Zelo sem nesrečna
Skupaj sva že skoraj 30 let.Ampak zadnje leto mi gre ful na živce.Imava dva najstniška otroka.Ampak jaz ga ne maram več. Sploh, ko kaj spije je zelo nesramen,poslušam takšne besede,ki me zelo prizadanejo.Psihično nasilje.Misli,da brez njega nič ne moremo.Otroka sta na moji strani.Ne vem več kaj naj naredim.
Vedno bolj razmišljam,da bi ga zapustila.Ampak imam težavo,ker sem trenutno brezposelna. Sanjarim o drugih moških….
Predvsem ti polagam na srce, da ne računaj na rešitelja. V stanju, kot si, spregledaš vse opozorilne znake, ne vidiš realno, in kaj hitro ugotoviš, da si šla z dežja pod kap.
Poglej, če se boš res odločila, da boš temu zakonu naredila konec, najprej začni intenzivno iskat službo, da boš lahko samostojna. In zapomni si to: če ne boš dvomila o svojem namenu in boš vsak dan razmišljala o tem, si predstavljala, kako si odšla od njega … se bo slej ko prej to tudi realiziralo. Samo ne obupat in delaj na tem. Ker samo od sebe se pa malokdaj kaj reši.
vprašanje je, koliko časa si ti do njega čustveno hladna. človek je začel piti, ker je imel problem z žensko, katere problem ni mogel rešiti. žali te, ker ti tudi žališ njega.
v vseh takih zgodbah sta za nastal odnos odgovorna 2. on je kar je, kakšna si pa ti do njega?
sanjariš o drugih moških, ker? Je on neprivlačen? ker te ne nosi po rokah? Kaj si pa ti zanj naredila v zadnjih nekaj letih? Koliko si ti zanj poskrbela? Kdo plačuje račune – ti ali on? Kdo ureja okolico hiše – ti ali on?
Osebno mislim, da si vase zagledana self centered kokoš, ki misli, da je mož tam, da ji streže, če pa ji ne streže je zanič, hkrati pa se ne potrdit, da bi kaj naredila iz sebe in zakona. Si z njim, obvezala si se, da boš z njim, po 30 letih pa ne več, ker ne ustreza temu, kar hočeš ti? Kakšna si ti bila 30 let nazaj in kakšna si sedaj?
Razlog je, da je začel piti in če ni finančnih težav, se vprašaj, kako je tudi on živel s teboj, da si ga TI pahnila v pitje. Moški te žali, kaj si ti njemu storila ali česa ti nisi nikoli naredila v zakonu, da se mora napit in te žalit, sicer trezen tega ne bi zmogel? Koliko si ga ti njega pahnila v žalist, brezup in nesrečo?
O tem premisli in če še vedno vztrajaš, da je on vsega kriv, on zanič, on drek in on gnoj, ti pa svetnica, angel, potem ok. vloži vlogo za ločitev in se odseli.Plačuj si vse sama, poskrbi za vse sama, plačaj še otrokoma šolo in aktivnosti – SAMA. Če tega nočeš narediti, pa začni skrbeti tudi za moža in ne bit bitch
Forum je zaprt za komentiranje.