ZGOSTITEV-BABI
En teden nazaj ste se tukaj pogovarjale o zgostitvi omak in enolončnic in se mi zdi da je Babi omenila, da nikoli ne zgostuje z moko, ampak z krompirjem ali ovsenimi kosmiči. Pa me zanima, ta varijanta z kosmiči ali jih kar zmešate v jed ali kako? Ali prej namočene v vodi? In še to, v kateri jedi, pa kosmiči ne pašejo?
Prosila bi, če mi lahko pomaga tudi katera druga, če to pozna. Najlepša hvala!
Nana, jutro!
Ovsene kosmiče dodajam v zelenjavne juhe, ker lepo zgostijo jed. Seveda naredi svoje tudi pretlačen krompir in razna zelenjava.
Lahko dodaš kar take ali jih prej preliješ z vročo vodo, da se namočijo ali pa celo nekoliko prekuhaš in pretlačiš. Ni bistvene razlike. To za juhice.
Za omake pa najraje pretlačim čimveč dušene zelenjave.
Če pa ovs.kosmiče zmelješ v multipraktiku, dobiš nekaksno moko in to malce razmešaš z vodo in dodaš omaki.
Seveda je vse odvisno od navajenosti in okusov. Nam je všeč.
Lep dan Babi
muka tvoj odgovor Babi se mi zdi povsem neprimeren. Babi je prijazno odgovorila na zastavljeno vprašanje in je le povedala, na kakšen način sama zgosti jedi.
Babi je že dolgo prisotna na tem forumu (ni muha enodnevnica kot ti) in je s svojimi nasveti in izkušnjami pomagala že marsikomu in za to nas je mnogo takšnih, ki smo ji neizmerno hvaležni in radi prebiramo njene prispevke in se učimo iz njenih izkušenj.
V prihodnje se raje vzdrži komentarjev kot je bil zadnji – če nimaš nobenega nasveta, tudi nasvetov ostalih ni potrebno kritizirati in kvariti vzdušja na tem forumu, ki mi je posebej pri srcu prav zaradi Babi.
sem ravno hotela napisati nekaj takega kot m71. babi je dala dobronameren nasvet oz.je lepo povedala, kako ona naredi. ni treba, da se s tem strinjaš, saj lahko delaš po svoje. nikakor pa ni na mestu, da napišeš tak komentar, muka! jaz zelo rada prebiram ta forum in na noben odgovor ne rečem, da je preseravanje. vsak naj dela kakor mu odgovarja, jaz pa si bom pomagala s tistimi nasveti, ki bodo odgovarjali meni.
Forum je zaprt za komentiranje.