Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zelje v kitajskih restavracijah

Zelje v kitajskih restavracijah

Zelje, ki ga strežejo v kitajskih restavracijah, naravnost obužujem.

Zelje je kislo in rdečkaste barve. Verjetno dodajo rdečo papriko v prahu (predvidevam)

A pozna kdo recept za pripravo tega želja. Če poznate recept, povejte še, katero zelje kupite in sestavine.

Hvala

Zivjo,
recept za to zelje je ze napisan nekje na forumu – uporabi ISKALNIK! In prosim ne rect, da ne deluje, le nastavi ga za kaksne 3 leta nazaj, in vpisi “kitajsko zelje” ali pa “pekoce zelje”, ali kaj podobnega. Vem da so eni ze pisali recepte in uganbjevali sestavine, nekje drugje pa sem prebrala, da je glavna finta menda v rizevem kisu, ki se ga doda poleg ostalih dodatkov.

LP

imam nek recept za kitajsko zelje in sicer kislo -sladko kitajsko zelje.

za priblizno 4 osebe

2 zlici sezamovega olja
1 zlica rizevega vina
2 zlici sladkorja
2 zlici belega vinskega kisa
1 cebula ali par salotk
3 paradizniki s sokom /lahko kar pelati/
750 g kitajskega zelja
1 rdec cili
sol

na olju poprazimo drobno narezano cebulo,dodamo rizevo vino, kis ,sladkor.cez par minut dodamo paradiznike ter vse skupaj dobro premesamo. dodamo se drobno narezano/ na trakce/ kitajsko zelje,solimo, dodamo drobno narezan cili / če ga nimas pa secuanski ali kajenski poper/,premesamo,pokrijemo in kuhamo se priblizno 10 min.

mogoce je to “ta-pravo”..!? lp petra

Petra, si to ze poskusila nredit? Je dobro, ali vsaj priblizno tako kot v kitajski restavraciji?
LP

Pogosto sem zasledila v azijskih kuhinjah, da shranjujejo kitajsko zelje tako, da cele glave marinirajo in shranijo v podzemnih posodah. Trenutno nimam pri roki recepta oz. povezave na tak recept. Tisto zelje me še najbolj spominja na zeljno solato v kitajskih restavracijah v Sloveniji.

Približek tistim receptom je spodnji recept, le da je spuščeno dolgotrajno mariniranje.

Pri nas je oči “maher” za kitajske stvari!!:) Približno tako naredi- je fuuul dobro!! Petra, kakšno pa tebi “rata”!?? Maja

ja,doma sem to ze delala. meni /oz.nam/ je vsec. nisem pa tega se jedla v kit. restavraciji- ne morem primerjati. tudi jaz sem ze zasledila,da to zelje marinirajo oz. nekako na hitro “kisajo”. lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close