Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zelenjavna juha

zelenjavna juha

Doma imam por, kolerabo, grah, bučke, papriko, paradižnik in cvetačo.
Mi poveste, kako bi iz tega skuhala dobro zelenjavno juhco?

Hvala!

Svetujem, da vse skupaj podušiš na malo olja, potem pa zalij z malo vode in malo mleka, dodaj začimbe po okusu, sol, poper, zmiksaj. potem pa njami, Dodi

Mleka???
Katere začimbe pa pašejo zraven. Nisem ravno izkušena v kuhinji:(

Jaz nikoli ne dam mleka, če hočeš juho malo zagostit, naribaj čisto na tadrobno krompir vanjo. Drugače pa jaz predenstam najprej čebulo, pa nanjo stresem zelenjavo in malo podenstam, zalijem, solim, popram, dodam peteršilj in kuham. Cvetačo dodaj malo kasneje, da se ne razkuha popolnoma. Na koncu lahko v juho zakuhaš kake male žličnike ( jajce, moka, smetana in malo mleka, naj bo kar precej gosta masa, pa z malo žličko daješ v juho, pustiš da vre 5 minut in postrežeš)

Kot je dejala predhodnica – na olju malce popraži čebulo (jaz dam obvezo tudi česen), nato dodaj zelenjavo, zalij z vodo (odvisno od tega, kako gosto želiš), dodaj začimbe – peteršilj, majaron, jaz dam tudi šetraj in pa lovorjev list zraven kuham.

Za zgostitev priporočam proseno kašo. Pride res fino.

A prosena kaša se posebej skuha?
Koliko časa se pa kuha?

Proseno kašo kar notri v juho streseš, ne jo posebej kuhat. Kuha se pa kakih 15 minut, mora pa biti kuhana, ker sicer je trda. Jaz jo dam dokaj hitro na začetku kuhanja juhe notri in potem se lepo skuha, celo malo razpaca in res lepo zgosti juho. Zame je to najboljši način zgoščevanja juh.

Od začimb lahko uporabiš tudi kajenski poper (dobiš v trgovinah med začimbami, je take rdeče barve). Fina stvar.

Aja, pa ne dati preveč prosene kaše, ker se kar nakuha. Kako pest, dve morda. Sicer lahko pa juho kasneje tudi razredčiš, saj ni problem, tudi če se ti nakuha.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close