Zelenortski otoki
Pa smo nazaj!
Imeli smo se krasno.
Tja smo leteli iz Brnika. Že v začetku smo imeli zamude dve uri, leteli smo preko Madrida in še tam stali dve uri. Sicer pa ni bilo nobenih večjih težav. Nazajgrede pa smo leteli do Benetk.
Vreme je tam super: tolo čez dan, skoz po malem piha, tako da ti ni vroče, ponoči pa se ohladi, tako da je prijetno za spanje. Morje je toplo in čisto.
Vse cene v trgovinah in restavracijah so v evrih.
Če te kaj zanima, pa vprašaj.
LP
Tudi mi smo bili z dvema otrokoma – starima 5 in 2 leti.
Šli smo s Kompasom, za en teden, na osebo je bilo okoli 213.000, otroci so imeli 103.000 popusta.
Let traja 6 ur. Če letite iz Benetk, se tja grede za eno uro ustavite v Rimu, nazaj je direkten let.
Glede nastanitve: bili smo na Otoku Sal, v hotelu Djadsal Holiday Club, ki bi sicer naj imel 4 zvezdice, v kompasovem katalogu 3in pol. V samem hotelu je čisto, pili smo sicer samo ustekleničeno vodo, čeprav je tudi iz pipe baje vredu. Nam je bilo všeč, turisti, ki so pa do sedaj potovali večinoma v hotele s petimi zvezdicami, pa so bili malo razočarani.
Bili smo samo na Salu, ker je en teden prekratek za potepanje (še posebej za otroke) in ker smo šli tja poležavat. En dan smo šli na izlet po otoku z Jeepi.
Otroci so najbolj uživali na plaži – nikar ne pozabite na lopatke in vedrce!
Sam otok je precej pust, ljudje revni, mesta umazana, veliko je uličnih prodajalcev raznih spominkov.
Če te še kaj zanima, pa vprašaj.
Zanimive informacije,
veš kaj pa mene zanima, ker tudi planiramo en teden v tople kraje pozimi:
– kako ima kompas približno to stempirano z urami – mislim, koliko imaš tam dejansko dni, če so ure nemogoče imaš namreč ob 7 dnevnem aranžmaju lahko tudi le pet dnevne počitnice
– kaj nudi ta njihov all inclusive
– kakšne so tako približno cene, če si v mestu privoščiš eno pivo ali pa ene ribe
– ste imeli občutek, da je relativno varno (sicer sploh nismo prestrašeni)
– zakaj so bili gostje razočarani?
– ali piha prijetno ali za ne-surfarje že preveč
najlepša hvala,
ZRO
torej:
– odhod smo imeli ob šestih zjutraj, tja letiš 6 ur + ena ura v Rimu. ZO so dve uri za nami, tako da malo pridobiš na času. V hotelu naj bi bil v nedeljo okoli kosila (mi smo imeli zamudo in smo prispeli okoli druge ali tretje ure popoldan). Domov pa smo šli v soboto zvečer – polet je bil ob 23.15, iz hotela smo šli ob devetih zvečer, v Benetkah smo bili v nedeljo ob sedmih zjutraj.
– all incl. vsebuje vse tri obroke, pijača ob obrokih in v baru ob bazenu, kjer so tudi raznorazni prigrizki (niso glih gdovekaj). Nudijo ti tudi eno učno uro potapljanja po bazenu, igranje biljarda, balinaje – torej malo ojačan polni penzion (eden od razlogov, zakaj so se eni pritoževali).
– za cene v mestu ti razen za vodo (90 eskudov=200sit) ne morem povedati, ker nismo bili niti na pivu in tudi jedli nismo zunaj. Je pa v sklopu hotela tudi ala cart restavracija, tam so bile porcije se mi zdi okoli 20 evrov.
– glede varnosti: nam se je zdelo varno, ljudje prijazni, res pa je, da so enemu vkradli telefon, drugemu pa kamero. Imaš pa v sobi in na recepciji sef, kjer lahko pustiš vrednejše stvari.
– razočarani so bili predvsem zato, ker so jim na agenciji dali napačne informacije, kam sploh gredo in kaj za ta denar dobijo – recimo klima je samo v superior sobah, v bungalovčkih je ventilator. Mi smo to vedeli, vsi pa ne. Nekaterim ni bila všeč hrana – preveč enolična: veliko testenin in ribe.
– piha prijetno, s tem da je december in mislim da tudi januar najboljši čas za surfarsko sezono, tako da verjetno takrat močneje piha.
– v hotelu so tudi italijanski animatorji, ki organizirajo razne športne aktivnosti in večerni program. Problem je le, da angleško govorijo bolj slabo.
Še nekaj naših fotk:
Laguna, težko rečem. Naš je star dve, tokrat smo prvič šli z njim kam dlje in z letalom. Za tam jaz ne vidim nobenega problema, vprašanje je edino pot – 6 ur letala in 6 ur do Benetk (za nas, ki smo iz MB).
Ko smo bili tam mi, so bile še tri družine z dvoletnimi otročki in vsi so zelo uživali.
V restavraciji so na voljo otroški sedeži, tudi hrana je takšna, da vedno najdeš kaj primernega, od sadja so vedno bile na voljo banane (poleg ostalega sadja).
Še to: na Zelenortskih otokih ne deluje naš mobilni telefon, niti mobitel, niti simobil, telefon v hotelu pa je pošastno drag – okoli 10 evrov minuta.
Forum je zaprt za komentiranje.