Ženske ki so zadovoljne da so le gospodinje
Nočem nobenega žaljenja, smo si različni, se pa čudim, da ženske ki ste doma, ne zbolite za depresijo , da vam to ne preseda. Ne predstavljam si tako živeti, vsak dan isti, na koncu je še tisto malo dela preveč. Sploh pa ne razumem, ker se zelo težko živi s pomočjo, in delavsko moževo plačo. Z dvema plačama bi bilo lažje. Še enkrat, nikogar ne obsojam, naj se debata ne obrne v napačno smer.
Seveda so nezadovoljne samo postanejo z leti prelene, da bi se spravilev službo. Poznam tudi osebno žensko, ki je močno zbolela za depresijo in si jo pozdravila potem ko je šla v službo, med ljudi, ko se je počutila koristno. Dobiš plačo, imaš stike, počutiš se koristno in ravno to zadnje je pogoj za zdravljenje depresije.
Anonimna362, 10.05.2025 ob 11:25
Nočem nobenega žaljenja, smo si različni, se pa čudim, da ženske ki ste doma, ne zbolite za depresijo , da vam to ne preseda. Ne predstavljam si tako živeti, vsak dan isti, na koncu je še tisto malo dela preveč. Sploh pa ne razumem, ker se zelo težko živi s pomočjo, in delavsko moževo plačo. Z dvema plačama bi bilo lažje. Še enkrat, nikogar ne obsojam, naj se debata ne obrne v napačno smer.
One si pa ne predstavljajp, da bi hodile v službo. Niso vsi za vse.
Zv, 10.05.2025 ob 11:35
Seveda so nezadovoljne samo postanejo z leti prelene, da bi se spravilev službo. Poznam tudi osebno žensko, ki je močno zbolela za depresijo in si jo pozdravila potem ko je šla v službo, med ljudi, ko se je počutila koristno. Dobiš plačo, imaš stike, počutiš se koristno in ravno to zadnje je pogoj za zdravljenje depresije.
Jaz pa depresiram, ker rinem v službo kjer mi je delo nezanimivo in neto plača je ubogi jurček. Sanjam o svobodi, brezsrbnih in brezstresnih jutrih, o svežem zraku in opoldanskem sončku. O energiji za lepo življenje, ki je nimam. Težko mi padejo vse obveznosti (delo, dom, družina) in potem zmanjka energije in volje za prijatelje kaj šele rekreacijo ipd. To so sanje o svobodi. Privoščim vsaki.
Zame so, vsaj tiste, ki jih poznam, Gospe z veliko začetnico.
Seveda imajo poleg gospodinjstva tudi veliko časa za hobije, klatijo na polno s svojimi prijateljicami, za vikende uživajo z možem (otroci teh so že vsi veliki), pospravljeno, urejeno vse že čez teden, okolica hiše v nulo urejena (več njim je ravno to hobi), ene so iz tega naredile tudi majhen biznis s katerim zaslužijo “za šminko”. Niti ena ni depresivna, sem jaz, ki delam 50 ur na teden za 1.400 EUR veliko bolj – in depresivna in utrujena, predvsem pa imam stalno vse razsuto, ker enostavno ne utegnem staknit konca s koncem.
In da smo si na jasnem – od vseh možje so krotki in zdresirani v nulo, noben ne izleže popoldne na kavču, nasprotno – vsi se pridružijo ko se dela okrog hiše.
Oooooh, 10.05.2025 ob 11:42
Jaz pa depresiram, ker rinem v službo kjer mi je delo nezanimivo in neto plača je ubogi jurček. Sanjam o svobodi, brezsrbnih in brezstresnih jutrih, o svežem zraku in opoldanskem sončku. O energiji za lepo življenje, ki je nimam. Težko mi padejo vse obveznosti (delo, dom, družina) in potem zmanjka energije in volje za prijatelje kaj šele rekreacijo ipd. To so sanje o svobodi. Privoščim vsaki.
daj si preverit vit. ce je predrago pa zacni jemat mg d vitamin b12 in omego. neki kvalitetnega. ce ne mores vse kupit. si kupi b12 in dvit. na vitamin klinik. bos vidla energije
matias, 10.05.2025 ob 11:50
Saj tega nimaš v delavskih družinah oziroma pri parih, da bo ženska doma, kjer ima moški delavsko plačo, saj si tega enostavno ne moreta privoščit.
Matias, najemnike imamo, trije otroci, on delavec brez izobrazbe, ona je doma, nekaj dobijo pomoči, ona ima vrt, kuha, pa nafehta cunje, ženska je zdrava, samo ne da se ji. Ona je iz Bosne, mož je Slovenec. Opravljiva pa za popizdit, vse jo zanima, itak dolgčas. To kako živijo druge ženske polno, imajo zabave s prijateljicami, so spočite, potujejo, možje pa se doma delajo, ko pridejo iz službe, pa ne verjamem. Takih sponzoruš v stilu Tine Gaber je zelo malo.
Wessna, 10.05.2025 ob 11:50
Zame so, vsaj tiste, ki jih poznam, Gospe z veliko začetnico.
Seveda imajo poleg gospodinjstva tudi veliko časa za hobije, klatijo na polno s svojimi prijateljicami, za vikende uživajo z možem (otroci teh so že vsi veliki), pospravljeno, urejeno vse že čez teden, okolica hiše v nulo urejena (več njim je ravno to hobi), ene so iz tega naredile tudi majhen biznis s katerim zaslužijo “za šminko”. Niti ena ni depresivna, sem jaz, ki delam 50 ur na teden za 1.400 EUR veliko bolj – in depresivna in utrujena, predvsem pa imam stalno vse razsuto, ker enostavno ne utegnem staknit konca s koncem.
In da smo si na jasnem – od vseh možje so krotki in zdresirani v nulo, noben ne izleže popoldne na kavču, nasprotno – vsi se pridružijo ko se dela okrog hiše.
Internet prenese vse. Živim v Osrednji Sloveniji, sem finančno uspešna, imamo podjetje , sem uni izobražena ,(torej nisem dno družbene lestvice ) otrokom smo kupili stanovanja, da ni nihče v najemu in niti ene take ženske ne poznam. Tudi žene uspešnih podjetnikov delajo v družinskem podjetju, skrbijo za finance, ali prodajo, marketing, čisto vse delajo. Si pa tudi privoščijo dopust, barka, hiša na morju, potovanje. So delovne ženske, nobena ni doma.
Hilda, 10.05.2025 ob 11:59
Matias, najemnike imamo, trije otroci, on delavec brez izobrazbe, ona je doma, nekaj dobijo pomoči, ona ima vrt, kuha, pa nafehta cunje, ženska je zdrava, samo ne da se ji. Ona je iz Bosne, mož je Slovenec. Opravljiva pa za popizdit, vse jo zanima, itak dolgčas. To kako živijo druge ženske polno, imajo zabave s prijateljicami, so spočite, potujejo, možje pa se doma delajo, ko pridejo iz službe, pa ne verjamem. Takih sponzoruš v stilu Tine Gaber je zelo malo.
Za žensko lenobo mora vsak moški sam izdelat zdravilo. Če ga ne, bo zbolel on. 😀
profi574, 10.05.2025 ob 13:09
Jaz se pa pri takih vedno vprašam kakšen zgled dajejo svojim hčeram. Študiraj da boš potem gospodinja, ali naredi samo osnovno šolo in ujagaj bogatega, da boš doma gospodinja?
Ma daj. Vaši sončki pa, kaj študirajo v nedogled, zato da so v svobodi sprejeli, da bomo nanesto vas delali dlje, luba se bo pa med tem predčasno upokojil. Zaradi vas, šolarčkov. Vpraßte luno, kolk delovne dobe ima in kdaj bo zahezdil teh, 35 po novem. Fuj. Največji gnus svobode.
Polni ste predsodkov. Osebno poznam samo eno, katere mož je na delovski plači in je doma. Imata 5 otrok. Živijo ne od njegove plače, ne si lagat 🙂 V družinsko malho pade več kot če bi ona delala nekje za minimalca.
Ostale ki so doma in jih poznam pa niti približno niso “gospodinje iz tvojega filma”. Večina delajo prostovoljno, so članice kakšnega društva, zelo vpete v šolanje in dejavnosti otrok, večina ima moža s svojim podjetjem, kjer so uradno zaposlene in tudi pomagajo občasno pri določenih stvareh, skrbijo za socialno življenje družine, ki je običajno dosti bolj pestro kot v nekih povprečnih družinah….nobena ni neka fata ki golaž doma kuha no :). In večina le teh je visoko izobraženih in niso iz povprečnih slovenskih družin. Ideja da si koristen samo če hodiš v službo in prineseš par fičnikov domov….no je žalostna. Da to pride iz strani ženske je pa sploh žalostno. Iskanje potrditve kako boljša si ker se pretegneš vsak dan s službo, z otroci, z gospodinjstvom….ti to da vrednost? Nimaš ničesar v življenju kar bi počela če ne bi rabila denarja in službe? Edina ideja ti je gospodinjstvo? A ni to žalostno? Ljudje v službo hodimo zaradi denarja. Ti pa zato da imaš občutek da imaš družbo in kaj od življenja? Izven službe nimaš družbe, hobijev, interesov? Kaj boš v penziji? Čakala na smrt?
Vsakdo živi, kot mu paše. Opažam pa, da tistim, ki ostanejo doma, z leti strmo upadajo kognitivne sposobnosti. Najdlje ostanejo bistri tisti z intelektualno zahtevnimi službami. Saj je logično. Tudi možgane je treba trenirat, da ostanejo v formi. Žlahtnica ima sicer fakulteto izobrazbo in je bila takrat, ko je s študijem zaključila in se poročila razgledana, si se z njo imel kaj za pogovarjat. Zdaj je že 15 let gospodinja. Človek ne more verjeti, kaj to naredi človeškemu umu. Zaplonkana, ve samo stvari, o katerih govori župnik in ki se dogajajo v njihovi vasi, samo čenče raznaša, šinfa in je polna predsodkov. Pa gre za žensko srednjih let, blizu 50.
Z veseljem bi se odpovedala službi, če bi imela dovolj velik vir lastnih sredstev. Seveda ne bi bila zabubljena le v gospodinjstvo, ampak bi končno imela čas za vse, kar me zanima in veseli. Kuča – poso sistem, ki se ga grem za dobra dva jurja, mi tega ne omogoča. Počutila bi se koristnejšo, bila bi bolje razpoložena, bolje bi lahko skrbela za svoje zdravje in tudi za dom. Prav rada bi se odpovedala stresu, rokom, hitenju, utrujenosti in še ostalim službenim radosti. Ženskam, ki jim to uspeva, sem kar fovš. Seveda ne tistim, ki so odvisne od moža
predsodki, 10.05.2025 ob 13:24
Polni ste predsodkov. Osebno poznam samo eno, katere mož je na delovski plači in je doma. Imata 5 otrok. Živijo ne od njegove plače, ne si lagat 🙂 V družinsko malho pade več kot če bi ona delala nekje za minimalca.
Ostale ki so doma in jih poznam pa niti približno niso “gospodinje iz tvojega filma”. Večina delajo prostovoljno, so članice kakšnega društva, zelo vpete v šolanje in dejavnosti otrok, večina ima moža s svojim podjetjem, kjer so uradno zaposlene in tudi pomagajo občasno pri določenih stvareh, skrbijo za socialno življenje družine, ki je običajno dosti bolj pestro kot v nekih povprečnih družinah….nobena ni neka fata ki golaž doma kuha no :). In večina le teh je visoko izobraženih in niso iz povprečnih slovenskih družin. Ideja da si koristen samo če hodiš v službo in prineseš par fičnikov domov….no je žalostna. Da to pride iz strani ženske je pa sploh žalostno. Iskanje potrditve kako boljša si ker se pretegneš vsak dan s službo, z otroci, z gospodinjstvom….ti to da vrednost? Nimaš ničesar v življenju kar bi počela če ne bi rabila denarja in službe? Edina ideja ti je gospodinjstvo? A ni to žalostno? Ljudje v službo hodimo zaradi denarja. Ti pa zato da imaš občutek da imaš družbo in kaj od življenja? Izven službe nimaš družbe, hobijev, interesov? Kaj boš v penziji? Čakala na smrt?
Saj ne misliš, da gre tukaj za koristnost?
Nima veze s koristnostjo, niti s predsodki. Veliko žensk je v službah precej nekoristnih, enako je veliko žensk, ki so doma ,tudi nekoristnih.
Gre simpl za to, da si odrasel človek in kot tak moraš biti sposoben poskrbeti sam zase, ne pa viseti nekomu na puklju, se ti ne zdi?
To je prvi razlog. Drugi je ta, da je splošna varnost družine in otrok samo na enem staršu – očetu, če on zboli ali umre, mami sodelovanje v društvih ne bo kaj dosti pomagalo, a ne?
Tretji razlog je seveda ta, da pri nas ni urejene zakonodaje za primere, ko se mož po recimo 20 letih zakona odloči da je zaljubljen v tajnico in se loči.
O ja, saj ženi pripada neka mizerna preživnina, ampak samo dokler si ne najde dela….pri petdesetih je pa to mala malica…če verjameš.
Kot sem napisala – če ima ženska SVOJ denar, je finančno neodvisna, je zaradi mene komot doma, verjamem da je in ona bolj srečna in vsi okoli nje, zakaj pa ne.
Če ga pa nima, je to neodgovorno, parazitsko, neprevidno in naivno.
daisycutter, 10.05.2025 ob 16:04
Saj ne misliš, da gre tukaj za koristnost?
Nima veze s koristnostjo, niti s predsodki. Veliko žensk je v službah precej nekoristnih, enako je veliko žensk, ki so doma ,tudi nekoristnih.
Gre simpl za to, da si odrasel človek in kot tak moraš biti sposoben poskrbeti sam zase, ne pa viseti nekomu na puklju, se ti ne zdi?
To je prvi razlog. Drugi je ta, da je splošna varnost družine in otrok samo na enem staršu – očetu, če on zboli ali umre, mami sodelovanje v društvih ne bo kaj dosti pomagalo, a ne?
Tretji razlog je seveda ta, da pri nas ni urejene zakonodaje za primere, ko se mož po recimo 20 letih zakona odloči da je zaljubljen v tajnico in se loči.
O ja, saj ženi pripada neka mizerna preživnina, ampak samo dokler si ne najde dela….pri petdesetih je pa to mala malica…če verjameš.
Kot sem napisala – če ima ženska SVOJ denar, je finančno neodvisna, je zaradi mene komot doma, verjamem da je in ona bolj srečna in vsi okoli nje, zakaj pa ne.
Če ga pa nima, je to neodgovorno, parazitsko, neprevidno in naivno.
Kot rečeno, večina ima nek dohodek. So uradno zaposlene. Pa tudi če niso, ti resno misliš da ti članstvo v društvih, prostovoljstvo, druženje z določeno populacijo ne pomaga v primeru če se ločiš? Verjemi mi da se te lažje če rabijo spravijo v neko službo, boljšo kot ima večina takšnih ki delajo že od nekdaj. Ti ljudje se za razliko od večine zavedajo da je socialna mreža nekaj najbolj vrednega kar lahko imaš v življenju. In statistično se takšni zakoni redko zaključijo z ločitvijo. Imata oba preveč za izgubit. Se krepko več povprečnežev loči, kjer ženskam nič kaj veliko ne pomaga tista podpovprečna službica, 120e preživnine povprečno ki jo dobijo. Večina gre kar lepo nazaj k staršem ali pa tolče makarone nekje v najemu. Mansarda običajno ostane možu 🙂
Nevem kakšne ti poznaš, ampak jaz jih poznam par. Krasne ženske. Eno fajn energijo imajo, veliko znajo, splošno razgledane, urejene in družina seveda urejena.
Nekaj moraš vedeti, ostati doma ni dobro za lene in nezrele ženske, ker bodo uničilile družino in moža. Če družina cveti, je prava ženska za dom. Ja, ni za vse. Tiste ki niso je bolje da delajo te svoje dragocene kariere ali mečejo fasungo čez blagajno in filajo police.
Forum je zaprt za komentiranje.