zelenortski oz. kapverdski otoki
ob poroki sva dobila nekaj denarja, katerega naj bi porabila za potovanje. Zraven je bil tudi namig, da so Zelenortski otoki lepi 🙂
Zanima me, ali je kdo od vas že bil tam in ali ste šli z agencijo ali v lastni režiji? Rada bi kaj videla, doživela, tako, da bi šla na potovanje in ne bi ves čas preležala ob bazenu. Imate mogoče za naju kakšne uporabne informacije?
če sta dobila namig še ne pomeni da bi bilo vama tam všeč 🙂
jaz redko poslušam druge, ko mi predlagajo kam na potovanje, vedno poslušam sebe in nas kot družino, kaj je za nas najprimerjnejše in kam bi mi šli … potem brskam po netu informacije, po forumih (najraje tujih) vtise in prigode in se potem odločimo.
evo malo branja o zelenortskih otokih http://www.google.si/search?q=zelenortski+otoki&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:sl:official&client=firefox-a
Če ti je všeč, da piha, pomožnosti pa to znaš tudi izkoristit, potem je dstinacija prava. Ti pa v vsakem primeru predlagam, da gresta preko aganecije s celotnim paketom. Ker le tako imata varnost, da vaju v primeru ponovnega iubruha vulkana na Islandiji spravijo nazaj.
Če pa hočeta malo uživat, pa malo okoli, potem pa so Kanari prava izbira. Malo kasneje v letu pa tudi Mallorca.
Ja, to, da bi tam najel avtomobil – ni govora. V bistvu je to edina destinacija, kjer sem do zdaj bila(aja, pa še Tunizija ), kjer si tega nisva upala naredit. Predvidevam, da je tako tudi na Zelenortskih otokih. Ampak se vseeno da hodit ( vozit ) okrog. Midva sva bila v DR 15 dni, vsak drugi dan sva šla na organiziran izlet, tako da sva si je ogledala kar precejšenj del.
Vmes sva pa tudi uorabljala lokalni prevoz (gua gua ) in ko sva se sprehajala po Puerto plati, kjer se nama ni zdelo prav nič nevarno, je pred nama ustavil domačin z avtom, in naju vprašal, če sva pri zdravi pameti, da se tam sama sprehajava. Svetoval nama je, naj se čimprej pobereva od tam, ker da je to nevaren del mesta.
Kolikor sem brala, tudi Zelenortski otoki niso najbolj varni, sploh za samoiniciativne izlete.
Zelenortski otoki so super za trekinge. Samo organizacijsko kar zahtevno, ker potrebuješ precej notranjih prevozov, letal in ladij. Za manj kot 2 tedna se ne splača hodit. Naše agencije tega (kot vem) še ne ponujajo, tuje pa že. Jaz sem že imela rezervirano, pa sem morala odpovedati zaradi težavne nosečnosti.
Na Boo Visto hodijo tudi surfarji, samo s tem se ne ukvarjam, tako da ne znam nič povedati. Ampak baje je fajn.
Pozdravljen,
moje mnenje o zelenortskih otokih je samo zakon, mega špon, itd 🙂 Sem bil lani in mislim, da se bom še vrnil. Za mene so bili božanski. Če imata rada treking itd bo to za vaju super zadeva. Bili smo na Boa vista, santiago, sao vicente, santa antao in sal-u. Vsak otok po svoje drugačen, po svoje lep. Kot pravi rosie da bi najel renta car tega sploh nikjer nisem opazil. Imaš taksije ki so dražji ali pa tako imenovane aloguer-je ki te furajo naokrog, o ceni se da zmenit itd. Mi smo se furali samo z aloguerji. Domačini prijazni, hrana dobra, nobenih prebavnih motenj,… Če te kaj več zanima pa me vprašaj.
Forum je zaprt za komentiranje.