Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Zelo resna tema, podražitve, novi varčevalni ukrepi,kako bomo preživeli

Zelo resna tema, podražitve, novi varčevalni ukrepi,kako bomo preživeli

Bom dal iztočnico, ratingi na mednarodni sceni nam padajo zato, ker tujci vedo da nimamo kje vzeti treh milijard za banke in zato nam tudi ne dajo več pufov.Tri milijarde pa je treba dati v banke zato, ker so jih pkradli prijatelji poilitikov, enkrat levi enkrat desni, spommnite se vseh tajkunov pa ugodnega kredita simone dimic, jaz takega kredita pri nlb sigurno ne bi dobil, sedaj pa se vprašajmo ali smo slovenci res take idiotske bebači, da bomo varčevali zato, ker so prijatelji politikov v večini kradli, oni se smejijo na maldivih pa kanarskih, nam pa grozijo z 20 odstotnim znižanjem plač pa pokojnin in socialnih transferjev.

Zakaj pa misliš, da obstajajo mediji ?
Zato, da se bo narod prepričalo, da je treba šparat, da smo zaposleni v JU vsi paraziti s prevelikimi plačami….Zato, da se odvrne pozornost od ta pravih problemov in da ljudje slepo sledijo volji nekoga drugega in mislijo, da je to njihova volja….Pa čeprav v lastno škodo…Komu mar…Nikomur več, ker je narod zaslepljen in več ne loči zrnja od plevela.

Tale pa čist paše v to temo.:)

Misel o kazni in svobodi. Ne vem ali je dnevna tedenska ali misel meseca; je pa slovenska.

Če stradate mačko, dobite 800 evrov kazni,
če stradate upokojence in ostale državljane,
pa ste predsednik vlade****

kar se stradanja muck tiče bi jat dal kazen 16000 evrov kot je v angliji in urejenih evropskih demokracijah.

Seveda in VB je tako “revna” kot Slovenistan. Ali ti res te”vrečke” bolh in ostale golazni pa bolezni toliko pomenijo? Folk strada, nekateri nimajo za kruh pa položnice, ti pa se duvaš okrog teh nepomembnih “prebivalcev” zemlje!
Res si lahko v vzor – mačkam, ljudem pač ne. Uživaj v tej slavi..haha….

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

zame in še za koga drugega si nepomembna ti, si rekla da me ne bošp več brala pa zgleda da me še kar bereš, saj menda nisi jezna ker se več nočem s tabo dopisovati, lej nisi mi všeč ne tako ne drugače.

Imamo : 16.000.000.000,00 € osebnih prihrankov.

Prvič: posodimo jih državi po 8% obrestni meri
Drugič: šenkajmo jih ji

Že nekaj let kupujem večino hrane pri okoliških kmetih. Tudi kakšno vreče pšenice kupim in meljem doma. Do sedaj niso dvignili cen.
Pri trgovcih kupujem samo tisto česar ne morem nadomestiti s kakšno domačo rečjo.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

V temi, ki je kao resna in ima neke ekonomske nagibe, sem prebrala, nekaj kar me je upravičeno zmotilo oz te ničvredne mačke povsod omenjaš…a si obseden z njimi??! Ne spomnim se, da si mi pisal zasebno, sklepam pa da si verjetno tako ali tako omenjal mačke ipd neumnosti in me ne zanima komu sem všeč ali ne ali pomembna – pa kaj je to sploh pomeni??! (saj imaš mačke na razpolago za potešitev vsega kar ti manjka)hahahahahaha..jezna, ker mi nek ljubitelj mačk ne pisari več – WTF…pa katera te bo resno jemala, pišeš na nivoju debila, dej model primi že končno kakšno knjigo v roke pa pol tu prodajaj umotvore.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Zato, da se bo narod prepričalo, da je treba šparat, da smo zaposleni v JU vsi paraziti s prevelikimi plačami….Zato, da se odvrne pozornost od ta pravih problemov in da ljudje slepo sledijo volji nekoga drugega in mislijo, da je to njihova volja….Pa čeprav v lastno škodo…Komu mar…Nikomur več, ker je narod zaslepljen in več ne loči zrnja od plevela.[/quote]

Problem je v nas, ker nam ustreza to slepljenje in raje prebiramo/gledamo/beremo medije v katerih objavljajo trič-trač, neumnosti in namišljene afere. MI NOČEMO SLIŠATI RESNICE, ker potem bi morali dvigniti svoje lene riti pa nekaj narediti in poiskati rešitve. Tako pa se lahko zgovarjamo na druge – vse so drugi krivi, samo mi ne….
Lažje je živeti v laži in v nevednosti, ker ni treba nč narest. Vse drugi naredijo zate.

Jaz bi pa dala vse ljudi, ki sovražijo druge ljudi v bolnišnico – v Polje, ker je tam njihovo mesto. Žalostno je da tle gor pisariš kako imaš rad mačke in živali, a ljudi bi kr pobil. Teb je treba poslat policijo na vrata, nč drugega.

Zato, da se bo narod prepričalo, da je treba šparat, da smo zaposleni v JU vsi paraziti s prevelikimi plačami….Zato, da se odvrne pozornost od ta pravih problemov in da ljudje slepo sledijo volji nekoga drugega in mislijo, da je to njihova volja….Pa čeprav v lastno škodo…Komu mar…Nikomur več, ker je narod zaslepljen in več ne loči zrnja od plevela.[/quote]

Problem je v nas, ker nam ustreza to slepljenje in raje prebiramo/gledamo/beremo medije v katerih objavljajo trič-trač, neumnosti in namišljene afere. MI NOČEMO SLIŠATI RESNICE, ker potem bi morali dvigniti svoje lene riti pa nekaj narediti in poiskati rešitve. Tako pa se lahko zgovarjamo na druge – vse so drugi krivi, samo mi ne….
Lažje je živeti v laži in v nevednosti, ker ni treba nč narest. Vse drugi naredijo zate.[/quote]
Torej se le strinjaš s tem, da je problem v nas ?

Mogoče pa večini ljudem še vseeno ni tako hudo, da bi bili prisiljeni kaj narediti.

Lažje je živeti v laži in v nevednosti, ker ni treba nč narest. Vse drugi naredijo zate.[/quote]

Mogoče pa večini ljudem še vseeno ni tako hudo, da bi bili prisiljeni kaj narediti.[/quote]

Mogoče so pa že utrujeni od te vsakodnevne bitke za obstanek? Pomisli samo na gradbene delavce – koliko jih je skupaj v samskih domovih, ničesar nimajo, nič ne počnejo, ves dan imajo čas, pa da ne stuhtajo česa pametnega, da bi vsaj prestrašili svoje bivše šefe? Ne morem verjet, da so tako pasivni, pa še podporo večine ljudi bi imeli, ker nas večina sočustvuje z njimi.
Zakaj se ne pobunijo soc. delavci, ki se morajo zdaj ubadati z brezvezno, zapleteno in butasto birokracijo, namesto da bi pomagali ljudem? Imajo svojo organizacijo, pa verjetno so tudi v kakem sindikatu ali pa naj ga ustanovijo. To je tako, kot če bi učiteljem zaklenili učilnice in jim rekli, naj otroke učijo na hodniku kot vedo in znajo. Zakaj ni nikjer zaslediti, da bi se pritoževali zaradi tega, ker jim je onemogočeno normalno delo? Medicinske sestre so se že pred leti organizirale in vsaj nekaj dosegle.
In navsezadnje ste tudi v JU nekaj stavkali, pa iz vsega skupaj ni bilo bogvekaj. Malo utopično je pričakovati, da se bo veliko večja skupina z razno raznimi interesi organizirala bolje kot vi, ki imate in sindikate in možnost, da nastopite kot en človek.
V gospodarstvu pa moramo delat in nas nihče ne ščiti, če en teden ne bi prišli delat.

Mogoče pa večini ljudem še vseeno ni tako hudo, da bi bili prisiljeni kaj narediti.[/quote]

Robi,
problem v nas je takrat ko so v določeni situaciji izpolnjeni vsi pogoji in se dejansko izkaže da mi sami nismo sposobni nekaj izpeljati normalno. Če npr. imam vse pogoje pa se ne odpravim na telovadbo in poskrbim za svojo telesno pripravljenost (kar sicer delam redno), oz. zdravje – potem je problem definitivno v meni – se pravi sem lena. Če pa se borim za preživetje in nimam ne denarja in ne časa da skačem po fitnesih, se ne morem obtoževati da je problem v meni. Niti da je problem v drugih. In tudi nobeden drug mi nima pravice rečt, ej dej se malo poglobi vase in se vprašaj zakaj nimaš denarja in zakaj ne greš na telovadbo. V končni fazi nekateri enostavno nimajo športnega duha v sebi. In če ne telovadijo jim tut noben nima pravice rečt da zanemarjajo sebe in ne vem kaj samo zato ker ne telovadijo. Žal pa je danes tko. Rečeš, ma jaz nč ne telovadim, pa te napade kup ljudi da si zabit, in ne vem kaj…samo poglej komentarje na tem forumu- jasno kažejo resničnost in način razmišljanja zmanipuliranih ljudi. Če nisi vegetarijanc, oziroma ješ meso – si kreten in avtomatsko sovražiš živali. WTF. In tisti, ki so ravno odkrili vegetarijanstvo se naenkrat počutijo poklicane da drugim podtikajo pod nos stvari ˝ki jih ne želijo brati˝. Vau. In še boljše – nobeden ne reče, spelji se ti in tvoje vsiljevanje….ne, mi ignoriramo vsakega zato da sami izpademo fini in lepi v očeh javnosti.

Na tem svetu so vedno obstajale razlike in vedno bodo. Nekje drugje sem že napisala, da ne more bit vak direktor, manager, imeti hudo bajto, ferarija, ipd. Ne gre to tako. In z zlizanimi fintami, da je treba delati na sebi da dosežeš osebno zadovoljstvo in si narediš življenje kakršno si želiš se ne reši nič. To smo uvozili iz tujine in s tem filamo vse okoli sebe. Zaradi tega prihaja do situacij da ljudje samo sanjajo o boljšem življenju, ker je pač treba na sebi nekaj spremeniti in bo vse drugo prišlo – pa vemo da to ne gre.
Treba je dvigniti rit in delati, da pride denar. Drugač smo brez denarja. Samo kaj ko pri nas noben noče delat k je vse tako ful slabo plačano. Lažje je živet na grbi tastarih in države, pa se skoz neki pritoževati in jamrati da kolk je hudo. In kdo je kriv: starši ki svojih otrok niso naučili življenja na realnih tleh, dela, obveznosti, in država ki podpira lenobe. Niso otroci oziroma danes že mladi, krivi k so zmedeni: krivi so tisti ki so jih naučili takšnega razmišljanja in delovanja, pa mi ki to še vedno podpiramo, z izjavami tipa: ja premal si samozavesten ker ne dobiš dobre punce namesto da nekomu realno v faco poveš: ej, kaj bi ti: manekekno? Wtf. a misliš da en tipček z osnovno šolo, ki sosedom še dober dan ne zna rečt, lahk dobi in sploh zasluži manekenko? Valjda da ne. Spusti se na realna tla. Denar na denar, drek na drek. Vedno je blo tko in vedno bo.

Otrokom se vsiljujejo neki hobiji- vsi hočejo biti pevci/pevke, nogometaši, košarkaši, ipd. Na silo, pa ne gre. Če nisi naravni talent za neko stvar, sedi doma. Samo mi še vedno živimo v prepričanju, da se vse da naučiti. Greš na en tečaj pa že obvladaš vse. Japajade – ne gre to tko.

Sprijazniti se in se spustiti na realna tla. Smo to kar smo. Nekateri ljudje so direktorji, nekateri smetarji. Vsak posameznik zasluži spoštovanje ker je človek na prvem mestu. Ostalo pa je stvar usode, življenja in ne vem česa že. Nehati si delati utvare. Živeti v skladu s svojimi zmožnostmi. V nobeni drugi državi, v nobenem drugem narodu ni drugač. Povsod je isto- tudi v drugi državi so tut smetarji in verjetno ne dobijo super plačo. Jbg. Zato pa obstajajo šole, končaj šolo, pridobi znanje – uporabi znanje v praksi in pridobi izkušnje, in bo nagrada prišla. Samo to je prava pot. Ampak kaj hudiča ko je treba leta in leta študirat, pa leta in leta pridobivat izkušnje, da postaneš nekdo in potem pridobiš pravico zhatevat dobro plačo za svoje znanje in sposobnosti. To je problem. Mi bi vse instant – čez noč. Z meditiranjem, učenjem afirmacij, brezveznim razpravljanjem in učenjem življenjskih modrosti od ljudi, ki še sami niso nič dosegli v življenju. Nop. Nikoli….zato smo tle kjer smo.

Država je takšna kakršna je. Nobena ni idealna. In nobeni vladarji, politiki, carji, kralji niso bili dobri za ljudi. Tko je to. Zato se navadni smrtniki ne rabimo med sabo pobijat, ampak spustit na realna tla in uporabiti to kar imamo, istočasno iskati rešitve in možnosti za boljše življenje. Spet v skaldu s svojimi zmožnostmi. Nehat sanjati o nekih idealih, ker teh ni. Mi živimo v Sloveniji in ne v Beverly Hilsu. Država bo svoje vzela – vedno in brez izjeme, vse dokler bomo dajali. Saj veš, če ni tut vojska ne vzame.

Mogoče pa večini ljudem še vseeno ni tako hudo, da bi bili prisiljeni kaj narediti. – Točno. Vsi pizdijo po forumih. Tle smo junaki. Ko pa Janši reče dejte dnar na mizo, pa se noben ne buni. Zato sem napisala, da nas še vedno preml jebejo v glavo. Mogli bi nam vzet vse. Mogoče se bomo takrat spametovali.

Kje pa potem ?
Če se zavedam problema, potem je problem v meni.
Če hočem kaj spremeniti, se najprej moram zavedati, da imam problem.
Mogoče imam problem le zaradi tega, ker ne upoštevam tega:

Če se sprijaznim s tem, kar sem, potem več nimam problema.

Ja, ampak tajkunom še vseeno uspe vzet…Pa tut, če vojska več nima kaj. 🙂

Res je. Nobena ni idealna. Kot sem že tam napisal, je pa odvisno od tega, kako se sami cenimo in kaj mislimo, da si zaslužimo. Kakšno državo in kakšno oblast.
Če sebe ne maramo in se imamo za nepoštene, potem bomo tudi lopovsko oblast sprejemali, kot nekaj običajnega.

Saj živim. A bo to vedno težje za vse nas, ker nekateri živijo in so živeli preko svojih (poštenih) zmožnosti. Saj je vsega dovolj. Ne bi bila potrebna revščina in ne izkoriščanje, če ne bi bilo pohlepa.

Ni to problem. Problem je, če s svojo plačo ne moreš preživeti.
Pa eni strani pa praviš, da morajo biti tudi smetarji, ki pač imajo bolj malo plačo, hkrati pa trdiš ,da je problem v tem ,ker niso študirali…Pa mi povej, kdo bi pa potem bil smetar in kdo bi čistil drek za tabo, če ne bi bilo njih in ne čistilk ?
Od kod bi vzeli denar za večjo maso plač ? Vzeti bi morali drugim.
Prav tako pišeš:

Pa misliš, da je plača tam okrog 600 evrov res znak spoštovanja ?
Zakaj spoštovati le tiste, ki so več let študirali ? Ker imajo večjo plačo ?
Tisti brez študija pa niso ljudje ?

Z marsičem se strinjam kar pišeš..Hkrati pa mi tvoje pisanje deluje precej zmedeno.

Robi, smetarji niti nimajo tako slabih plač in diplomiranci nimajo avtomatično dobrih – veliko jih je, ki dela sploh ne dobijo in veliko jih je, ki delajo za manj kot jurja.

Nasvet pa itak bluzi vsepovprek kar nekaj v prazno – me zanima, če bi dovolila, da jo na možganih operira medicinska sestra. Ali da ji otroka v šoli uči nekdo s poklicno šolo.

Se popolnoma strinjam s tem postom. Izobrazba seveda ni vse; se pa ta teza vse preveč poenostavlja in daje v nič vse izobražence ter funkcionira kot nekakšen obrambni mehanizem tistih, ki se bojijo za svoje stolčke. Moja mama, denimo, je imela fenomenalno službo z opravljenim administrativnim tečajem (pa še danes jih je precej takih)… Čedalje več pa je mladih izobraženk, ki kelnarijo in obirajo sadje ter čistijo letala, ker ne dobijo dela, primernejšega svojemu znanju.

Ljudje, ki imajo zagotovljeno službo (z ali brez primerne izobrazbe) in se nikoli niso ubadali z brezposelnostjo, radi poudarjajo svoje izkušnje, zaničujejo mlade in mečejo pod nos, da se delo vedno najde in da če nič drugega, lahko gremo čistit, pobirati smeti, skladiščit in kelnarit … Zame osebno so vsa ta dela častna, vendar pa s samimi izobraženimi čistilkami, smetarji, skadiščniki in natakaricami slovensko gospodarstvo ne bo napredovalo, temveč najmanj stagniralo. Tudi tisti s svojimi opevanimi izkušnjami ne bodo živeli večno; potrebno bi bilo v praktično delo uvesti mlade (seveda sposobne), ne pa jih privoščjivo poslati v prvi pajzelj z metlo in vedrom.

Še ne tako dolgo nazaj sem v Oni (žal na spletu ne najdem tega članka) zasledila nekaj podobnega kot: Danes bi delodojajalci najraje mladega 30-letnika, s samimi polnoletnimi otroki, diplomiranega in z 10 leti delovnih izkušenj, ki bi bil pripravljenj delati nadure za minimalno plačo … S tem se popolnoma strinjam; vse preveč se komplicira, pričakovanja so utopična in nerealna, namesto da bi dejanski celostno vpogledali v sposobnosti posameznika.

Zelo resna tema, podražitve, novi varčevalni ukrepi,kako bomo preživeli ?

Ni sile. Folk je potrebno nagnat k delu na zemlji.

Potencial 100 000 brezposelnih bi lahko precej doprinesel k samooskrbi naše države s prehrambenimi izdelki.

He, he kup nasvetov in tajkunov, bla, bla!!
Leta in leta kupujete poceni izdelke, ker je tam nekja daleč neka tuja država pogruntala, da je treba kmetu pomagati, ne pa ga gledati, ko se v nedljo pelje z mercedesom k maši, pljuvati ga ker poliva gnojnico 10 metrov od vaše na najboljši njivi sezidane hišice, ker ima tri traktorje…………..
Če bi kupovali domačo hrano, bi bila ta sedaj cenovno primerljiva s tisto od nekje daleč, kmet ne bi prodajal nive za stavbno zemljišče, imel bi še četrti traktor, namakalne naprave, steklenjake, plastenjake, doma zaposlene otroke in še kakšnega soseda/sosedo, mi pa ne bi tukaj modrovali, kako gre vse k hudiču in kako je drago!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Jaz bi pa dala vse ljudi, ki sovražijo druge ljudi v bolnišnico – v Polje, ker je tam njihovo mesto. Žalostno je da tle gor pisariš kako imaš rad mačke in živali, a ljudi bi kr pobil. Teb je treba poslat policijo na vrata, nč drugega.[/quote]
ponavljam, da boš še enkrat prebrala in poklicala policijo, jaz bi vse tiste ki mučijo živali obglavil na tromostovju v poduk drugim kretenom, a si tudi ti med njimi.

pa registriraj se da ne boš tako strahopetno anonimna, anonimen je lahko srati po forumihm pokaži jajca čće jih imaš

Kako bomo preživeli?

Slabo, če razmišljamo v istih okvirih kot doslej. Bolje, če smo si pripravljeni zavihati rokave in poiskati nov pašnik. In mislim, da spodbude zdaj res ne manjka… Vsaj meni ne.

ko boš našla pašnik mi pa javi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close