Ženska kolegica za pogovor o ženskih, partnerskih težavah
Pozdravljene, je tukaj kakšna ženska mojih let (imam 46 let), ki ima podobno zgodbo (razhod s partnerjem, s katerim imam otroka, nova veza, moški z drugega kraja) kot jaz in bi si želela občasnih pogovorov, pisnega komuniciranja preko e-pošte predvsem zaradi odnosa s partnerjem, pa tudi otroci, ostarelimi starši …? V mislih sem imela virtualno prijateljstvo. Lahko je na anonimni bazi. Zakaj gre? Včasih me teži kakšna stvar in bi rada slišala še eno mnenje , nasvet … Tudi sama sem jih pripravljena dati. Težko namreč intimne stvari zaupam, tudi najboljši prijateljici. Tudi ostalim kolegicam ne želim govoriti o svojih, partnerskih … osebnih in intimnim stvareh. Tudi se mi ne zdi prav, ker ga poznajo.
Mogoče nekaj podatkov o meni, se mi zdi, da bi bilo najboljše, če bi iimela takšna prijateljica kakšno skupno točko ali dve, ali pa vsaj, da nima predsodkov glede na navedene podatke. Sem zaposlena, visoko izobražena, berem za osebnostni razvoj, imam kronične zdravstvene težave, sem kristjanka …
Meni kakšna, da bi potrebovala takšno kolegico? Menite, da bi lahko to bila ok ideja, ali je še najboljše premisliti, poslušati svoj notranji glasek?
Ena solo, 06.07.2021 ob 05:41
Ali pa ne. Kot da je ženskam v interesu poslušanje jamranja o bivših in sedanjih dedcih. Ne bi rekla.
Jaz pa bi rekla.Vsaka ima drugačne izkušnje in dober nasvet ti vedno pride prav.Posebno če pride iz pametne in inteligentne glave.Kar ni vedno pogojeno z izobrazbo, da se razumemo.
Jaz sem že šla skozi to, zato vem, da dragocen nasvet nikakor ni zanemarljiv v takem obdobju.Sem pa že nekaj časa v zelo kvalitetni zvezi, zato imam manj časa za pogovore, ker imam stalne akcije.
Lep dan vsem!
Mah, kaj pa vem. Načeloma imam sam drugačno filozofijo, ki strmi k temu, da se od drugih učiš. In če se hočeš od drugega učiti, potem se moraš učiti od tistega, ki mu gre bolje, kot tebi. Učiti se od nekoga, ki je na istem kot si sam ter da stvari še ni predelal, se po navadi izjalovi do jamranja, namesto iskanja rešitev.
Saj paše včasih malce izpihat dušo in pojamrat brez da bi zraven reševal probleme, a to je sladek problem, saj lažje dobiš nekoga ki je pripravljen študirat kaj bo delal naslednji dan medtem ko posluša tvoje probleme, kot pa da dobiš nekoga, ki je probleme rešil in da ti zna konkretno povedati, kako se je tega lotil.
excell159, 06.07.2021 ob 07:24
Mah, kaj pa vem. Načeloma imam sam drugačno filozofijo, ki strmi k temu, da se od drugih učiš. In če se hočeš od drugega učiti, potem se moraš učiti od tistega, ki mu gre bolje, kot tebi. Učiti se od nekoga, ki je na istem kot si sam ter da stvari še ni predelal, se po navadi izjalovi do jamranja, namesto iskanja rešitev.
Saj paše včasih malce izpihat dušo in pojamrat brez da bi zraven reševal probleme, a to je sladek problem, saj lažje dobiš nekoga ki je pripravljen študirat kaj bo delal naslednji dan medtem ko posluša tvoje probleme, kot pa da dobiš nekoga, ki je probleme rešil in da ti zna konkretno povedati, kako se je tega lotil.
Ženske potrebujemo pogovor. Pristen, odkrit … Vsi potrebujemo nekoga za pogovor ob sebi. Če je to iskrena, dobronamerna oseba, ki dela na lastni rasti (tudi sebe tako vidim), je to velik plus za “jamranje”, kadar je to potrebno, predvsem pa za izmenjavo mnenj. Tako jaz to vidim.
46una, 06.07.2021 ob 08:31
Ženske potrebujemo pogovor. Pristen, odkrit … Vsi potrebujemo nekoga za pogovor ob sebi. Če je to iskrena, dobronamerna oseba, ki dela na lastni rasti (tudi sebe tako vidim), je to velik plus za “jamranje”, kadar je to potrebno, predvsem pa za izmenjavo mnenj. Tako jaz to vidim.
Če nimaš ene prijateljice, ki ji lahko zaupaš v živo, nisi odkrita oseba in ne preneseš kritike. Prava prijateljica te dobro pozna in ti bo povedala tudi kar nočeš slišati. Ker sama ne preneseš drugačnega mnenja zdaj anonimno iščeš osebo, ki bi ti potrdila jamranje. Plačaj psihologa in se pogovarjaj z njim. Je vsaj plačan.
Forum je zaprt za komentiranje.