Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ZELENJAVNI PIRE

ZELENJAVNI PIRE

Kako naredite zelenjavni pire,kaj daste notri od zelenjave (razen krompirja.

Jaz velikokrat naredim pire iz krompirja in korenja (1/6 korenja na drobno nareznega), postopek enak klasiki.

Ravno včeraj sem naredila pire iz cvetače in korenja s kislo smetano in hrenom. Sicer pa poljubno iz tiste zelenjave, ki je pri roki.

Za zelen pire dodaš špinačo, za rdečega pa paradižnik (oz. paradižnikovo mezgo) – vsaj kolikor se spomnim iz ene kuharske knjige. Je pa tak pisan pire interesanten predvsem za otroke ali pa kot dekoracija.

Lp, mishika

Zelo specifičen okus ima pire iz gomolja zelene, če ti je seveda všeč zelena.

LP Astra

Jaz ga delam iz cvetače in brokolija (včasih dam zraven kakšen krompir, včasih pa tudi ne).

POR – ga prepražim na malo masla, zalijem in pokuham v mleku, dodam kuhan krompir in to je to.
T.

Ohrovt (verzote) skuham skupaj s krompirjem, odcedim, dodam malo kisle smetane, smiksam in imamo odličen pire.

pozdrav

Jaz sem pa danes naredila ta pire z blitvo,ki sem jo prej pripravila kot bi delala dobro samostojno prilogo(vse zacimbe +cesen+ cebula).Potem sem
zmesala s krpmpirjem in spenila.Mesane pireje sem pogruntala,ko sem svoji malcici delala tako in sva si z mozem rekla,zakaj pa bi midva pire posebej zelenjavno prilogo posebej.
Zelo je okusno s porom,buckami,najbolj pikantno z jajcevci(seveda zdusenimi in vsi dodatki),leco,grahom.Korencek ni slab,la meni je okus malo presladak. Poskusite kdaj zdusiti na cesnu in petersilju rezine sladkega janeza;dobro kot priloga in tudi kot mesanica v pire oblki s krompirjem.Sicer sem ze mislila odpreti temo ” Sladki janez ali finocchio”.
Uporabiti se ga da na vec nacinov.Jaz ga imam zelo rada. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close