Zelenjavne priloge k narezku
Pozdravljene!
Niti ne vem, kaj naj vpišem v iskalnik, da bi mi našel… Skratka, v soboto praznujemo rd naših pupik, naredila bom nekaj različnih pitulic, česnov kruh, malo mrzle pečenke, zraven pa bi dala zelenjavo, zelenjavo, zelenjavo… Pa mi ne pade na pamet nič drugega kot kisle kumare… Prejšnjo soboto smo pri nečakinji jedli surovo stebelno zeleno (se mi zdi), ki sem jo pomakala v majonezo (se ne bi rada ponavljala…). Ali mi morda lahko svetujete še kakšne zelenjavne priloge – pa da ne bi bilo preveč packanja, ker punci vneto sodelujeta, časa pa ne bo prav veliko…
Vnaprej hvala in lep dan,
M.
Kisle gobice, kisle paprike, olive, na palčke narezano korenje, cvetača, brokoli, to dvoje čisto na kratko skuhaj, da bo še hrustljavo, potem koruzni storžki (vloženi, ti so krasni), lahko ponudiš tudi ajvar in še bolje lutenico. Če pa daš zraven še stebelno zeleno pa tudi ni nič narobe.
Fin je tudi carpaccio iz bučka ali šampinjonov.
Hej, Missy!
1. popecene mesnate paprike v vsaj dveh barvah, ki jih olupljene in narezane… pupe sestavljalo v lepo pahljaco ( marinirane v olivnem olju s petersiljem in cesnom). Dodas lahko tudi na koloberje narezane in v tefl. ponvi na malo ol. olja rahlo popecene jajcevce ( je tako okusno).
2.Ne vem, ce imate radi gomolje sladkega janeza. Mogoce majhna posodica za poskus. Socen gomolj naribas, pokapljas z balz. kisom in olivnim oljem;
sol, poper. Zelo osvezujoce.
3. naribana zelena zmesana z majonezo.
4. Zakaj ne sirokostebelne zelene, malo drugace?
Stebla malce ogulis in narezes na 10 do 15 cm dolge palcke. Posebej pretlacis ali naribas gorgonzolo in jo razmesas z maslom ali smetano in s tem napolnis tiste kanalcke.
Das v hladilnik, da je lepo hladno. Serviras v visjem kozarcu na kockah leda.
Seveda je treba kmalu pojesti.
To so priloge, ki jih servirajo moji sorodniki v Italiji in jaz tudi.
Mogoce ti bo kaj od tega vsec.
Pupam vse naj naj in…imejte se lepo:))) Babi
Avena in Babi, najlepša hvala, natrosili sta mi odlične ideje, sigurno jih bom nekaj uporabila…
Babi, ali te lahko še mimogrede vprašam glede pitulic:
naredila bi navadne skutine, pa tiste z gobicami. Imam eno vrečko zmrznjenih, narezanih in že spraženih različnih gob (dragi svak in mami, hvala!). Torej jih še enkrat popražim na čebuli, česnu in začinim. Pa potem – jih dam kar na skuto ali same? Ker gobe na skuti… si ne predstavljam…
Malo sem gledala po hladilniku kaj je notri in našla rdeče zelje. Ali misliš da bi šla tudi kakšna taka varianta? Nisem ravno nek kuhar, pa ne vem kako bi to sploh naredila – se zelje tudi spraži ali kaj, pa s čim se začini, pa ali gre na skuto (bljak???) ali samo na testo… ??
Še enkrat hvala in prijazen pozdrav,
M.
Hej!
Ce so gobice ze poprazene, jih ni potrebno se enkrat praziti; samo malo petersilja nasekljaj in primesaj. Sama sem sveze poprazila na poru, ki se s skuto dobro ujema. Ce so samo blansirane, pa jih kar daj in tudi malo cesna
zraven petersilja.
Rdecega zelja res ne bi uporabila za nadev s skuto:) Imas prav – zdi se mi
bljak! Brez skute pa si ne predstavljam pitulic, ker jim ravno skuta da tisto znacilnost.
Meni je se najbolj vsec: na panceti( ali klobasi) poprazen in zdusen por.
Drugace je pa na cebuli, z dodatkom malce sladkorja poprazeno in (z vinom )duseno rdece zelje prav dobro. Lp
Babi, še enkrat hvala. Ampak kdor nima v glavi… Sem te pozabila vprašat še to: kako za h… jih narežeš, da se ti pri rezanju ne “stlačijo” (je že zadnjič ena to spraševala, so take kot bi padle na tla…). Z žagico mi sploh ne gre, z navadnim nožem jih pa stlači. S koleščkom še nisem poskusila… Tako mehko je vse skupaj. Ali mogoče preveč na rahlo zvijam (s krpo) in imam mogoče preveč mokro testo? Ali pa to nima nobene veze in samo malo preveč kompliciram?
Pozdrav,
M.
P.S. Saj ne boš verjela, da je bila moja mami učiteljica kuhanja…
Forum je zaprt za komentiranje.