Ženske prosim pomoc
ne rabiš dajat tam denarja, da te malo potolaži. Menstrualni krči niso nekaj naravnega ali nekaj kar bi ženske morale trpeti. Najprej moraš preveriti, če ni kakšnih telesnih težav (endometrija ali kaj drugega). Če ni težava v telesu, potem je v psihi. Živimo namreč v kulturi, ki ženske sovraži, ponižuje, predvsem pa hočejo moški vladati nad žensko reproduktivnostjo. ženske to ponotranjijo, zato so negativno nastrojene do svoje plodnosti, kar predstavlja menstruacija, zato imajo bolečine. Ko te zgrabi krč, se umiri, uleži, daj roke na trebuh nad jajčniki in bodi ponosna, da imaš sposobnost rojevati. Počasi bodo krči izzveneli.
mijav mijav, 24.06.2021 ob 09:37
ne rabiš dajat tam denarja, da te malo potolaži. Menstrualni krči niso nekaj naravnega ali nekaj kar bi ženske morale trpeti. Najprej moraš preveriti, če ni kakšnih telesnih težav (endometrija ali kaj drugega). Če ni težava v telesu, potem je v psihi. Živimo namreč v kulturi, ki ženske sovraži, ponižuje, predvsem pa hočejo moški vladati nad žensko reproduktivnostjo. ženske to ponotranjijo, zato so negativno nastrojene do svoje plodnosti, kar predstavlja menstruacija, zato imajo bolečine. Ko te zgrabi krč, se umiri, uleži, daj roke na trebuh nad jajčniki in bodi ponosna, da imaš sposobnost rojevati. Počasi bodo krči izzveneli.
Kej tako trapastega pa se ne.
Avtorica, meni je zelo pomagal robidov caj, topli obkladki (celo vroca kopel) , pa brufen (ali ekvivalent).
Se mi zdi da sem ze res poskusila vse. Tablete ne pomagajo, niti vstati se ne morem cel dan.
Bom probala se te vaje
Pomaga, 24.06.2021 ob 09:51
Masaža v ledvenem in trebušnem predelu, masaža stopal, gibi z medenico – krožnice, osmice, nežno zibanje. Guganje na veliki žogi. V glavnem, če upoštevaš navodila pri popadkih, pomagajo tudi pri krčih.
Zelo pašejo tudi tople volnene nogavice in termofor na ledveni del in na trebuh.
Res nenormalna bolecina, pa vem, da nisem edina ki jo tak hudo muci, da oblezim cel dan in se tresem, zvijam in jokam
Forum je zaprt za komentiranje.