Ženske in prekarno delo
Ženske v EU ne upajo tvegat in nimajo otroka, ker delajo kot zunanje sodelavke in prekarno, torej če zanosijo, ostanejo potem brez službe oziroma si morajo iskati novo.
Kako v Afriki revne ženske rodijo po ne vem, 8 otrok, če vejo, da jih ne bojo morale nahranit? V EU pa rečejo, tako slabo mi gre, da ne morem imeti niti otroka oziroma družine.
Delo se vedno dobi. Moraš pa biti pripravljen sprejeti karkoli in se hitro prilagajati, učiti novih stvari. Meni se je do zdaj izšlo in za 2 sem poskrbela. Verjetno pa za 8 ne bi zmogla. Ne vem, predvidevam. Ne gre se samo za hrano in vodo, ampak za kvaliteto življenja. Jaz svojim nudim minimum, osnove ..za razvajanja v materijalnem smislu bodo pa morali poskrbeti sami.
Avtor, veš pri nas smo ženske pa toliko pametne, da ne bi živele kot v Afriki. Tam jo dec poseksa, če ona hoče ali pa ne. Seveda mu ni mar, kako je njej. Nekatere so celo obrezane. Otroke rojeva, ker mora, ker nima možnosti kontracepcije, ker ne sme reči decu reči ne. Kup otrok umre pred petim letom starosti. Si to želiš pri nas? Ogromno otrok se že rodi z aidsem. Veliko otrok je zlorabljenih, lačnih, pretepenih. Ženske pri 30ih so starke.
Pri nas je življenje drugačno. Ženske si želimo imeti kvailtetno življenje. Poznamo kontracepcijo.
Pa še nekaj je: včasih je pač enostavneje reči, da nimaš ok službe, da zato nimaš otrok. Če namreč rečeš, da jih nočeš imeti, te tako napadejo z žaljivkami.
Super, da živimo tu, kjer smo, da nismo lačne, da rojevajo tiste, ki želijo in takrat, ko želijo. Da se sme reči decu ne. Da imamo možnost izbire: biti v paru ali pa samske, imeti otroke ali pa jih ne imeti.
kake neumnosti pa so to, 20.02.2022 ob 12:43
Avtor, veš pri nas smo ženske pa toliko pametne, da ne bi živele kot v Afriki. Tam jo dec poseksa, če ona hoče ali pa ne. Seveda mu ni mar, kako je njej. Nekatere so celo obrezane. Otroke rojeva, ker mora, ker nima možnosti kontracepcije, ker ne sme reči decu reči ne. Kup otrok umre pred petim letom starosti. Si to želiš pri nas? Ogromno otrok se že rodi z aidsem. Veliko otrok je zlorabljenih, lačnih, pretepenih. Ženske pri 30ih so starke.
Pri nas je življenje drugačno. Ženske si želimo imeti kvailtetno življenje. Poznamo kontracepcijo.
Pa še nekaj je: včasih je pač enostavneje reči, da nimaš ok službe, da zato nimaš otrok. Če namreč rečeš, da jih nočeš imeti, te tako napadejo z žaljivkami.
Super, da živimo tu, kjer smo, da nismo lačne, da rojevajo tiste, ki želijo in takrat, ko želijo. Da se sme reči decu ne. Da imamo možnost izbire: biti v paru ali pa samske, imeti otroke ali pa jih ne imeti.
Imamo možnost izbire, ampak če rečeš, da nočeš imeti otrok, te napadejo z žaljivkami. A imamo potem res možnost izbire?
In ali ima nekdo, ki dela prekarno in si “ne more privoščiti” otroka, še vedno možnost izbire?
Forum je zaprt za komentiranje.