Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ženske v Tuniziji

ženske v Tuniziji

Živjo:)

Berem tole čudovito stran pa sem pomislila, da bi mogoče tudi meni kdo svetoval…Odhajam v Tunizijo in me zanima kako je z oblačenjem, vedenjem tam…ali veljajo opozorila glede tega?Glede na to da je to muslimanska država si mislim, da so navade Evropejk drugačne…
Hvala, za odgovor! ciao

Tako je, Lili, navade Evropejk so drugačne.
Osnova popotništva je prilagodljivost, tudi na navade domačinov v obiskani deželi. Torej se boš oblekla njihovim navadam primerno. Če ne greš v Tunizijo, ampak samo na Djerbo, pa teh problemov najbrž ne boš imela, ker je tam tako ali tako geto za tujce.

Moj brat se ravno vrnu iz TUnizije in glede na slike…. se mi država glede ženskega oblačenja ni zdela prav nič muslimanska….
A

prav smesno je kak eni nonstop poudarjate, kak se je treba prilagodit drugi kulturi. Ko pa kdo pride v slovenijo iz tujih kultur, pa to ni potrebno. Ce pa bi v sloveniji zahtevali, da se oblecejo po nase tudi pa bi bili takoj nestrpni. Jeb*s tako razmisljanje. Cista dvolicnost.

Treba se je prilagajati, če nočes imeti težav. S tem mislim tudi biti prijazen ipd. Mislim da je Vito hotel povedati da ima lahko probleme v manj turističnih naseljih saj je Tunizija popolnoma drugačna država od Slovenije, tako versko kot državna ureditev. Pri nam pa prav tako niso ravno strpni do drugačnih pogledov na svet, lep primer je gradnja džamije, ali pa zmerjanje črncev in južnih sosedov…
lp

Tunizija – turistični del (npr. Hammamet in podobno) je res turistični. To pomeni, da moraš res imeti pokrite noge in roke, ko vstopaš v svetišča, sicer pa so tudi domačinke že čisto evropsko oblečene,…mi je pa razlagal en tip, h katereu semšla malo na podeželje na obisk, da je velika razlika med mestom in vasjo, med tur. razvitim delom in delom , ki je bogu za hrbtom. Na vaseh so ženske (sploh starejše) še vedno pokrite in tudi nekako pričakujejo, da boš taka ti.

V Hammametu so ženske v vseh lokalih, drugje ne…

Če greš sama, pa ti vsekakor svetujem, da se izogibaš nočnim potepanjem – tako v tur., kot neturističnih predelih. Nadležni znajo biti prav vsi – natakarji, delavci, trgovci,…ne zaupaj preveč njihovim nasmeškom :)!!! Če pa te kdo nadleguje, mu daj OSTRO in GLASNO vedet, kam spada. Nauči se nekaj njihovih besed, da te bodo razumeli še boljše :)!

No kakor kdo gleda na potovanje…. Sam po mojem mišlenju… ni prav … da obiščeš eno državo in se na daleč vidi da si tujec… Ne vem kako imaste drugi izkušnje… sam jaz recimo imam zelo slabe izkušnje z amerikanci… večina (ne vsi!), ki sem jih srečal se obnašajo prav arogantno na potovanjih… da se ja ve na daleč da so iz USA in to gre meni osebno prav na k****…. ne znajo opazit prave kulture ker so tko globok v svojem ****…. in konec koncev jaz ne potujem zato da svojo kulturo širim temveč da tujo odkrivam …. to pa lahko narediš najboljše če se začasno asimiliraš….
A

Bravo, Charly!!!

lp

bv

Charly, tole si pa tako dobro definiral, da bi bilo za v kakšen popotniški priročnik.

Hvala obema… sam mi gre to “amerisko razkazovanje” posteno na jetra… Zadnji dve leti sem veliko po srednji in vzhodni evropi skakal in to je bila prva stvar ko ti vedno pade v oči… kako veliko dajo amerikanci na to da se ve da so iz USA, in kako ponosno to govorijo… kot da jim še sploh nobeden nikoli ni reku da jih že skor cel svet ne mara…. in to razkazovanje je povsem kontra moji logiki potovanja…

Glede priročnika pa…. lahko bi naredil enega… “Kako, zakaj, kdaj in kam na potovanje?” – vse kar niste vedeli…. zaloznik travel.over.net. :))
A

Zadnja sprememba (05-05-04 10:05)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close