Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske in pamet ???

Ženske in pamet ???

Barnabas je tip človeka oz moškega, kateremu bo morala ženska dokazati, da je bolj tehnično podkovana od njega, da bi jo šele opazil, si jo želel spoznati. Morebiti pa je res kaj na tem, da ga mama ni imela rada.[/quote]
Misliš, da bi bilo to sprejemljivo za moški ego ? :)[/quote]

Ne bi posploševala o stopnji sprejemljivosti, pri Barnabasu pa se mi zdi, da je v konfliktu če vidi da ženska ni vešča z nečim tehničnim kar ima pogosto v roki in se sprašujem, kako bi doživel dogodek, kjer bi mu neka simpatična ženska pokazala, da nekaj bolj tehnično obvlada od njega, dopuščam možnost da bo impresioniran; no morda se motim in tudi takrat doživlja konfikt zaradi svojega ega. Vkolikor slednje drži, bo še moral veliko, veliko delati na sebi, da bo (do)končno zmogel sprejeti izbrano žensko ob sebi. Za začetek bi se lahko naučil, da ljudje obvladamo različne “zadeve”, nekaterim leži bolj x nekaterim y, skratka da nismo vsi za vse in prej ko bo to dejstvo toleriral, lepši bo svet.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Kako ozek je pravzaprav moški, ki nujno potrebuje žensko za tehnično debato?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Saj tista želja je bolj nezavedna, potlačena, zaradi jeze in zamer, ki niso razrešene. Tista razumska, zavedna želja po bližini pa verjamem, da obstaja, ampak dokler tista prva ne bo razrešena, bodo v glavi konflikti, ki preprečujejo tisto pristno bližino, zaupanje in čustvovanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne vidim smisla v tem, da bi vsi morali imeti cel spekter najrazličnejšega znanja, od tehničnega do recimo političnega. Marsikaj se naučimo, spoznamo, če ni bistveno in v kolikor ne uporabljamo pri vsakodnevnem delu, nam spuhti iz glave. Baje 90% stvari pozabimo, ampak pomembno je, da vemo kam se obrniti, če bi dotično snov še kdaj potrebovali.
To, da označuješ žensko populacijo kot generalno nerazgledano, je izključno tvoj problem in notranji konflikt (so ti že drugi nastavili ogledalo). Je pa tvoja resnica, ki te na nek način omejuje. Išči sebi podobne, torej moške s polno tehničnega znanja, s katerimi boš lahko ure in ure zanimivo debatiral. Saj niste vsi ustvarjeni za partnerska razmerja moški-ženska. Sledi svojim občutkom in potrebam:).

Veš, t.i. “mala deca” so bolj bistra kot si misliš in predvsem iskrena:). Lahko so ti za zgled, ne jih podcenjevat.

Zakaj?
A ne živimo v modernem in razvitem svetu?
Lahko smatraš žensko, ki recimo ne zna naročit zimskih gum za svoj avto kot samostojno in moderno?
A je res tako zahevno za ženske, da bi se malo poučile o stvareh katere uporabljajo?
Kaj pa tisti, ki sami znajo kuhat poskrbet zase, kaj lahko ženska njim nudi?
A se ti ne zdi, da moderne ženske pričakujejo delitev ženskih del (med moške in ženske), pri moških delih pa še vedno vztrajajo, da so to samo moška dela?

Ali pa dobro premisliš, če za preživetje ena ženska res potrebuje vso to tehnično znanje ali je to samo neka tvoja visoka zahteva, ki je nastala v tebi, zato, da se lažje oddaljiš od njih. Razlog, zakaj se želiš oddaljit od njih, pa boš spet našel pri sebi.[/quote]

Tudi opica za preživetje ne pozna postopka pridelave banan a ne. Ampak mi smo nad opicami ali meniš drugače? Misliš, da je dovolj, da samo poskušamo preživet v tem svetu ne, da bi poznali kako stvari delujejo in kako se svet vrti?

Bo kar držala ta tvoja splošna resnica o ženskah, kaj pa splošna resnica o moških?
Da smo moški šepasti na čustvenem področju 😉 Lep primer si tudi ti sam, ker če ne bi bil tu šepast jim ne bi tega, da ne vedo kako “koher” dela, metal pod nos….. 😉 :))))[/quote]

Ampak nekateri moški že delajo na čustvenem področju, drugi so že skoraj na ravni žensk :). Koliko pa kaj ženske delajo na tehničnem področju?

Poglej, poglej, pa le obstaja ena, ki razmišlja izven tipičnih ženskih miselnih okvirjev in dejansko razume, kar sem želel povedati.
Neverjetno ampak spodbudno za naprej 🙂

Verjemi roka bi ti zgorela 🙂

Bo kar držala ta tvoja splošna resnica o ženskah, kaj pa splošna resnica o moških?
Da smo moški šepasti na čustvenem področju 😉 Lep primer si tudi ti sam, ker če ne bi bil tu šepast jim ne bi tega, da ne vedo kako “koher” dela, metal pod nos….. 😉 :))))[/quote]

Ampak nekateri moški že delajo na čustvenem področju, drugi so že skoraj na ravni žensk :). Koliko pa kaj ženske delajo na tehničnem področju?[/quote]

Nekateri so se res poženščili, celo barvo glasu so spremenili:). Nekaj je delati na novem znanju, biti odprt in fleksibilen, drugo pa za vsako ceno poznati vse, kar ti lahko naredijo drugi, ki že leta in leta vlagajo svojo energijo na specializiranem področju delovanja. Če česa ne znam postoriti, to ne pomeni, da nimam pojma vsaj glede osnovnih stvari, samo ne zdi se mi smiselno v vsako stvar vlagati svoj maksimum. Ni ne časa, ne motivacije, ne smisla. Do žensk imaš skrajno podcenjevalni odnos. To je tako kot bi trdila, da moški v vsej evoluciji niste naredili koraka naprej, da bi se približali Veneri, vsaj poskušali dojeti, v čem smo si različni in si enkrat upali priznati, da ne tekmujemo med sabo. Vidiš, v tebi še vedno tli to nenehno dokazovanje, kdo je boljši, kdo lahko več da, kdo je najpametnejši. Kako ceneno in nič kaj na nivoju intelektualnega razmišljanja.

Misliš, da bi bilo to sprejemljivo za moški ego ? :)[/quote]

Ne bi posploševala o stopnji sprejemljivosti, pri Barnabasu pa se mi zdi, da je v konfliktu če vidi da ženska ni vešča z nečim tehničnim kar ima pogosto v roki in se sprašujem, kako bi doživel dogodek, kjer bi mu neka simpatična ženska pokazala, da nekaj bolj tehnično obvlada od njega, dopuščam možnost da bo imp resioniran; no morda se motim in tudi takrat doživlja konfikt zaradi svojega ega. Vkolikor slednje drži, bo še moral veliko, veliko delati na sebi, da bo (do)končno zmogel sprejeti izbrano žensko ob sebi. Za začetek bi se lahko naučil, da ljudje obvladamo različne “zadeve”, nekaterim leži bolj x nekaterim y, skratka da nismo vsi za vse in prej ko bo to dejstvo toleriral, lepši bo svet.[/quote]

A nisi ti tista, ki me je v eni temi spraševala, če sem gay, čeprav sem pred njenim citatom napisal, da so mi všeč pomankljivo oblečene športnice??
Veš jaz pravim, da tudi slepa kura zrno najde ampak ti pa tako brcaš v temo, da se sprašujem ali si sploh sposobna razumet kar pišem?
Sicer nisi tako exstremna kot Katenjka, katera me je poslala na psihoterapijo, čeprav ne ve zakaj, ampak vseeno mislim, da boš morala še kakšen faks ali pa doktorat vpisat, da boš bolj “pamento” razmišljala.

Ženske ste leta in leta vlagale svojo energijo na specializiranem področju kuhe, likanja, pospravljanja,pranja …. kar pomeni, da mi ni treba za vsako ceno poznati tega, saj mi to lahko naredijo druge. No pa sem kljub temu sam kot mnogo drugi moških dovolj odprt in fleksibilen, da to specializirano področje pokrivam sam. Me pa zanima ali si ti dovolj odprta in fleksibilna za delovanje na dosedaj za moške specializiranem področju naročanja gum. A imaš toliko razgledanosti, da naročiš zimske gume za svoj avto, brez pomoči fotra ali partnerja?

Glej ženske bluzite enkrat o enakosti med spoloma, drugič o razlikah med spoloma. Enkrat se morate odločit kaj želite in ne se sklicevat enkrat na eno drugič na drugo, seveda samo takrat kot vam to ustreza. Jaz te tretiram enakopravno, zato se začni tudi tako obnašat. In zame si prav tako nesposobna in nesamostojna kot vsak drugi moški, ki ne zna naročit zimskih gum za svoj avto. Sorry, to prinese enakopravnost. Mogoče ti bo kdo nasedel, če boš igrala na svoje ženske čare 🙂
In, če bi rekel, da ne znam poskrbet zase bi me ženske na monu tudi označile za maminega sinka, torej vrata nihajo v obe smeri.

Ženske ste leta in leta vlagale svojo energijo na specializiranem področju kuhe, likanja, pospravljanja,pranja …. kar pomeni, da mi ni treba za vsako ceno poznati tega, saj mi to lahko naredijo druge. No pa sem kljub temu sam kot mnogo drugi moških dovolj odprt in fleksibilen, da to specializirano področje pokrivam sam. Me pa zanima ali si ti dovolj odprta in fleksibilna za delovanje na dosedaj za moške specializiranem področju naročanja gum. A imaš toliko razgledanosti, da naročiš zimske gume za svoj avto, brez pomoči fotra ali partnerja?

Glej ženske bluzite enkrat o enakosti med spoloma, drugič o razlikah med spoloma. Enkrat se morate odločit kaj želite in ne se sklicevat enkrat na eno drugič na drugo, seveda samo takrat kot vam to ustreza. Jaz te tretiram enakopravno, zato se začni tudi tako obnašat. In zame si prav tako nesposobna in nesamostojna kot vsak drugi moški, ki ne zna naročit zimskih gum za svoj avto. Sorry, to prinese enakopravnost. Mogoče ti bo kdo nasedel, če boš igrala na svoje ženske čare 🙂
In, če bi rekel, da ne znam poskrbet zase bi me ženske na monu tudi označile za maminega sinka, torej vrata nihajo v obe smeri.[/quote]

Ženske mimogrede postorimo vse okoli kuhanja, likanja, pospravljanja, pranja itd., brez da bi to obešale na velik zvon ali pričakovale trepljanje po rami. To je nekaj, kar je že dolgo samoumevno, se ne sprašujemo več o tem, ali je smiselno, do katere mere, kako in kdaj narediti, da bo prav. Če to primerjaš enakovredno s poznavanjem gum in drugih delov pri avtomobilu, naj ti povem, da je internet prinesel novo širino, kako priti do dodatnega znanja, ki je potrebno za vsakodnevno funkcioniranje. Ampak od tebe sem pričakovala neko dodano vrednost, ne pa da se razpišeš od kuharije, poznavanja gum in morda še kakšnih zame enostavnih opravilih. Glede avtomobilskim gum nimam težav, samo je nekaj drugega. Zakaj ne bi tega veselja prepustila moškim? A res misliš, da se moramo ženske dokazovati s pariranjem na tem področju. Misliš, da se ne da odtipkati na google in kar preko neta naročiti, da ti iz Nemčije (kar je bistveno ceneje) dostavijo pred vrata prave gume, s primernim profilom? Moški potrebujete področja, ki so samo vaša, ki vas delajo moške. To vam je dala narava in tega vam ženske ne želimo odvzeti. Ne gre za moč! Ne tekmujemo!

Poglej, poglej, pa le obstaja ena, ki razmišlja izven tipičnih ženskih miselnih okvirjev in dejansko razume, kar sem želel povedati.
Neverjetno ampak spodbudno za naprej :)[/quote]

Žensko vidiš kot objekt, ki 24 ur na dan razmišlja le o cunjah, šminkah, kozmetičnih pripravkih itd. Še več…praviš, da je edina tematika vse okoli skrbi za lastno telo ter obrekovanju moškega spola (kje, kdaj in na kakšen način je komu spodletelo, seveda v ženskih očeh). Kako patetično. Kaj se je tebi hudega zgodilo, katera se ti je zamerila, da zdaj močno posplošuješ? Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje bila v kakšnem ženskem čveku, kjer bi se potenciralo vse to, kar pripisuješ nam ženskam (kakšne da smo). Ne zanikam, da se ne pogovarjamo o marsičem, ampak je še veliko drugega. Sem pa že doživela kot recimo edina ženska v moški družbi, da je bilo govora le o avtomobilih, športu in morda politiki. Aja, oprostite, v tem vam res ne moremo parirati:).

Ne bi posploševala o stopnji sprejemljivosti, pri Barnabasu pa se mi zdi, da je v konfliktu če vidi da ženska ni vešča z nečim tehničnim kar ima pogosto v roki in se sprašujem, kako bi doživel dogodek, kjer bi mu neka simpatična ženska pokazala, da nekaj bolj tehnično obvlada od njega, dopuščam možnost da bo imp resioniran; no morda se motim in tudi takrat doživlja konfikt zaradi svojega ega. Vkolikor slednje drži, bo še moral veliko, veliko delati na sebi, da bo (do)končno zmogel sprejeti izbrano žensko ob sebi. Za začetek bi se lahko naučil, da ljudje obvladamo različne “zadeve”, nekaterim leži bolj x nekaterim y, skratka da nismo vsi za vse in prej ko bo to dejstvo toleriral, lepši bo svet.[/quote]

A nisi ti tista, ki me je v eni temi spraševala, če sem gay, čeprav sem pred njenim citatom napisal, da so mi všeč pomankljivo oblečene športnice??
Veš jaz pravim, da tudi slepa kura zrno najde ampak ti pa tako brcaš v temo, da se sprašujem ali si sploh sposobna razumet kar pišem?
Sicer nisi tako exstremna kot Katenjka, katera me je poslala na psihoterapijo, čeprav ne ve zakaj, ampak vseeno mislim, da boš morala še kakšen faks ali pa doktorat vpisat, da boš bolj “pamento” razmišljala.[/quote]

Daj ne pribijaj…kot da fakultetke pa doktoratki povzročajo, da lahko človek (kaj bolj) pametno razmišlja…ni potrebno s takimi bolanimi forami olepševati svoje nadutosti. Moje vprašanje o istospolnosti pa je bilo na mestu, si se zelo zavzel za tisto vrsto moške populacije (omejil si se na karakternost!), ki jo pogrešaš. Hvala za namig za kakšno me imaš, toda že n krat si nam ves blaženi razodel, kako imaš večvredno življenje z zbiranjem dokazov, da smo vse ženske neumne, nesposobne, nerazgledane, tehnično tupe,…, torej čemu bi bila jaz izjema – upravičeno bi me bilo sram, da bi mi nekdo tak kot si ti pripisoval izjemo. Get a life, lolek!

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Tako bi naj bilo. Da se partnerja dopolnjujeta in sta komplementarna, ne pa tekmovalna. 🙂

Tako bi naj bilo. Da se partnerja dopolnjujeta in sta komplementarna, ne pa tekmovalna. :)[/quote]
Danes je pa tako, da se ljudje v strahu zatečejo nekam za svoj zid, kjer se želijo izpopolnit v vseh sortah atkivnosti in veščosti, ker želijo postat popolnoma neodvisni od soljudi. In potem, ko se izučijo in izpopolnijo iz vseh teh nalog, ne vedo več, zakaj bi sploh koga potrebovali ob sebi. Pa če je kdo v tem srečen in zadovoljen, ni s tem nič narobe. Problem pa nastane, ko se tak človek začne pritoževat nad nasprotnim spolom, češ kako ne znajo tega, ne znajo onega, pa ne marajo pri njih tega in onega. Tu je pa opazen konflikt med resnično željo posameznika in sporočili, ki jih zavestno daje (da nikogar ne potrebuje). Kdor nikogar ne potrebuje, nima potrebe po kritiziranju tistih, ki jih ob sebi ne potrebuje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Tako bi naj bilo. Da se partnerja dopolnjujeta in sta komplementarna, ne pa tekmovalna. :)[/quote]
Danes je pa tako, da se ljudje v strahu zatečejo nekam za svoj zid, kjer se želijo izpopolnit v vseh sortah atkivnosti in veščosti, ker želijo postat popolnoma neodvisni od soljudi. In potem, ko se izučijo in izpopolnijo iz vseh teh nalog, ne vedo več, zakaj bi sploh koga potrebovali ob sebi. Pa če je kdo v tem srečen in zadovoljen, ni s tem nič narobe. Problem pa nastane, ko se tak človek začne pritoževat nad nasprotnim spolom, češ kako ne znajo tega, ne znajo onega, pa ne marajo pri njih tega in onega. Tu je pa opazen konflikt med resnično željo posameznika in sporočili, ki jih zavestno daje (da nikogar ne potrebuje). Kdor nikogar ne potrebuje, nima potrebe po kritiziranju tistih, ki jih ob sebi ne potrebuje.[/quote]
Se strinjam.
Od samskih berem kritike, da vezani ne bi kritizirali samskih, če bi bili zadovoljni. Kar je res. Vendar prav tako velja obratno.
Če je samski zadovoljen, ne bo kritiziral vezanih. 🙂
Razni izgovori, da je ta drugi prvi začel, so le izgovori, da lahko nekdo izrazi svoj gnev in nezadovoljstvo.

Prav tako se ne moreš tako dobro izučiti za samsko življenje, da več ne bi čutil potrebe po intimnosti in bližini. Pri učenju se gre bolj za to, kako učinkovito potlačiti svoje naravne potrebe.

Kje pa je avtor te teme? A je poniknil?

Samski ponavadi nismo zadovoljni s samskostjo, vsaj ne, če predolgo traja. Nekaj časa ti je fajn, potem pa nisi več zadovoljen.

Se strinjam.
Od samskih berem kritike, da vezani ne bi kritizirali samskih, če bi bili zadovoljni. Kar je res. Vendar prav tako velja obratno.
Če je samski zadovoljen, ne bo kritiziral vezanih. 🙂
Razni izgovori, da je ta drugi prvi začel, so le izgovori, da lahko nekdo izrazi svoj gnev in nezadovoljstvo.

Prav tako se ne moreš tako dobro izučiti za samsko življenje, da več ne bi čutil potrebe po intimnosti in bližini. Pri učenju se gre bolj za to, kako učinkovito potlačiti svoje naravne potrebe.[/quote]

Itak. Samo, ko vas gledam se mi zdi, da ga ne uporabljate kaj dosti!

Bi se razpisal o čem težjem ampak, glede na to, da nobena razen antilope ni razumela kar pišem sem moral preiti na osnovno raven!!!!

Kakšna čudna miselnost. Res, če nekaj narediš zase, pa čeprav je to z moškega področja ti to smatraš kot dokazovanje. Namesto, da bi to smatrala kot nekaj kar te dela samostojno, pri tem pa se še lahko nekaj naučiš o svojem avtomobilu in gumah. Aja mogoče misliš, da si preveč šolana za takšna simple opravila ? Pa komu se dokazuješ? Fotru, fantu , možu, sodelavcem … ? A je potem ta tvoj moški manj vreden, ker si je njegova punca sama gume naročla. Kaj te imaš zaenega dojenčka doma? In zakaj misliš, da nam je v veselje naročat gume ? A se ti veseliš gospodinjskih opravil?

Verjamem, da znaš marsikaj vtipkat v google, ampak hudič je v detajlih a ne. In znaš vtipkat kakšne gume pašejo na tvoj avto ali rabiš nekoga, da te drži za roko?

Eh, od kod pobirate takšne bedarije. Se mi zdi, da je to samo vaš izgovor za nevednost.
Pa zanima me, kje sem jaz omenjal kakšno tekmovalnost? To je tudi zraslo na tvojem zeljniku!!!

Od kod tebi takšne ugotovitve. Isto si začela brcat v temo kot znedena samica.

Zakaj pa ne v politiki? A se tebe mogoče ne tiče kako se bo delalo z našo državo?

In kako bi naj po tvoje izgledalo to moje večvredno življenje napram tvojemu “manjvrednemu” ???

Danes je pa tako, da se ljudje v strahu zatečejo nekam za svoj zid, kjer se želijo izpopolnit v vseh sortah atkivnosti in veščosti, ker želijo postat popolnoma neodvisni od soljudi. In potem, ko se izučijo in izpopolnijo iz vseh teh nalog, ne vedo več, zakaj bi sploh koga potrebovali ob sebi. Pa če je kdo v tem srečen in zadovoljen, ni s tem nič narobe. Problem pa nastane, ko se tak človek začne pritoževat nad nasprotnim spolom, češ kako ne znajo tega, ne znajo onega, pa ne marajo pri njih tega in onega. Tu je pa opazen konflikt med resnično željo posameznika in sporočili, ki jih zavestno daje (da nikogar ne potrebuje). Kdor nikogar ne potrebuje, nima potrebe po kritiziranju tistih, ki jih ob sebi ne potrebuje.[/quote]

Tukaj se strinjam ampak si izpustil eno možnost. Kaj pa, če drugi potrebujejo tistega, ki nobenega ne potrebuje ? In potem, ker niso na njegovi ravni mu v bistvu komplicirajo življenje po nepotrebnem.

Ne vem. Sporoči, ko ga najdeš 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close