Zene slovenskih bogatasev
Zivjo,
Mene pa firbec matra ce mi lahko Kdo pove, ce pozna kaksno zeno od nasih bogatasev kako zivijo – koliko zapravijo, kako se oblacijo, kje dopustujejo in na splosno kako zivijo – jih njihovi mozovi razvajajo… Ali poznate kaksno ki ima Birkinico?
Cisto tako is pozitivnega vidika me zanima Ali pri nas tudi obstaja Beverly hills ;-).
Lp!
O moj Bog, kako plitka tema, le kaj neki imate od tega drugi, če poznate tovrstne traparije…tale mon mi vsak dan ponudi nekaj, da se kar zamislim nad “družbo” v kateri živim; kriza vrednot se nenehno potrjuje. Avtorico teme pa lepo prosim, da mi oriše, kaj je pozitivni vidik tega “poznavanja”, ker sem preneumna, da bi si ga lahko predstavljala :-/
Res je..Narod pa še kar hodi na volitve in verjame, da nas bodo “uspešni” ljudje, ki so s prevarami in lažmi prišli do uspeha, rešili iz krize.[/quote]
Oh sej ni tak problem v naših “vodjah”, kakor v sistemu kot takšnem – demokraciji / kapitalizmu.
Celoten sistem je narobe zastavljen! Temelji na zadolževanju tako navadnih smrtnikov in podjetij, kot tudi držav. Če malo bolje pogledaš ugotoviš da so vse države v dolgovih (tudi nemčija ki jo vsi dajejo za zgled – 25 milijard). Komu so pravzaprav vsi dolžni? Različnim bankam. In iz kje bankam toliko denarja? Centralna banka tiska denar iz nič in na temelju ničesar, ter ga posoja naokoli (prej je bil denar vezan na zlato, dandanes pa je ničvreden papir). Na koncu lahko pridemo do zaključka, da je vse skupaj ena velika luknja brez dna. Banke bodo posojale, države se bodo zadolževale. Dokler enega lepega dne ne bo vse skupaj počilo, saj živimo na temelju denarja ki ne obstaja in je pravzaprav fiktiven.
Sicer pa za primer vzamimo še delnice in različne vrednostne papirje. Cena delnic (naprimer Lek-a, Facebook-a) neprestano varira, pa čeprav je realna vrednost te firme (v nepremičninah in premičninah) ne spreminja…. Kje je tukaj logika? Zgleda je ni….
Bomo pa eden drugemu odpisali dolgove in začeli jovo na novo..:)
Vse je odsev borznih špekulacij in posledično prostotržnega delovanja, ki ga določa razmerje med ponudbo in povpraševanjem.
Podobno je s ceno nafte, ki večkrat varira le zaradi nekih političnih nesoglasij, pa čeprav nimajo nobene veze s porabo in ponudbo same nafte.
Če bi le bilo tako enostavno… 🙂 Na koncu vsak gleda samo na svoj zaslužek in nihče ne bo nobenmu kar tako odpisal dolgov.
Da, vem zakaj se to dogaja, samo je neumno…. Kako lahko delnica neke firme gre visoko v nebo, nato pa pade na neke bizarne številke, če pa je poslovanje in vrednost te firme nonstop enaka?! Če bi jaz imel kaj besede bi ukinil borzo, skupaj z vsemi “paraziti”, ki se tam “hranijo” na račun nekega fiktivnega povpraševanja in ponudbe.
Za nafto pa je tudi brezveze izgubljati besede…
Sicer pa se ljudje iz zgodovine nič ne naučimo. Kriza v ZDA leta 1929:
Forum je zaprt za komentiranje.