Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Žensko vprašanje-urgentna tabletka

Žensko vprašanje-urgentna tabletka

Prosim za resne odgovore, ker me je čist panika..

Danes je 28.dan…ko naj bi torej dobila menstruacijo,vendar nimam ravno točne.

Vendar se nama je zgodila nezgoda, in je danes počil kondom.

A naj vzamem urgentno tabletko ali ne, ker itak ni možno da bi zanosila, če vsak dan pričakujem mn? Ali pač?

Pa ne se norca prosim delat!

Po moji laično – kmečki logiki ni panike. Res pa je, da je telo v določenih % neznanka in nepredvidljivo. Ampak lej – pomoje ni problema.

Že če imaš sicer redne menstruacije je možno, da bi tik pred pričakovano menstruacijo zanosila. Ovulacija namreč lahko kadarkoli nastopi prej ali pozneje, kot običajno, in tega ne veš do dne dejanskega prihoda M.

Če pa menstruacije niso redne je potem toliko bolj možna zanositev.

Ne pravim, da vzemi tabletko, samo pojasnujem možnosti zanositve, Zanašanje na neplodne dni je pa itak tudi statistišno najmanj varna metoda kontracepcije (razen mogoče umika).

Vzemi tabletko za vsak slučaj.

To ni res. Teoretično lahko zanosiš kadarkoli, tudi med menstruacijo. Pojdi po tableto!

Vsekakor vzemi tabletko.

Ampak tabletke ne delujejo 100%. Prijateljica jo je vzela, ker se jima je s partnerjem snel kondom, pa tabletka ni pomagala. Je izbrskala na netu, da po ovulaciji ne deluje. Oziroma je meni tako povedala. Ima pa otročka na ta račun.

Kar danes pojdi v dežurno lekarno. Če vzameš tableto (oziroma moraš 2 naenkrat) v prvih 12 urah po odnosu je večja verjetnost zaščite kot pa kasneje (do 72 ur).

Ta članek bi pa rada vidla. 🙂 Če ni ovulacije, potem ni zanostive. Al se motim? 🙂

Ta članek bi pa rada vidla. 🙂 Če ni ovulacije, potem ni zanostive. Al se motim? :)[/quote]

No, ona je imela ovulacijo na dan, ko sta imela nesrečo s kondomom. Ona menda ovulacijo čuti, jaz je recimo ne. In mi je rekla, da je prebrala, da tabletka ne prime, če se jo vzame po ovulaciji. Priznam, da sem samo vzela na znanje, ker sama nisem nikoli imela tovrstnih problemov, ker gredo moji problemi na tem področju bolj v obratno smer.

Ta članek bi pa rada vidla. 🙂 Če ni ovulacije, potem ni zanostive. Al se motim? :)[/quote]

No, ona je imela ovulacijo na dan, ko sta imela nesrečo s kondomom. Ona menda ovulacijo čuti, jaz je recimo ne. In mi je rekla, da je prebrala, da tabletka ne prime, če se jo vzame po ovulaciji. Priznam, da sem samo vzela na znanje, ker sama nisem nikoli imela tovrstnih problemov, ker gredo moji problemi na tem področju bolj v obratno smer.[/quote]

Pa tabletka je namenjena ravno temu! Povzroči, da se maternična sluz zgosti in tako prepreči ugnezdenje že oplojenega jajčeca … Jajčeca pa nekako ne more biti brez ovulacije, kajne. Bogve kaj je prebrala tvoja znanka.
Če pa je jajčece že ugnezdeno, pa norlevo ne deluje – torej ne prekine nosečnosti.

Načeloma je res, da lahko zanosiš kadarkoli in da telo ne deluje kot švicarska ura.
Praviloma so dnevi pred menstruacijo varni dnevi, tako da ni razloga za paniko.

Vzami,da boš zihr !!!

Urgentna tabletka deluje,če se jo vzame v roku 72ur,vendar je najboljše vzeti prej. Tabletka učinkuje na maternico in nema veze, če je ovulacija bila ali ne.Če je bila in se je jajčece oplodilo,se v mat steno zaradi ućinka tabletke ne bo vgnezdilo.
Vzroka za nedelovanje tabletke sta predvsem nepravočasno vzetje in bruhanje. Seveda tudi nepravilno jemanje.
Torej? Pojdi v lekarno in vzemi. Srečno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close