Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ženske in pamet ???

Ženske in pamet ???

Pha – kakšna diplomacija. Tvoj odgovor mi čisto nič ne pove oz to kar si mi napisala v zadnjih dveh postih, lahko jaz tudi komurkaoli drugemu tu napišem :)[/quote]

S svojimi odgovori sem na dobri poti, da ti pijem kri?:))[/quote]

Ne ravno, ne vidim pa smisla v tvojem pisanju, še manj v mojem branju.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

S svojimi odgovori sem na dobri poti, da ti pijem kri?:))[/quote]

Ne ravno, ne vidim pa smisla v tvojem pisanju, še manj v mojem branju.[/quote]

Dej no, mal se nasmej:).

Ne ravno, ne vidim pa smisla v tvojem pisanju, še manj v mojem branju.[/quote]

Dej no, mal se nasmej:).[/quote]

Že skoraj cel dan se smejem, ker sem večino dneva zabluzila (spet!) na monu pa mnogo postov me spravi v smeh, folk ima občasno res hude prebliske :)) tako, zdaj sem se nasmehnila – zadovoljna?

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Pomembno je, da si ti zadovoljna, saj tega ne počneš zame, a ne:). Smeh je fajn:).

A ni nasmeh univerzalna komunikacija namenjena hkrati drugim in sebi ? 🙂

Ne vem kaj pojmuješ pod univerzalna komunikacija:). Smeh lahko sporoča doživljanje prijetnih trenutkov, dobro razpoloženje, občutek sreče in zadovoljstva, a po drugi strani nelagodje, sramežljivost, strah, tesnobo, mašilo med pogovorom (ko pride do nelagodne tišine)…

Univerzalna komunikacija – jezik, ki ga razumejo vsi ljudje ne glede na raso, narodnost, veroizpoved, materni jezik 🙂

Meni pa je tišina včasih prijetna 🙂

Ja, vsi vedo, kaj pomenijo gubice na ličnicah, ampak malokdo, kako se človek na drugi strani dejansko počuti:).

“Prenašanje” tišine je umetnost. Mislim na tišino kot takšno, ne nujno med pogovorom. Ko čutiš sebe, vsak svoj dih…res nepopisno doživetje:).

Ja, vsi vedo, kaj pomenijo gubice na ličnicah, ampak malokdo, kako se človek na drugi strani dejansko počuti:).

“Prenašanje” tišine je umetnost. Mislim na tišino kot takšno, ne nujno med pogovorom. Ko čutiš sebe, vsak svoj dih…res nepopisno doživetje:).[/quote]

Namenoma v pogovorih na 4 oči utihnem, ker želim prepoznati tišino, če je prijetna je ok, če ni potem tudi odnos nekako ne klapa. Gubice…kdo bi se z njimi v negativnem smislu obremenjeval, da seveda ne omenjam, da so nekatere videti prav privlačne 🙂

Kaj pa če sogovornik prepozna, da namerno utihneš? Bi bila tebi tišina ob nekom, pri katerem bi zaznala, da je namerno utihnil, prijetna?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

“Prenašanje” tišine je umetnost. Mislim na tišino kot takšno, ne nujno med pogovorom. Ko čutiš sebe, vsak svoj dih…res nepopisno doživetje:).[/quote]

Namenoma v pogovorih na 4 oči utihnem, ker želim prepoznati tišino, če je prijetna je ok, če ni potem tudi odnos nekako ne klapa. Gubice…kdo bi se z njimi v negativnem smislu obremenjeval, da seveda ne omenjam, da so nekatere videti prav privlačne :)[/quote]
Kaj pa, če utihneš zato, ker se počutiš nelagodno ali neprijetno ?

Namenoma v pogovorih na 4 oči utihnem, ker želim prepoznati tišino, če je prijetna je ok, če ni potem tudi odnos nekako ne klapa. Gubice…kdo bi se z njimi v negativnem smislu obremenjeval, da seveda ne omenjam, da so nekatere videti prav privlačne :)[/quote]
Kaj pa, če utihneš zato, ker se počutiš nelagodno ali neprijetno ?[/quote]Mislim, da utihne zato (namenoma), ker želi v tišini slišat kako se počuti na 4 oči 😉

Simpatičen “test”, lahko bi bil tudi precej napačen zaradi lastne “objektivnosti”. :/
Ali pa tudi ne, če smo prepričani v lastno nezmotljivost ? Kaj pa vem :/ :/

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Kaj pa, če utihneš zato, ker se počutiš nelagodno ali neprijetno ?[/quote]Mislim, da utihne zato (namenoma), ker želi v tišini slišat kako se počuti na 4 oči 😉

Simpatičen “test”, lahko bi bil tudi precej napačen zaradi lastne “objektivnosti”. :/
Ali pa tudi ne, če smo prepričani v lastno nezmotljivost ? Kaj pa vem :/ :/[/quote]

Nah, čemu bi se počutila nelagodno, to prakticiram že iz časov SŠ – če je tišina med drugim človekom in mano prijetna, mi to veliko pove 🙂 morda komu drugemu postane nelagodno, ker imajo vsi v glavi recept, da mora klepet obezno biti prisoten :))

Vsako zavestno testiranje ljudi ne more prinest kaj preveč dobrega, ker to pomeni, da se pretvarjaš, da ne zaupaš drugim. Kdor se pretavarja in ne zaupa, to odraža tudi sicer z mimiko in besedami, brez da bi se tega sam zavedal.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Da ugotovim, če je med drugim in mano prijetna tišina, se moram pretvarjati….pretvarjati kako, kaj to spet za en od tvojih n felerjev, Marko?

Vsako zavestno in manj zavestno “tipanje” ljudi je dobrodošlo in rezultat tega, da nismo brezbrižni, da nam je mar za vse, kar počnemo. Ni potrebe, da bi zaupala vsem, s katerimi se zapletem v formalni ali casual pogovor. Če predavam množici ljudi, bom izbrala vmesne premore tišine ter v tem času opazovala odzive ljudi. To je čas za premislek izrečenega, da sporočilo doseže pravi namen in ciljno publiko.

Da ugotovim, če je med drugim in mano prijetna tišina, se moram pretvarjati….pretvarjati kako, kaj to spet za en od tvojih n felerjev, Marko?[/quote]
Haha, verjetno res pišem zelo nerazumljivo (vsaj za nekatere). Pa saj sem lepo napisal, da je zavestno ustvarjanje tišine lahko pretvarjanje oziroma ga lahko nekdo tako razume (slednje dodajam), NE pa, da je samo ugotavljanje prijetnosti tišine pretvarjanje. 🙂

Da ugotovim, če je med drugim in mano prijetna tišina, se moram pretvarjati….pretvarjati kako, kaj to spet za en od tvojih n felerjev, Marko?[/quote]
Haha, verjetno res pišem zelo nerazumljivo (vsaj za nekatere). Pa saj sem lepo napisal, da je zavestno ustvarjanje tišine lahko pretvarjanje oziroma ga lahko nekdo tako razume (slednje dodajam), NE pa, da je samo ugotavljanje prijetnosti tišine pretvarjanje. :)[/quote]

Kako si to to predstavljaš? Da sogovorniku zabičam naj utihne in s štoparico štopam vsaj 1 minuto, se pretvarjam, da sem tiho ter hkrati poskušam ugotavljati ali je tišina prijetna? Ne znam se pretvarjati, včasih pride spontano do okoliščine, da oba utihneva in to je potem tista idealna prilika, da zavestno lahko preverim “tišino”. Je pa tako, da so ljudje vajeni blebetati in le redki obmolknejo – ne vem, zakaj takšen moment večina ljudi doživlja kot nekaj neprijetnega ali kot očiten znak, da nekaj ni v redu – le kje so se tega naučili ?

Če spontano utihneš, je to povsem nekaj drugega, kot pa če utihneš zavestno, recimo takrat, ko sogovornik od tebe pričakuje, da nekaj poveš na to, kar je sam povedal, ti pa medtem preverjaš prijetnost te tišine. Takrat dvomim, da je prijetna. 🙂

V končni fazi v takšnem primeru lahko pridobiš. Imaš eno izkušnjo več, spoznavaš sebe v različnih preizkušnjah. Naslednjič bo morda na neprijetnost bistveno krajša, ker se bomo naučili hitrejšega odzivanja. S časom sploh noben več ne ugotovi, kdaj ti je resnično neprijetno:)).

Men se tako filozofiranje zdi bolano. No offence. Kaj mate od tega da na enem forumu v detajle secirate podrobnosti človekovega obnašanja in čustvovanja, uno do potankosti?! Vsakič težje berem ta forum.

Da ne boš zbolela od tega branja, potem pa bomo spet mi krivi. 😉

A veš, da letos še nisem zbolela? Pa so bili že vsi okoli mene bolani, v službi, domači, prijatelji, celo partner … pa nič. Očitno imam dobro imunsko zaledje. Se pa strinjam s tabo, da mi pa lahko ob branju vsaj orenk slabo rata. Pol mi svetuješ, naj zamenjam očala, dioptrijo? Al kar kak drug časnik vzamem v roké?

Da ne boš zbolela od tega branja, potem pa bomo spet mi krivi. ;)[/quote]

Veš kaj Marko, včasih se res komu mozek ustavi ko tvoje umotvore čita :))

Vkolikor bi res vse tako razumel kakor trdiš, ti ne bi bilo potrebno v nikogar vrtati :)) in ustvarjati zaključke in dvome na 1000 načinov.

Nisi edina…mene zanima, če znajo ti ljudje sploh kdaj sproščeno uživati?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close