Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Želim PDF strani obrniti za 90 stopinj

Želim PDF strani obrniti za 90 stopinj

Pozdravljeni,

na svojem notebooku bi želel, da pregledujem PDF datoteke zarotirane za 90 stopinj v desno. Na ta način bi lahko iskoristil dejstvo, da sta potem A4 zapis dokumenta v podobnih razmerjih in bi tako lažje bral celo stran dokumenta.
Upam, da me razumete: če postavim notebook tako, da je displej na levi strani in tipkovnica (sicer zarotirana v levo) na desni potem dobim nekakšno elektronsko knjigo, kjer vedno berem le njeno levo stran. No sedaj pa nastane problem, ker ne vem ali je možno tudi sliko na ekranu zavrteti za 90 stopinj. ali obstaja kakšen program, ki to dela in teče v ozadju, nemoteče za recimo Acrobat reader.

BM

Pa to lahko naštimaš v samem pdf dokumentu. Ko ga odpreš, poišči gumb (dva lista sta) “Zasukaj v nasprotni smeri urinega kazalca” in lahko obračaš dokument kakor ti paše.

Uf, to pa je prava stvar. Imam en kup dobrih e-knjig oziroma dokumentov za prebrat, pa me nikakor me mika zaradi premajhnih črk.
Sedaj sem pa dobil tsto kar sem iskal – adijo prosti čas za druge stvari – bo treba prebrat marsikaj kar se je nabralo na disku – sicer pa sem si sam kriv, ker sprašujem take stvari. Mar bi bil lepo tiho in bi ta čas porabil kje na piru ali podobnih “športih”.

Vseeno naklepša hvala za pomoč.

BM

Velikost pisave v readerju lahko spreminjaš s tipko CTRL+kolešček na miški, enako kot v Wordu. Seveda lahko uporabiš tudi lupo za pregledovanje določenega dela datoteke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close