Ženske in pamet ???
Zakaj si šla tako daleč? Se ti zdi, da je avtor tega sposoben ali da spada med zgoraj naštete?
Robi. Če tebe nekdo obsodi in užali? Ali narediš enako nazaj? Meni se zdi, da tega ne počneš, čeprav tu zagovarjaš prav to. Res je, da se mora sprememba začeti pri nas.
Ampak nekdo, ki pride in začne obsojat druge, je prepričan, da ima za to zelo dober razlog in je prepričan, da bi to spremembo moral naredit nekdo, ki ga je razočaral, ravno tako, ko ste tukaj prepričani, da je avtor vreden obsojanja. Kje se potem to konča? Pri obsojanju vse povprek in naprej?
Ali pa je trd pristop samo naš izgovor, ker boljšega nismo sposobni oziroma, ker na to nismo pripravljeni? Zakaj nismo v tem primeru? Ali se čutimo užaljene, če nekdo govori čez cel ženski spol? Zakaj se čutimo užaljene? Zakaj mu ne dovolimo, da izrazi svojo resnico? Vedno zagovarjate, kako ima vsak svojo resnico, ko pa vas nekdo potegne noter med obsodbe oziroma se v to spravite sami (ker mu verjamete), hitro pozabite na to, da je to le njeogovo videnje in ne nujno resnica. Zakaj se torej ob tem čutimo ogrožene, da se enako odzovemo nazaj?
Samo razmišljam na glas, čeprav se tudi meni njegovo pisanje zdi zelo žaljivo. Ampak s tem še vedno najbolj škodi le sebi.
Marko, tu na MONu se greš velikega samaritana. Kaj pa realnost? Ti je kaj poznano recimo prostovoljstvo? Si mogoče član kake prostovoljne reševalne ekipe, gasilske recimo? Daruješ kri? Se udeležuješ recimo čistilnih akcij? POmagaš na kakem telefonu za pomoč ljudem v stiski? Delaš mogoče kot član RK in pomagaš pomoči potrebnim?
To je samo namig kako teorijo spremenit v prakso.
Vprašanje se mi je zdelo retorično in se mi je zdelo, da sem že nanj odgovoril s svojim vprašanjem. Sploh se mi zdi nepotrebno, ker v tem primeru pač ne gre za pedofila ali morilca.
Seveda jih ne bi izpustil. Ali res nisi poznala mojega odgovora?
Se ti zdi, da analiziram? Če se počutim bolje? Ne vem, ne počutim se dobro, ko gledam obsojanje vse povrek. To se mi zdi žalostno, čeprav mi je jasno, da si nekatera dejanja zaslužijo obsojanja. Res pa je, da imamo različne meje glede tega.
Kaj pa ti Metka, si odgovorila na moja vprašanja? Od mene pričakuješ nekaj, kar sama nisi pripravljena storit. In obsojaš me, da se grem samaritana. Ali to daje dober občutek?
Aja, jaz ne odgovorim, ki sem ti odgovoril na vsa. Prav Metka, sva zaključila debato. 🙂
BTW, a to lahko dodam k tem kriterijem?
Ha, ha, Boom, dober seznam. Kar dodaj. Čeprav moram reči, da so na tvojem seznamu tudi nepotrebne stvari.
A obstajajo tudi moški, ki ne znajo zamenjat gume pri avtu? Pa moški, ki ne znajo zamenjat žarnice? Saj menda takih pa ni?
Hudiča, kaj pa, če imam jaz dosti manjšo plačo? Moški s plačo nad 1500€, bo tudi iskal med ženskami s tako visoko plačo. Ne med ostalimi s par stotaki.
Metka, opazil sem ta vprašanja, ampak jaz sem pred tem postavil precej vprašanj, na katera nisi odgovorila. Če torej želiš sodelovat v debati z menoj, boš morala prispevat tud kak odgovor, ne pa da se jim izmikaš in postavljaš samo vprašanja. Kdo je potem tu samaritan? Postavil sem ti enaka vprašanja, kot ti meni, le da si ti mene označila za samaritana in politika. S to razliko, da sem jaz na prvotna odgovoril, potem pa ne več, ker sem dojel, da se izmikaš in da debata ne vodi nikamor. Z lahkoto bi odgovoril na vsa vprašanja.
No, pa poglejmo na zadevo iz drugega zornega kota…
1. Pred krizo sem imela veliko poslovnih stikov z gospo, ki je v bistvu dala žegen na vsaj polovico t.i. tajkunskih kreditov, nad katerimi zdaj vsi bentimo. Ob vsakem srečanju z njo sem se spraševala, kako je možno, da je ta glupa ženska na takem položaju. Ampak ne me narobe razumet – ni bil problem v tem, da ni bila super izjemno inteligentna in sposobna (to bi bilo res preveč pričakovat…). Enostavno je bila neumna, glupa. Stara okoli 40, ko sem se pogovarjala z njo, pa sem imela občutek, da se pogovarjam z neko domišljavo in razvajeno 13-letnico. Kolega mi je enkrat namignil, da je “tip, ki kariero dela z razširjenimi nogami.”
No, ravno danes zjutraj me je mož obvestil, da te ženske ni več na tem položaju in so jo “zakopali” nekam “bogu za nogu”. Le zakaj … je zafurala le pol države … 🙁 AMPAK prej tega nihče ni videl, sploh pa ne tista četih njenih nadrejenih moških. 🙂 Vprašanje, kdo je tu glup, torej ostaja. Ženska, ki je imela tak položaj in tako plačo. Ali tista četica moških… Ali pa kar mi, ki dovoljujemo, da na takšnih položajih mođki razmišljajo s spodnjo glavo.
2. Malo je moških, ki se ne počutijo ogroženi od žensk, ki so pametne in sposobne. Če pa so zraven že odločne, je to naravnost strašljivo :). In poberejo šila in kopita, da se za njimi kar kadi…
3. Tole je res težko napisati, vendar – v življenju kot ženska marsikdaj lažje (hitreje, enostavneje) prideš skozi, če se narediš neumno in puhoglavo, kot pa če dokazuješ, da imaš možgane… začenši pri srečanjih s policisti pri prometnih prekrških… 🙂
In zdaj: ali ne bi bilo neumno, da bi za dosego istega cilja ubrala drugo pot, ki bi bila težja, rahtevnejša, dolgotrajneša, itd.???
4-Moški marsikdaj “pričakujejo”, da je ženska neumna. In ni nujno, da je tebi kot ženski v interesu, da jih v njihovi zmoti “popraviš”. Primer: življenjski sopotnik me z novimi poslovnimi partnerji vedno pelje na večerjo. V vsaj polovici primerov me ti njegovi poslovni partnerji obravnavajo kot “pretty little head”, vljudnostno vprašajo kaj počnem, pokramljajo z mano o vremenu in se potem o “pomembnih zadevah” pogovarjajo samo z njim, kot da sem jaz nevidna in nesposobna za kakšen resnejši pogovor 🙂
Če se odločim, da njihovo napačno percepcijo popravim, so potem presenečeni in jim je malce nerodno, ko ugotovijo, da sem še kako kompetenten sogovornik. Včasih pa se odločim, da bom igrala vlogo “neumne spremljevalke”. Zakaj? Ker tako lahko bolje opazujem, pridobim več informacij, oni pa manj (še vedno mislijo, da sem tupa, in zato ničesar ne skrivajo, niti svojega odnosa do žensk… 🙂 In če je tip poročen in te požira z očmi, da ne rečem kaj drugega, ti to veliko pove o njegovem karakterju in zanesljivosti tudi v poslu…). Torej, to da si “neumna”, je še kako koristna strategija, in v končni fazi šibka točka velikega dela mođke populacije.
5. Zakaj bi pa morale imeti ženske enake kompetence, ko jih imajo moški. Tehnologija me res ne zanima – razen tega, da seveda deluje in kateri gumb moram pritisniti. Kakšna korist bi bila od tega, da imaš v družinski skupnosti dva inženirja??? V nasprotju s tem pa bi mojega sopotnika verjetno zaprli v zapor, če bi si sam izbiral oblačila, saj bi koga na cesti verjetno infarkt, ko bi ga videl 🙂 S partnerjem naj bi bili torej predvsem “komplementarni”, ne pa “identični”. In ko smo že pri tehnologiji… se mi zdi, da je za kar nekaj moških neverjetna skrivnost, kako deluje pralni stroj, pa čeprav se ukvarjajo z astrofiziko. Morda zato, ker moraš še perilo po barvah sortirat in izbrat pravi program 🙂
So. Ko sva se z mojim enkrat pogovarjala, kaj naj naredim, če mi poči guma ali imam kakšno težavo z avtom, mi je direktno rekel, da naj njega ne kličem, ker mi ne bo znal pomagati. Gume še v življenju ni zamenjal, žarnice pa so mu najprej zamenjevali na Petrolu, zdaj pa na servisu. Jaz pa se znajdem kot vem in znam…
Saj to vidim. Postavljaš pa kup vprašanj, s kakšnim razlogom potem, če ne z razlogom, da se razvije debata? Prideš sem kot en novinar, ki samo sprašuje in potem označuješ druge za politike, ker ti ne odgovorijo na vse. Se spomniš malo nazaj, ko sem podobno postavljal vprašanja, si me(se) spomnila na svojega 6 letnega nečaka, ki samo sprašuje. Pa ne, da vidim v vprašanjih kaj slabega, ne vidim pa nič dobrega v izmikanju odgovorom oziroma debati.
Sem ga precej nahitro sestavil. Ja, vem, treba bi ga bilo dopolnit in bolj sistemsko uredit. Glede na tvoje kriterije se mi da bi bila kar OK in bil lahko sestavili tim. :-)))
Morda tudi taki obstajajo. Mora pa v spisku obstajati tudi kakšna taka zahteva na katero lahko večina odgovori pritrdilno, da fantom čisto ne pade morala. :-)))
Niti ne nujjno. Imaš takšne, ki si želijo, da je ženska od njih finančno odvisna in tudi take ženske, ki želijo bit odvisne ali pa se moškemu prisesat na denarnico.
Marko, da se ti ne bi zdelo prav to, sem napisal to:
Ja. O tem smo že debatirali in ugotovili ravno to, kar sama pišeš.
Da se partnerja dopolnjujeta, rezultat pa je zadovoljujoč odnos.
Če sta komplementarna, potem to pomeni, da se lahko zaneseta drug na drugega in da bo vsak na svojem področju, ki ga bolj obvlada, tudi storil, kar bo v njegovi moči.
Če pa mislita, da bi moral vsak vedeti vse, potem pa le prelagata odgovornost in čakata eden na drugega.
Boom, bi kar verjela ja, da se najdejo take ženske, ki ni važno kakšen je moški, samo, da ima debelo denarnico. Meni osebno je najbolje, če sta oba približno v istem rangu, da ni potem nobenih očitanj. Poznam kar nekaj takih parov, ko ima on reicmo 2000€, ona 600€ in potem očitki v stilu saj za moj denar ješ in tako naprej. Pa tudi obratno se najde kaj takega, čeprav redkeje, ker se mi zdi, da moški niso ravno zagreti za ženske, ki imajo parkrat več plače. Znajo pa take res potem tudi kaj poniževat moškega, ker ga menda ona živi.
Kar zahtevaš, moraš tudi nudit.
Odvisno od avta.
Pri starejših ni bil problem zamenjati žarnice. Pri nekaterih ta novih, še posebej miniaturnih, pa je treba vzeti dol oblogo pri blatniku, ker pri mašini ne prideš zraven. Vse je preveč stisnjeno.
Jaz ne bi, ker mi ni pomembna višina plače, ampak karakter.
Res pa je tudi, da nimam takšne plače…:))
Ja, Robi, zato znanje zamenjati žarnice pri avtih ni zahtevano :).
Pravzaprav, če pomislim glede tvoje druge trditve sploh ni tako napačna. Sem premislila, če bi jaz imela 5000€ plače recimo. Se sploh ne bi sekirala ali ima moj službo ali ne. Še raje bi videla,da doma gospodinji :), da meni ne bi bilo treba po prihodu iz službe. Pri plačah pod 1000€ pa je kar normalno, da naj je pomembno, da ima partner tudi dohodek.
Jaz bi se s tem strinjal. 🙂
Če bi ženska zaslužila par jurjev, bi jaz raje doma gospodinjil in skrbel za hišo, vrt…..Ko bi prišla domov, bi ji pripravil kosilo, poskrbel za otroke…:)
Samo kaj, ko nimam sreče ali pa nisem dovolj lep, da bi si zaslužil takšno žensko..:) Zdaj počnem vse to, pa še v službo moram iti, če želim preživeti…:)
Forum je zaprt za komentiranje.