila (prekrmarjenje) in zmeda ESP sistema, nakar se boš zavrtel na cesti.

Vem, da je čedalje manj snega, razmisli o nabavi sezonskih pnevmatik, če se malo voziš in nimaš denarja za zimski komplet.

avtor sprašuje za otročki voziček ?

Iskren, 03.01.2023 ob 12:48

Bolje če imaš zimske na vseh štirih. Pusti regulativo, gre za neravnovesje vozila (prekrmarjenje) in zmeda ESP sistema, nakar se boš zavrtel na cesti.

Vem, da je čedalje manj snega, razmisli o nabavi sezonskih pnevmatik, če se malo voziš in nimaš denarja za zimski komplet.

A ste res nori, polpismeni? Praviš bolje da imam vse 4 zimske. Kaj si mislil da imam in kaj pišem, seveda da zimske. Ne jesenske 😉

Vse 4 zimske, bo šlo????????????????????????????????????????????????

Zimsko opremo določa Pravilnik o napravah in opremi vozil (Ur.l.št. 17/00 in 45/04).

Zimska oprema za vozila do skupne mase 3,5t:

4 zimske pnevmatike (M+S) z min. globino profila 3mm ali
    4 letne pnevmatike z min. globino profila 3mm + snežne verige v priboru.
    vse 4 pnevmatike morajo biti enake po velikosti, vrsti in zgradbi;
    na isti osi istega proizvajalca, profila, hitrostnega razreda in nosilnosti
    zimske pnevmatike so lahko nižjega hitrostnega razreda (največ za dva razreda) kot ga zahteva konstrukcijsko določena hitrost.

Izjema: v priobalnem območju (ceste od Kozine do Sečovelj) veljajo za zimsko opremo vozil tudi 4 letne pnevmatike z min. globino profila 1,6 mm (verige v priboru niso potrebne). 

Verjami da sedaj ko so ceste umazane, vlazne, svinjske…imam vse 4 zimske, cca 4mm profil in imam neprijeten obcutek, vozim kot po maslu. Prav strah me je. Vozim malenkost bolj pocasi. Ceste so obup.?☹

zimski gum, 03.01.2023 ob 12:59

A ste res nori, polpismeni? Praviš bolje da imam vse 4 zimske. Kaj si mislil da imam in kaj pišem, seveda da zimske. Ne jesenske 😉

Vse 4 zimske, bo šlo????????????????????????????????????????????????

Sem bral le naslov teme… v glavnem lahko imaš dve različni znamki.

lepše gre, če je vsaj malo mastno.

lahko imaš dve različni znamki, samo da so iz ene države. 

Anonimno 9700, 03.01.2023 ob 13:59

lahko imaš dve različni znamki, samo da so iz ene države. 

Saj je res. Kako pa to zgleda, da na zprednjih pišd made in Turkey, na zadnjih pa made in Serbia.

spredaj Michelin made in Turkey zadaj pa Barum made in Serbia.

lahko sploh nimaš zimskih pnevmatik ampak imaš namesto tega snežne verige v gepeku

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close