Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek želim več od življenja

želim več od življenja

imam poprečno življenje, dva otroka, patnerja, službo, nekaj prijateljic. Ugoovila sem da sem se izgubila v svojih obveznostih in nimam časa zasebe. Sploh ne vem kdaj mi mine življenje. Gužab v službi, gužva doma. Hočem več ,ker nisem srečna. +Kaj ste naredile ve/vi?

Postavila sem prioritete in mednje – mene 🙂
Vsem drugim sem se naučila reči – sorry.

Zorganiziraj si čas:
odjebi “tatove” časa, zaposli otroke za dnevna opravila … in pojdi na kakšno rekreacijo
aja, pa ne sekiraj se za vsak prahec, ker lahko počaka kašen dan

misli na sebe in familijo … drugi bodo na vrsti, ko se boš počutila dobro

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Otroci, partner, prijatelji…Ni čudno, da ste ljudje izmučeni, če si naložite toliko obveznosti za tako kratko življenje. Ni zanimivo, da nad življenjem najbolj tarnate ravno vi, ki naj bi po neki splošno veljavni življenjski formuli že dosegli “vse”?

Vendar ste na tej poti nekje pozabili NASE.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Ti pa zelo rad odpiraš to bojno polje, se mi zdi. 🙂

Saj ne rečem, nekateri ljudje v zvezah si res dajo preveč opraviti s samskimi, ampak verjemi, večina pa niti časa nima, da bi se ukvarjala še z vami. Poglej tole Tinko, skoz v gužvi! Še nase ne utegne mislit, kaj šele nate. 🙂

Človek se ne rodi z receptom v žepu, kako naj vse to usklajuje… Seveda če pa nimaš kaj usklajevati … potem nimaš niti izziva, niti problema, niti možnosti uspeha 😛

Kaj točno vse spada pod stavek “po neki splošno veljavni življenjski formuli že dosegli vse” ?

Prvič v življenju za to formulo slišim.

Pa usklajujte po mili volji, kdo vam brani.

Moja edina obveznost je služba in briga za ožje sorodnike. Vse ostalo je izbirno in lahko naslednji trenutek skenslam brez slabe vesti.

Pa usklajujte po mili volji, kdo vam brani.

Moja edina obveznost je služba in briga za ožje sorodnike. Vse ostalo je izbirno in lahko naslednji trenutek skenslam brez slabe vesti.[/quote]

Bolj izbirne obveznosti kot je služba pa res ne poznam 🙂

Sej verjetno si to želela. Na to, da morda ne boš srečna bi morala prej misliti :)))

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Ja sori, nekateri moramo za preživetje hodit v službo. Če je zate hoja v službo nenuja, ti čestitam.

Kaj točno vse spada pod stavek “po neki splošno veljavni življenjski formuli že dosegli vse” ?

Prvič v življenju za to formulo slišim.[/quote]

Pod to spada:

– biti taki partner kot se pričakuje (glede na spol)
– biti starš v primernem času (torej ko ženska lahko rodi in je tudi najbolj primerno (nekje od 25-37/28 +/-)
– imeti povprečno službo z povprečno plačo +/- z povprečnim USTALJENIM (bolj ali manj) delovnikom
– prit domov skuhat, pospravit, pojest itd. popedenat otroke
– porihtat še kaj ekstra doma v bajti/stanovanju
– gnjavit otroke za opravila in potem šolo ter se ukvarjat z njimi!
– dat lupčeka tipu (vsake tolko sex) ALI ne gnjavit za SEX ker je boli glava od celodnevnega delanja (tudi če ti kaj pomagaš)
– zaspat

– jovo na novo 🙂

to je splošno veljavna formula povprečne družine ki jo zagovarja največ folka in če poveš da imaš tak lajf in lahk ovsaj okostje (partner in otroci ter služba) dokažeš bodo vsi ljudje pritrjevali (ali večina) in dejali da imaš super lajf.

V resnici pa se s tabo zgodi to kar se dogaja z tole ki odpira temo…. vbistvu je ”naveličana” tega… in tipa, in svojih dolžnosti in lajfa….

rada bi šla za 1 mesec (ali mesece/tedne) proč in spet bila fraj kot nekoč…. to bi ji napolnilo baterije… ampak tega kot odgovorna mamica in partnerica pač ne more naredit ker bi vas ali kdorkoli obrekoval…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Potegnila črto, jaz in samo jaz, potem daleč okrog nobeden.

glede na odzive

mali: čestitam – uspel ti je dober post ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Prvič v življenju za to formulo slišim.[/quote]

Pod to spada:

– biti starš v primernem času (torej ko ženska lahko rodi in je tudi najbolj primerno (nekje od 25-37/28 +/-)
– imeti povprečno službo z povprečno plačo +/- z povprečnim USTALJENIM (bolj ali manj) delovnikom
– dat lupčeka tipu (vsake tolko sex) ALI ne gnjavit za SEX ker je boli glava od celodnevnega delanja (tudi če ti kaj pomagaš)
– zaspat

– jovo na novo 🙂

to je splošno veljavna formula povprečne družine ki jo zagovarja največ folka in če poveš da imaš tak lajf in lahk ovsaj okostje (partner in otroci ter služba) dokažeš bodo vsi ljudje pritrjevali (ali večina) in dejali da imaš super lajf.

V resnici pa se s tabo zgodi to kar se dogaja z tole ki odpira temo…. vbistvu je ”naveličana” tega… in tipa, in svojih dolžnosti in lajfa….

rada bi šla za 1 mesec (ali mesece/tedne) proč in spet bila fraj kot nekoč…. to bi ji napolnilo baterije… ampak tega kot odgovorna mamica in partnerica pač ne more naredit ker bi vas ali kdorkoli obrekoval…[/quote]

Ok, hvala za trud. Nenavadno mi je prebrati splošni recept življenja od tistih, ki se ga na vse pretege branijo (koliko berem), kakor da jim to, da ne živijo v skladu z njim ravno tako ne odgovarja.
Srečni, da so nesrečni ali nesrečni, ker bi lahko bili srečni?

Ojoj, kolk ti je hudo. Začni si želeti več od sebe, ne od lajfa!

Pod to spada:

– zaspat

– jovo na novo 🙂

rada bi šla za 1 mesec (ali mesece/tedne) proč in spet bila fraj kot nekoč…. to bi ji napolnilo baterije… ampak tega kot odgovorna mamica in partnerica pač ne more naredit ker bi vas ali kdorkoli obrekoval…[/quote]

Ok, hvala za trud. Nenavadno mi je prebrati splošni recept življenja od tistih, ki se ga na vse pretege branijo (koliko berem), kakor da jim to, da ne živijo v skladu z njim ravno tako ne odgovarja.
Srečni, da so nesrečni ali nesrečni, ker bi lahko bili srečni?[/quote]

Tale ”splošno veljavni recept” morda je Spider mislil kako alinejo malo drugače poznam zato ker ga točno živita moja starša, pa še na tono staršev okrog mene….

In zato ker vsi ponavljajo kako so v mojih letih že pričakovali otroka ali ga že imeli (teta stric itd…) in kako bi bil ČAS da pripeljem domov punco….

Saj pa ti je ta recept napisala prav odpiralka te teme… samo bolj zamegljeno v stilu.

služba, otroci, pospravljanje/gospodinjstvo, spat, jovo na novo….

to je v grobem to….

1-2x letno pa še kak dopustek, kak piknik (ČE) in morda rutinski seks vsake tolko (Y krat na teden ali mesec) običajno je Y nižji kot 10, sploh po več kot 5 letih skupnega lajfa…

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Res je. Drži. Kje je tisti filnig ko smo hodili na koncrte, ven . . pa ne misliti, da nikamor ne gem. očitno premalo. počutim se zvezana. Mogoče pa rabim malo flirtanja 🙂

Pa še res je

odjebi drk.ači.ca … ali fu.k ali nič ☺

Komaj čakam 🙁 Mislim res beden komenar.18

Mogoče mi je to dalo misliti, ko sem ugotovila da moj sMS-ja z drugo. Čeprav pravi (mu verjamem) ni bilo nič.

NMW itak piše čudno…

bom ti jutri napisal en prispevek 🙂 danes grem spat 😀

Spider se je že našel v tem in svojo priložnost, da (obupani) ženski popestri življenje. 🙂

Želeti več od sebe, pomeni nakopati si še več dolžnosti. Saj je njeno življenje odsev nje in njenih prepričanj kaj vse bi morala delati. Zato se počuti ujeto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close