Zgoščevanje-predlog
Za zgoščevanje omak in vseh jedi, kjer sem do sedaj uporabljala rahlo prežganje, sem začela uporabljati razmeto (v vodi razmešano) polnozrnato moko. Je neverjetno okusno, praktično in bolj zdravo, pa še izgleda rjavkasto, za tiste, ki jih svetle omake motijo. Gobja juha zgoščena na ta način je naravnost fantastična. Tudi drobtin za zgoščevanje ne uporabljam več. Poskusite.
Hej, Ela!
Kako pa naredis mesno omako brez cebule? Jaz imam rada okus cebule in pora se bolj. Ravno zato, da ni potrebno zgoscevati, pocasi dusim cimvec povrtnin, bodisi pri omkah in juhah.
Tale dodatek polnozrnate moke je zelo OK.
In se vprasanje:Je vam tudi povezava z med.over…bila nikakrsna? Zanima me, ce je samo meni nagajalo.
Lp Babi
Saj ne zgoščujem vse po dolgem in počez, le tam, kjer je treba še malo dodati, tudi pri zrezkih v omaki, ki jih delam (dostikrat tako) tudi brez v omako dodane zelenjave, to pa pripravim posebej in mi služi kot priloga. Zrezke v omaki iz različnega mesa pripravim tako, da na maščobi najprej popečem zrezke z obeh strani, na malo pordečelo maščobo dam veliko grobo nasekljane čebule (npr. 2 debeli)in ko ta malo zastekleni in se rumeno obarva, dodam zrezke nazaj, malo zalijem, začinim s soljo, poprom, lovorjem in podušim . Tik pred koncem dodam nekaj zrn nasekljanega česna, kar da omaki odličen okus in seveda zgostim s pol žlice moke razmešae v pol dcl vode. Moja mama pa obožuje kar popečen zrezek na posteljici prepražene čebule.
Tale predlog z polnozrnato moko je tudi meni všeš, hvala Marija.
Babi včeraj med.over.net cel dan ni delal (forum) in priznam, da je meni bilo kar dolgčas ;-)).
Sončen pozdravček.
p.s.: Babi, predvčerajšnjim je po TV kazalo vaše morje – katastrofa. Kaj takega si nisem predstavljajla. Upam da bo hitro boljše, ker mene v takšno vodo ne bi spravili niti pod razno ;-)).
Hoj, Marija!
Hvala za idejo – bo preizkušena.
Sicer pa sama zgoščujem – kot pravi Babi – z zelenjavo, ali pa kar s posebej kuhanim krompirjem, ki ga dobro pretlačim in potem skupaj z vodo zlijem v jed. O samem krompirju potem ni sledu, ker se kar spoji z vsebino, okus pa je le bolj poln. Pa kisla smetana se mi zdi (če odštejem kalorije) tudi priročna za zgoščevanje.
Hvala bogu, da ste tudi ostali imeli težave z Med.Over-jem. Jaz sem pa že mislila, da so v službi izsledili mojo aktivnost in mi blokirali dostop….:)))
lp
modra
Hej!
Zadnje novice: Danes je bila voda super cista- le se vedno malo hladna;
moras kar hitro plavati!:))) Taka bi morala biti lani, ne pa tistih 27 stopinj!
Da, tisto cvetenje je grozno. Koper je imel tega se najmanj.
Jaz sem pa ze zarentacila, mislec, da je tudi kabelska povezava zanic in kaj sem sla menjat. No, se mi je oddahnilo. Bilo je pa kar cudno zatisje:))
Pozdravcek z obale Babi
Forum je zaprt za komentiranje.