Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ženske, kako pozimi skrbite za svojo kožo?

Ženske, kako pozimi skrbite za svojo kožo?

Poleti vem, da moraš uporabljati SPF in vse to, ampak pozimi se mi neverjetno izsuši koža, da ne vem več kaj storiti. Iščem predloge za rutino in izdelke. Lp

Goltam spermo in mažem se z njo po telesu.

Vsako zimo se mi najbolj izsuši koža na rokah, občasno pa tudi okoli nosu, če si ga prevečkrat brišem. Na rokah uporabljam kar kremico od Neutrogene iz Müllerja (je v modri embalaži in piše, da je za hidracijo), na obrazu pa tudi ne kompliciram in uporabim kar Nivejo ali kaj od Afrodite. Imam tudi en kup tetovaž, ki jih namažem z nano shock kremo, preden se odpravim ven, to je pa tudi to. Če imaš težave s suho kožo je najboljše, da kupiš nek blag piling in ultra hidracijsko kremo, poleg tega pa piješ ogromno vode..

Celo leto uporabljam iste izdelke, ker nimam problematične kože. CeraVe hidracijski cleanser, The Ordinary tonik, Lux Factor 4D kremo in kakšen serum, če imam občutek, da ga koža potrebuje.

Odgovor na objavo uporabnika
Droziuma, 05.11.2021 ob 15:11

Celo leto uporabljam iste izdelke, ker nimam problematične kože. CeraVe hidracijski cleanser, The Ordinary tonik, Lux Factor 4D kremo in kakšen serum, če imam občutek, da ga koža potrebuje.

Ja, tako se da do 40.,potem je pa treba ze dodajat in pazit in mesat.

Sama med 30 in 40 sploh nisem uporabljala krem oziroma sem jih le redko, ce je bila potreba, vsa moja nega koze je bila zgolj voda, vcadih ob hudem mrazu ali po soncenju najbolj navadna krema in obcasno tudi cisto navadno milo, ce se mi je zdelo, da jo je treba malo ocistit.

Nikdar nisem imela lepse koze, kot v tem casu!

Po 40. me je zacelo malo zategovati, lahke kremice so pocasi postale stalnica, potem vlazilni toniki, zdaj pri 50 sem pa ze na taki kolekciji obrazne kozmetike kot ti, cistilo, tonik, krema, serum, razmisljam da nabavim se nekaj nocnega hranilnega… Saj koza je lepa, ampak teh produktov je prevec..

Jaz bom 50,  nikoli nisem uporabljala nobenih posebnih krem niti ličil, kože mi ne zateguje.

Zdaj že nekaj časa uporabljam samo mandljevo olje iz lekarne. vsako jutro z ledeno vodo umijem obraz, se z grobo brisačo fino obrišem. Še enkrat splaknem z vodo, na roko dam kapljico olja in na vlažen obraz namažem in razmažem. Še vrat, komolce, podplate. Vsake toliko si naredim še riževo masko in to je vse. nimam občutka da bi rabila kaj dodajat.

v trgovini kupi prleško šunko se potopi roke vanj, potem si pa to še razmaši po telesu. Koža bo lepa, gladka in sijoča

Če ti je všeč njihova krema, preizkusi še serum za trepalnice+obrvi. Mene so najprej dobili s kremo, potem sem pa po brskanju po njihovi spletni strani še serum naročila. Superca zadeva, če imaš redke/svetle/krhke.

Aja, ni citiralo. Prejšnje sporočilo je za Droziuma.

Načeloma samo vodo, ko je koža zaradi centralne res suha, pa najprej blagi piling, nato 100% aloe vera, nato kakšno kvalitetno olje.

Odgovor na objavo uporabnika
AtraBejba, 10.11.2021 ob 19:45

Če ti je všeč njihova krema, preizkusi še serum za trepalnice+obrvi. Mene so najprej dobili s kremo, potem sem pa po brskanju po njihovi spletni strani še serum naročila. Superca zadeva, če imaš redke/svetle/krhke.

Hvala, AltraBejba. Res že precej dolgo razmišljam, da bi opustila maskare, zato sem ti zaupala in naročila serum. Uporabljam ga sedaj le nekaj dni, a sem že navdušena. Ti javim, ko ga bom dlje uporabljala.

Če ti ne pomaga nobena druga krema, poskusi s kakšnimi izdelki za dojenčke. Npr. olje in kremice.

jaz  za svojo kožo skrbim enako kot Josipa Lisac. Tisti ki tega ne veste. Rada se kopam v šampanjcu.

Edina sprememba je da uporabljam bolj goste kreme in ne losijon za telo. Občasno čez še olje. SFP na obrazu, vratu, ušesih in rokah (pač vsi izpostavljeni deli) uporabljam čez celo leto. Ni samo za poleti to. Obraz mogoče večkrat vlažilne maske uporabim drugo isto celo leto. Za suho kožo zelo pomaga reden piling in vlaženje. Jaz se vsako jutro skrtačim pred tušem in potem na mokro/vlažno kožo namažem kremo. Odkar to počnem nimam nekih problemov s suho kožo na nogah več. Aja pa masko za lase (uporabljam namesto regeneratorja) imam pozimi drugo, predvsem zaradi statike. Imam zelo tanke lase in če nimam dobre maske pozimi kar letijo okoli mene 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close