Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek ženska moč naprej

ženska moč naprej

Drage moje!
Opažam,da ženske sploh ne znamo uporabljati vseh svojih čarov in moči, ki jo dejansko imamo.
Mogoče tudi nočemo ali pa jo ne znamo uporabljati saj so nam že mamice govorile:”Bodi pridna, ubogaj, ja pa saj nisi fant, to pa punčke ne počnejo itd,”.
Imamo moč kot mame, partnerke, žene, ljubice,..
Če smo čisto odkrite in če pogledamo vsa biološka dejstva smo kar nekaj korakov pred moškimi(v vseh pogledih). Nači lepi možganski polobli sta ustvarjeni tako, da lahko povezujemo emocije in logiko (za razliko od nasprotnega spola).
Zato, drage moje, ne pustite se nikomur in nobenemu, vedno imeti cilj pred očmi in uspelo vam bo 100%.

p.s. To ni kritika moškim ampak samo nekaj dejstev dragim damam, ki tega ne vedo, da nismo uboge revce in de zmoremo kot ŽENSKE mersikaj, če le hočemo.
Pa lepo preživete prvomajske praznike,
kar ena

TAKO JE IN NIČ DRUGAČ!

POHVALE ZA ODKRITOST IN KORAJŽO!

LEPE PRAZNIKE VSEM!

Jaz vas vsekakor podpiram, spoštujem in …
profitiram!
:-)))))))))))

Ful dobr povedan

Se mi kr smilte…. Kaj vas je pičlo. Zgleda, da imate res manjvrednostne komplexe v vseh sferah, da jih skušate skompenzirat z večvrednostjo… Tisto… o bioloških pogledih in prednostih to meji malo na slaboumnost. Ženske imajo v genih nekatere prednosti pred moškimi in sicer tiste, ki so vezane na njihovo biološko vlogo matere . Res je, da se lahko ženske kakšno stvar priučijo delati ravnotako dobro kot moški, v kolikor gre za stvar, ki je v klasični domeni moških, vendar nimajo najboljše predispozicije za to. Če bo moški vložil enako truda, bo dosegal veliko boljše rezultate. Da o fizični moči ne govorimo. Namesto, da stalno povdarjate kdo je boljši in slabši… se mi zdi da vedno pozabljate eno stvar…Oboji smo dobri in to zelo. Vsak spol na na svoji sferi. Moški v vojskovanju, ubijanju, konstrukcijah (tudi gnezda je treba graditi ne?), filozofiji ipd., Ženske v materinstvu, vzgojiteljstvu, ipd…, Zato smo se kot živalska vrsta tako zelo dobro uveljavili. ahhh tu bi lahko disertcije pisali. Sprijaznite se…. bodite si všeč in naredite iz sebe največ. Tako ženske kot moški.

Hm.. najprej sem te mislila malo skritizirat, ker si si vse poenostavil na malce (za zenske seveda) nespostljiv nacin, potem ko sem prebrala do konca, pa sem ugotovila bistvo tvojih besed.

Res je, oboji, zenske in moski imamo prostor na tem planetu in smo na zivljenje v sozitju prilagojeni kakor sami najbolje znamo. Je res, da bi se lahko o enakopravnosti in tekmovanju med spoloma dalo razpravljat v nedogled, ampak to ni tisto, kar sem zelela povedat.
In to je, da smo zenske vse premalo samozavestne in ja, prevec zakompleksirane, da bi znale zivljenje ob vsakem trenutku obrnit tako, da bi se imele lepo. Zal upa in zna le redkokatera zenska ob samozavestnih moskih prav tako visoko dvignit glavo kot oni. Priznam, zal, da jaz nisem med njimi.

Sporocilo kar ene je bilo prav to, da naj se kljub temu ne damo, in naj izkoristimo tisto, kar imamo, saj v resnici nismo manjvredne, temvec v resnici morda celo bolj mocne, ce lahko prehodimo ovire, ki nam pridejo na pot. Velikokrat tudi v obliki nasih moskih.

Pošlji oblikovano (01-05-04 03:52)

Ne vem, če spadam sem, men se zdi, da vsaj večinoma dosežem vse kar hočem, sploh pa moške se da kr hitro obrnt, če hočeš. 100% pa itak noben ne doseže vsega.

Ja, res je, da smo ženske v nekaterih pogledih močnejši spol in v primerjavi z moškimi bolj multipraktične…ampak vse se konča pri možnostih, ki nam jih nudi družba. Ste se vprašali, zakaj je toliko žensk v slabo plačanih službah, kjub na splošno višji izobrazbeni strukturi? Zakaj mlade mamice ostajajo brez služb, četudi so izobražene in imajo dobre delovne izkušnje? Koliko žensk v Sloveniji ima politično moč, formalno ali neformalno? Kar ena se pridružujem željam iz tvojega posta, ampak tam zunaj je malo drugače in tudi obilica samozavesti včasih ne zaleže.

Lawywe popolnoma se strinjam s tabo.
Moški in ženska sta pravzaprav ustvarjena, da se dopolnjujeta, da iz obeh nastane novo, multiplo bitje, ki uspešno in ustvarjalno pluje skozi življenje.
Takšna naveza je izredno močna, nič je ne more razdreti, prizadeti ali uničiti, saj sta skupaj tako močna da zmoreta uspešno delovati na vseh ravneh življenja in bivanja.
V takšni navezi ni omejitev, je pripadnost,ki jo daješ spontano in popolnoma prostovoljno .
Zato se mi ne zdi potrebno, da bi debatirali o tem , kako smo ženske pametnejše od moških- le drugačne smo , tako kot so moški drugačni od žensk – hvalabogu.

Moški in ženska sta res ustvarjena, da se dopolnjujeta, a kaj vrag, ko začne moški zatirati žensko, ker se boji njene moči oz. ker se boji, da bo ženska prevladala.

Pepi, meni se tudi dozdeva, da se ti naši moški počutijo ogrožene ob močnih in sposobnih ženskah. Saj po eni strani jih čisto razumem saj so-smo odraščali v družinah kjer so se matere odrekle praktično vsem individualnim potrebam, da so lahko učinkovito podprle vse štiri vogale, danes pa je večina žensk neodvisnih in jim niti na pamet ne pride, da bi bile trpeče pokorne žene, ki po stanovanju vsem članom družine ponujajo Skodelico kave.

“Če smo čisto odkrite in če pogledamo vsa biološka dejstva smo kar nekaj korakov pred moškimi(v vseh pogledih).”

No, no, čeprav sem ženska, pa je tale precej bosa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close