Najdi forum

Zima…

Pa je tukaj…dolgo pričakovana zima. Letos smo res skoraj iz kratkih rokavov skočili v bunde. Iskreno, tudi sama sem jo kar težko pričakovala. Tako lepi so dolgi večeri, toplo stanovanje… Pa burja, ki očisti zrak, dušo.

In skoraj je tukaj december…pisan in vesel mesec. Komaj čakam peke piškotkov, priprave na obdarovanja.

Samo snega nam manjka nam na Obali… Pošljite ga tudi nam malo…

Zimski pozdravček…

Tan

Uf, letos je pa tale sneg vsaj zame malo prehiter. Še vedno je namreč v izdelavi naša centralna, tako da si lahko predstavljate, kakšen mraz je 🙂
Noja, upam, da bo kmalu tudi to urejeno in bomo še mi uživali v toplih večerih.

Tan, kaj je že to… zima? :o)))
Ja, saj se tudi pri nas že ohlaja in danes smo imeli celo čez dan pod 30°C, a kaj , ko je sonce še vedno zelo močno in dopoldanski sprehodi še vedno ne morejo biti prav dolgi…
Sicer pa nas čakajo prazniki, danes so se začele počitnice… potem bo pa res december 1,2,3… tukaj.

Pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Dobro jutro!

Da, Tan; tudi meni je bilo ze dolgcas po burji. Kajne, da se lazje diha in cloveka kar nese? No, vcerajsnji dez je bil pa malo nadlezen.

Mislim, da bi tezko zivela v krajih, kjer ni razlike v letnih casih. Lp Babi

nisem prav velik winter fen! 🙂 za sneg se mi zdi sedaj se malo prezgodaj. cez kak mesec bi bilo cisto dovolj zgodaj. saj potem predolgo traaaja!!
sneg je lep v hribih in na dezeli, tukaj v mestu so pa vec ali manj problemi z njim. vsec mi je pa kak dan,ko zelo mocno snezi, meni pa ni treba nikamor!
ljudje smo si razlicni- meni je npr. najbolj vsec jesen. lp petra

Hej!

Petra, res je plundra v mestu nadloga in pol. Pred leti je bila v Kopru , cez noc pa je potegnila mocna burja in vse je poledenelo.
Ljudje so padali, moj kuza si je porezal tacke in jaz sem hodila v snezkah z
globokimi utori na podplatih :)))

Danes tudi brije mocna burja, v Marini cingljajo jambori …to je tako prijetno.
Samo kuza mi manjka, da bi ga neslo kot ” burjaplan” ! Tako sem mu rekla, ko je dirjal z burjo.

Pri nas bo pa kljub zimi kar pomladno kosilo. Nisem se mogla upreti socnim articokom s Sicilije:)

Lep dan vsem po vrsti Babi

Oh, zima..

Če bi bilo po moje, se pozimi ne bi premaknila nikamor. To pa večne skrbi, ali se bom uspela z avtom “prisankati” do doline. No letos bo bolje, saj sem postala lastnica novega starega terenca. In sedaj bo šlo kot “šus” po hribu gol oz. dol. So mi rekli, da 30 cm celega snega ni nobena ovira.

Babi se pogovarja o artičokah ..- pri nas bo pa glavno martinovanje. Povabljeni smo kar na tri in še sreča, da so vse zidanice v liniji in se bomo kar selili..

Pa še to – pri nas tako veter piha, da tuli okrog voglov in “pospravlja” pozabljene stvari..

lp

Hej, Tinkarca!

Joj, terenc!!!! Jaz sem pa dobila Peugeot 206, ki je imeniten…za normalne voznje.
Verige so ze v prtljazniku, pa kaj pomaga, ko jih ne znam natakniti:((

Sicer imamo buuurjo, ni nevarnosti. Zdaj takoooo zavija, da imajo veje stare platene vrazji ples!!

Skrbi me malo, kaksne bodo cestne razmere 25. novembra. Vozenj v slabih vremenskih pogojih se izogibam.

Imej se lepo na martinovanju v vseh treh zidanicah:)))

Burjast pozdrav Babi

Zima zima bela… (no ni še bela, pa nič zato) ;-))

Danes tudi pri nas vleče okoli vogalov da je veselje (očitno je kar po celi deželici enako). Naša pesjanka pa vsa vznemirjena – edina stvar ki se je nekako vsaj malo boji (poleg frizerja in veterinarja) je veter. Pa ne morem pogruntati od kdaj je tako. Ko začne vleči (da se sliši v hišo), kar bega okoli in se stiska k nogam in včasih dobesedno “nori”.

Snega sama ne maram preveč (ja, mi je všeč v hribih, če se jaz odpravim k njemu ;-)) ). Všeč mi je dokler pada suh sneg, ko pa se vse skupaj spremeni v plojdro in posledično potem v led – bljak. No, pa kaj – tudi zima mora biti. Ima svoje čare – kot je rekla Tan – bomo pa piškote pekli ;-)).

Tinkarca s terencem boš pa prava frajerka ;-). Potegne v vsaj 30 cm snega, seveda, samo nikar ne poizkušaj kakšne obremenitve prenesese (izkušnja mojega očeta iz Gorjanc, ko se mu je strgal jermen ;-)) – potem je šele bila “akcija” – kako je prišel v dolino sploh ne vem, vem da sem jaz po vseh tgovinah z avtometerialnom iskala ta vražji jermen (v večini štacun ga ni bilo), in mu ga dostavila po Gorjance ;-)). Za normalno uporabo pa so to super avti – ne samo za pozimi ;-)).

Vetrovni pozdravček.

Danes je res najprijetneje kar doma, na toplem…

Pozdravčki…

Tan

ta vikend je res kar “cvilil”. smo pa imeli cist in prijeten zrak.
ko pises o vasi psicki, se spomnim nase prve /seter/. bala se je grmenja,petard, bliskanja in tudi hudega vetra. ce sva sli ven ravno malo pred nevihto,se je obrnila in sla nazaj. vedno sem morala pogledati, od kje prihaja nevihta. ce je prihajala z juga, sva sli ven na severnem vhodu in obratno. ta finta je sicer “izdrzala” le kakih 10 min, potem pa hajd’ domov :)lp petra

Saj poznate pesem “Kako sva si razlišna”?
Jaz postanem že oktobra prav otožna, ko vem, da se bliža zima in dolgi, temni večeri pa čeprav v topli dnevni sobi.
Rada imam svetlobo in bolj toplo, to je čas ko je dan dolg in noč kratka. Rada sem tudi zunaj v naravi in v vrtu, ne pa v hiši.
Pa kaj hočemo sprejeti moram tudi zimo. Da bi le čimprej minila.
Takoj po novem letu je boljše, ko pravijo da se po sv. Treh kraljih dan podaljša že za en petelinji korak.
LP Karolina

Moj je pa mesec september; zelo ga imam rada. Mogoce zaradi pricakovanja novih prvosolckov ( kje je ze to) in njihovih zvedavih uck:)))

Sonca je se dovolj, morje prijetno , ni vec ubijalske vrocine…

Sneg,… na obali pogresam skripanje pod nogami in tisto tisino…rada ga imam.

Je pa zima tudi skrivnostna: topli dolgi veceri s knjigo v roki in zunaj zavija burja; kaksen premrazen obisk, ko mu ponudis nekaj, da ga ogreje.

Tezko bi zivela v krajih brez letnih casov. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close