Žena hoče da dam polovico za hrano
Saj si sama napisala, da imata tudi vsak svoje premoženje, torej sta na istem kot avtorica teme, le da je v tvoji zgodbi denarja več.
Takoj, ko se denar začne deliti na “moje” in “tvoje”, to zame ni poanta družine oz. zakona.
[/quote]
Ne gre mešati tega. Moje osebno premoženje je družinsko premoženje, ki gre iz roda v rod izključno potomcem
Ne razumem kako sploh lahko taksna veza funkcionira. Ali sem bila samo jaz in moj partner “normalno” vzgojena. Ce zivita skup, sta porocena, imata druzino je denar od vseh. Kar je moje je tvoje. V dobrem in slabem ali kako ze. Midva se nisva porocena, ziviva skupaj 4 leta, imava hcerko in drugega otroka na poti. Vse stroske si deliva. Pa ne pol pol. Ampak da je pac vse placano. On placa kredit za stanovanje, zavarovanje, jaz placujem redne mesecne stroske in kupujem hrano. Ce meni zmanjka denarja gre pac on v trgovino. Ce otrok kaj rabi, kupim jaz. Ce meni zmanjka, kupi on. Ne gledava na stroske kdo je koliko zapravil. Ce kam gremo placa ali on ali si razdeliva, pac kolikor lahko prispevam ker pac imam skor pol manjso placo kot on. Ce kaj ostane, dava na stran kolikor lahko. Ce si on zazeli kupit nekaj za sebe si kupi, jaz isto. Ne meceva si pod nos “ja jaz sem pa to placal, ti pa si kupujes neke bedarije”. Gledava na to da imamo dovolj denarja da pokrijemo vse stroske in to je to. Ostalo je za nas. Jaz mu ne bom nikoli ocitala “ta mesec sem pa zapravila 100€ vec za hrano, ker je bila tvoja druzina 3x pri nas na vecerji”. Pac sem. Se imamo lepo, uzivamo, zivimo zivljenje. Ko mu recem ce gre prosim v trgovino grede iz sluzbe in nakupi za 50€ hrane ali karkoli drugega, ne bo prisel domov in zahteval od mene da mu vrnem ker pac “jaz kupujem hrano pri tej druzini”. Ko grem v trgovino iskat kaj zase in by the way vidim majico, nogavice, hlace ali nekaj kar bi mu bilo vsec, mu kupim, ne zahtevam potem od njega da mi to vrne, ker bo on uporabljal in ne jaz. Ni cudno da je potem toliko locitev pa samohranilcev ce se se glede takih brezveznih stvari kregate kot je denar. Sploh ce ne zivite v pomanjkanju. Zivi se samo enkrat. Ce ne bos zapravljal za svojo druzino, da se imate vsi lepo, za koga pa bos. Ali pac sem jaz cudna…
Nisi čudna, to je normalno razmišljanje. Jaz tudi sedaj živim tako, ampak samo zato, ker imam ženo, ki je pridna, naredi 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za gospodinjstvo, otroka in ne zapravlja ama nič zase po trgovinah, spa centrih…praktično ves njen delež gre za družino. Jaz služim precej več, ampak mi ni težko dati za kakšno večjo stvar – avto, če kaj manjka pri hiši, večerje, kosila zunaj, dopuste…vse je odvisno kakšnega partnerja imaš.
Avtor teme ga je naj***. Tudi sam sem imel kakšno tako bivšo, dajala denar na stran, pa vse sva si delila 50:50. Hvala bogu nisem imel otrok z njimi…
ja, saj s tako ureditvijo se vedno strinjate tisti, ki prispevate manj, to ni nič novega
[/quote]
Pri nas je taka ureditev že od nekdaj. Ene 10 let je bila moja plača večja, zadnjih 10 let je večja moževa. Ne teživa en drugemu, če si kdo kdaj kaj privošči, nihče od naju pa tudi nerazumno ne zapravlja.
Tvoja žena čara, da s 500 evri mesečno nahrani 4 člansko družino. Torej je 250/mesec pravzaprav jackpot zate, bolj realna cifra bi bila jurja, na tvojo kartico seve, da poplačaš še njen čas in živce ;). To pa je zato, ker većina poročenih moških pravzaprav sploh ne ve, da greš samo mimo trgovine, pa si ob petdesetaka, pa skoraj nič v vrečki…..
Avtor zapomni si nekaj to je začetek konca.
Drug drugemu bosta počasi šla vedno bolj na ku rac.
Vedi pa nekaj da te baba hoče na vsak način zje bat oziroma odgnat.
Babe so žlehtnobna bitja.
Gospa misli da mora biti vedno vse po njeno ,samo ona je pametna,samo ona vse ve
Pride pa lahko tako daleč da za svoj denar ki ga plačuješ za skupno gospodinstvo ne boš smel določenih stvari uporabljat.
Takrat ti pa tudi 080 1155 nič ne pomaga.
Se zdi komu čudno,da človek ob tem zgubi razsodnost?
Berem vaše komentarje ampak eni ste pa res brez logike in okusa.
Kakšen skupen denar ??????????????
Skupni družinski stroški ostalo pa varčuje vsak na svojem bančnem računu.
Če se kakšna stvar pokvari, se kupi nova in to plačata vsak polovico.
PA KJE JE VAM IDEJA SKUPNI DENAR .LE ZAKAJ?
MOJA BABURA ZASLUŽI ŠE ENKRAT VEČ A POTEM JE POLOVICA NJENEGA ŠENKRAT VEČ TUDI MOJEGA.
JA PA KAJ ŠE
Dragi ta bu ta sti moški upam da svoje premoženje ,ki ga podedujete po starših tudi polovico prepišete na svojo predrago žensko.
Saj konec koncev to vajino skupno premoženje.
Ko se pa babnica loči od vas pa poštekate kako ste bili neumni.
Zakaj ? Ker vas je za kurrac vlekla ves ta čas ko ste vi fletn v tauscano namakali.
Res ste navadni papki samo tega ne priznate.
eh lubica, tebe tip vzdržuje.
ti si sama ne bi mogla privoščit pice v gostilni. ko ti zmanjka, pač vskoči on. ti ne rabiš niti gledat na stroške. kdo bi plačal, če njemu zmanjka???
[/quote]
Pa cudno ane, da preden sem zacela z njim, sem zivela v najemniskem stanovanju, placevala stroske, zapravljala zase veliko vec kot sedaj, hodila veckrat “na pico” pa se vedno mi je konec meseca ostal denar, da sem celo imela dosti denarja nasparanega.
Preden se je on odlocil za nakup stanovanja za najino druzino, sva zivela v najemniskem stanovanju, sva imela oba dovolj viska denarja za zapravljat. Potemtakem ce nadaljujem tvoj komentar namesto tebe..je otrok kriv da me on vzdrzuje al kako? Al je on kriv ker se je odlocil vzet kredit za stanovanje da bomo cez cas lahko rekli da pa imamo nekaj svojega? Vsi pac nimamo bogatih starsev ki bi nam kar dali stanovanje ali hiso. Sama sem prej cisto lepo zivela s svojim denarjem, tak da ne bluzi neki za brezveze ce ne poznas situacije.
Pa cudno ane, da preden sem zacela z njim, sem zivela v najemniskem stanovanju, placevala stroske, zapravljala zase veliko vec kot sedaj, hodila veckrat “na pico” pa se vedno mi je konec meseca ostal denar, da sem celo imela dosti denarja nasparanega.
Preden se je on odlocil za nakup stanovanja za najino druzino, sva zivela v najemniskem stanovanju, sva imela oba dovolj viska denarja za zapravljat. Potemtakem ce nadaljujem tvoj komentar namesto tebe..je otrok kriv da me on vzdrzuje al kako? Al je on kriv ker se je odlocil vzet kredit za stanovanje da bomo cez cas lahko rekli da pa imamo nekaj svojega? Vsi pac nimamo bogatih starsev ki bi nam kar dali stanovanje ali hiso. Sama sem prej cisto lepo zivela s svojim denarjem, tak da ne bluzi neki za brezveze ce ne poznas situacije.
[/quote]
ko ne bi bilo treba otrok preživljat, ha…..
sveti duh ti jih je narrdil, pa naj jih še on preživlja al kako
dokler skrbiš le za svojo rit, je življenje lahko poceni, ja …
Forum je zaprt za komentiranje.