Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ŽENSKE IN KAJENJE

ŽENSKE IN KAJENJE

Pozdravljene.

Koliko kaj pokadite in kako se boste (bomo) odvadile, glede na to, da kajenje nič dobrega ne prinaša….?

Kadim samo v službi in če grem kdaj “ven”. Ko sem izvedela, da sem noseča sem takoj nehala in potem med nosečnostjo in porodniško nisem. Začela sem v službi. Pokadim 10 kom na dan.

Zanima me kako naj se odvadim kaditi?Poskusil sem že marsikaj,pokadim pa 3 na dan,a bi jih še več,a se zadržim.Kako se odvaditi?

15 na dan, nekajkrat sem nehala ,sploh ni bilo krize,ampak mi je glupo,ko sodelavke kadijo jaz pa ne “uživam” z njimi.

Resno razmišljam o prenehanju kajenja. Pred dvema letoma sem že nehala in nisem imela problemov z odvajanjem. Samo v glavi mora človek pošlihtat, pa je. Potem pa sem spet začela – zaradi krize v življenju . Buuu, že ves čas mi je žal.

Jaz pa imam take ženske zelo rad ki kadijo.Če se pa sama ne spomnim ji pa takoj dam enega za popušit.

ce zelite nehat kadit,se izogibajte vsemu kar spada zraven cigaret,da vas ne bo mikalo.Kava,alkohol, sladice,prostori kjer se kadi potegnejo,zato marsikdo doma sploh ne kadi,ko pa pride v bar,alinekam kjer je vonj po cikih,ga prime za prizgat enega.Tako se jez nehala,ze 8 let nazajin danes sploh ne vem kako sem lahko kadila ker toliko smrdi.Upam,da bo tako ostalo.
LP in uspesno odvajanje kajenja vsem

Pogovarjamo se o drugi vrsti kajenja. Osebno nimam nič proti tej vrsti kajenja.

Jest pokadim okol 5-10 cigaret na dan. Včasih več, včasih manj. Kaj bi dala, da bi lahko kavo spila brez čika!!!

Da kavo spiješ brez čika, počakaj, da se ohladi,spij kavo na eks in idi proč. Za odvajanje pa bi bilo najbolje, če bi si lahko našli delo v plinarni. Po možnosti kot skladiščnik- ziher ne kadi. :))
Ni nam lahko. ===::::::::::::;;;

no, jaz ne kadim, Mark Twain pa je:

Nič ni lažjega, kot prenehati kaditi. Jaz to storim vsak dan najmanj tridesetkrat.
(Mark Twain)

Ariana modro in dobesedno pravilno povedano.Duhovito:prižgeš-ugasneš-prenehaš.Logično.Malo šale ne škodi.LP

Oj.
Hm, sem kar dolgo kadila enih 10 let, po eno škatlo na dan.
Pred pol leta pa sem nehala in počutim se megggaaaaa.
Bilo je mal pred Silvestrovim, pa sem v enem večeru pokadila celo škatlo zanič cigaret. Drugi dan mi je bilo zelo slabo pa nisem nobene cigaretke prižgala …
pa sem rekla, saj je ful cool brez … tako drugi in tretji in četrti dan … pa še zdaj ne kadim. Počutim pa se res fajn, nisem suženj cigaretom, nič
nervozna, nič se nisem zredila, več energije … toplo priporočam.
Namesto cigaret pa si lahko privoščite vsak mesec nov parfum ali kaj podobnega.
Lp

lep pozdrav! jaz ne kadim,,ker mi to smrdi,,poznam pa veliko žensk ki kadi,,(tudi med nosečnostjo) fujj,,,,drugače je pa treba res u glavi pošlihtat,,bodite močne,.,recite da znmorete,,,pa ja ne more bit en čik,,močnejsi od vas,,poskusite,,p.s..moj mož je bil strasten kadilec 5 ali več let..zdaj ne kadi več,,(4 leta in pol),,,močan karakter kaj??

Ste pomislili,da če mož in žena kadita in skadita na dan vsak po eno škatlo, ki stane 400 sit= 800sit na dan,=min. 24.000 sit /mesec, mirno lahko zaokrožimo na 25.000 sit na mesec. Škatla cigaret na dan pa je v povprečju za kadilca malo in vsak mesec še sigurno pride kakšna priložnost, ko se skadi še več in tako lahko mirno računamo 15.000 sit min. na osebo torej na par 30.000sit na mesec.= 360.000 sit na leto. Deset let pa hitro mine in takrat se spomnita, da imata 10. obletnico od kar sta nehala kadit in se odločata, če bosta dvignila tiste 4 milione (upošteval sem obresti), ali bi še 20 let počakala in bi jesen življenja zaživela v novi hiški.
Seveda, pa je treba ta denar, ki bi bil namenjen za cigarete tudi dajat na stran, kar pa je druga umetnost, pri prenehanju kajenja.
Aja, pa še 3 jurje na leto za vžigalnike. :)) Z VOLJO, PROTI TOBAKU NAPREJ!!! L.P.

Da še jst pristavim svoj lonček:))
Zanimajo me razlogi, zakaj ste nehale kadit.
Jst kadim 5 let (vzrok neznan), vse ‘neugodnosti’ kajenja so mi znane, pa vendar…

Mene ne ustavi tut tank, ko mi zapaše čik. S tem, da v službi ne kadim, v avtu ne kadim, pozimi tut doma ne kadim, skratka kadim na kavicah. Včasih naredim en dim in mi rata slabo, ga ugasnem hudiča, potem pa me spet zagrabi. Pomoje, če bi nehala kavo pit, bi lahko tut nehala kadit, ma kaj pa vem…

Jst sem letos nehala kadit sicer je komaj tri mesece od lega in ne mislim več začet. Vedno sem smrdela po cigaretih mela čuden okus v ustih, takoj sem se zadihala. Sicer sem sedaj res pridelala tri kilograme vem da pa se jih bom še pred zimo znebila. Bolje se počutim!!!!
In nikoli več ne prižgem cigarete. Ta denar sedaj raje za otroke porabim.

Sam je trajalo da mi je nekaj kliknilo v glavi in sem rekla nič več. Aja pa na tisto akcijo sem se prijavila če bi se mi slučajno zgodilo da bi me zamikalo, ker bi me bilo sram priznati da se nisem držala.
Sedaj cigarete ne pogrešam več.

Hvala bogu.

lp nija

Pofafite raj enga lulija, namest cigarete :))) Jaz nikol nisem, fuj, fafala cigaret…

prav xtrm

xtrm ma vedno prav! Kaj si mislil(a) prav,xtrm, ali prav xtrm?

Kadiš kjerkoli, pofafat pa ga ne morem npr. v službi, komu? Kako bi me gledali če bi npr. zraven kavice v gostilni dala v uste še k…?

ma ženska ima prav

Morda bo k prenehanju kajenja kateri pomagal tale link:
http://www.fkkt.org/aktualno/2003_007.asp
Sem nekadilka, ne vidim niti ene dobre strani v tem, sem veckrat poskusila in me ni zamikalo. Najbolj odvratno mi je, ko se s kom pogovarjas pa mu ful iz ust smrdi po cikih, da ne govorim o poljubljanju, meni to res ne potegne. Zanimivo pa je tudi,da kadilci dobro vedo,kako skodljivo je kajenje, tudi za ljudi okrog njih (otroci) …pa se kar vlecejo in vlecejo…in mislijo kako so zdravi.

Tud jst sem samo probala pa me je mogoče mal mikal ko sem mela maturo, sam ker je moj fant totalno prot kajenju sem se odločila, da ne bom kadila, pa tud prihranim veliko več kot če bi kadila.

Tko, da za vse tiste, ki bi radi nehal, probite vsak dan manj pokadit pa bo.

Pa še neki, kokr sem brala predhodnja sporočila, pa je ena omenila, da ko je zvedla da je noseča, je takoj prenehala. Nekje sem slišala, da moraš nekaj let preden zanosiš nehat kadit, da ne bi blo posledic, nisem pa prepričana kolk let. Tko, da to, da si nehala kadit, ko si zvedla, da si noseča je super, sam si po mojem mnenju mal prepozen nehala. No pa važn, da je otrok zdrav in da nima posledic (upam!). Poznam pa dosti žensk, ki se v nosečnosti niso mogle upreti kajenju, pa so otroci zdravi, sam vseen je grdo vidt visoko nosečo žensko s cigaretom v ustih.

Pošlji oblikovano (30-07-04 14:35)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close