zelena karta
A res? Zanimivo. Na zadnje, ko sem registrirala avto, sem plačala za zeloeno karto malo več kot 4 evre. 10-11% vrednosti avta, ki bi v mojem primeru znašalo 1.650 evrov, ne huda ne sluha … tako da ali mogoče nakladaš? Ali nimaš pojma, pa iz užitka širiš napačne infromacije? No, povej.[/quote]
če me pustiš natančno preveriti kako pa kaj je z zeleno karto ti odgovorim iz prveroke.
A res? Zanimivo. Na zadnje, ko sem registrirala avto, sem plačala za zeloeno karto malo več kot 4 evre. 10-11% vrednosti avta, ki bi v mojem primeru znašalo 1.650 evrov, ne huda ne sluha … tako da ali mogoče nakladaš? Ali nimaš pojma, pa iz užitka širiš napačne infromacije? No, povej.[/quote]
če me pustiš natančno preveriti kako pa kaj je z zeleno karto ti odgovorim iz prveroke.[/quote]
Ok 🙂
Kljub vsemu pa pri potovanjih v tujino priporočamo zeleno karto, ki vam jo izdamo na vašo željo. Cena zelene karte znaša 4,17 EUR, velja pa kot dokazilo v tujini, da imamo sklenjeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Tako se boste izognili morebitnim neljubim zapletom na mejnih prehodih ter v primeru nezgode v tujini dokazali veljavnost zavarovanja obvezne avtomobilske odgovornosti (AO).
Drugič, draga ZKZ, raje preveri sama na internetu, stric google ve skoraj vse. Če ne pa pokliči na AMZS, tam ti bodo povedali sigurno pravi podatek. Preverjeno, ne grizejo 🙂
Če sprašuješ tukaj, moraš vzeti v zakup, da nekateri prvo odgovorijo, potem se vprašajo, če imajo sploh prav, šele na koncu gredo tudi sami preveriti.
če me pustiš natančno preveriti kako pa kaj je z zeleno karto ti odgovorim iz prveroke.[/quote]
Ok :)[/quote]
ja moja prajšnja trditev je napačna. Zelena karta stane 4,17€.Včasih je bilo 11%, danes je obrazec 4,17€. V kolikor imaš prometno v tujini imaš lahko brez obrazca le težave, te imaš tako ali tako, če karto imaš ali jo nimaš in imaš prometno v Sloveniji ali tujini, v državah, ki jih zelena kara ne zajema pa plačaš še 20%škode
ti napadaš vsakega po vrsti, a če kdo tebi kaj reče, pa takoj se delaš užaljeno. a res moraš biti vedno tako sovražno nastrojena?
green card v ameriki je dovoljenje za prebivanje in dovoljenje. res zelo povezano z zeleno karto tukaj, hahaha.[/quote]
JA napadam in to veliko in zelo močno, le če prebereš moje poste in ti jih um uspe razumeti razbereš, da priznam svojo krivdo, jo poizkušam popraviti in malo je tukaj udeleženih, ki so mojim nasvetom, ki so bili 1000% preverjeni rekli, da je res. HVALA. Te besede pa tako ali tako ne pričakujem, ker jo je tu le malo katera in malo kateri sposoben ali sposobna izreči!
Oh, ženske, a vas more dec pomirit?
Po vrsti: zelena karta (listina) je dokazilo o sklenjenem zavarovanju avtomobilske odgovornosti za tujino.
Zavarovanje stane tistih 10% ali nekaj več vrednosti avtomobila, listina pa 4,17€.
Do vstopa v EU si zavarovanje za tujinosklenil po želji, od vstopa v EU dalje, pa je obvezno, zato se plača le listina.
Malo več strpnosti in funkcionalne pismenosti, pa bo 🙂
Mogoče je pomemben ta podatek, da je zeleno karto kot obrazec potreba imeti samo v BiH, Srbiji in Črni gori. Torej, ne na Hrvaškem in ne v državah članicah EU. In nehajte že govoriti o 10% od vrednosti vozila, ker se vam bodo krave smejale. Pa se sploh vprašate koliko je 10% od vrednosti vozila. Halo!!!! Kompletna registracija za povprečen avto je recimo 700 eur, zelena karta pa je po logiki (Papageno) 1.600,00 eur!!?? Včasih je bila premija 11% višja, potem pa se je spet znižala… Ja, znižala na osnovno ceno, obrazec pa košta 4,17 eur. Tako poceni pa je zato, ker je v bistvu ne rabite (v Evropi mislim), če ste sami zadosti iznajdljivi in se razumete v to, da je številka police in registrska številka tisti podatek, ki ga najnujneje rabite pri škodi s tujcem. Kar pomeni, da se lahko sami dogovorite o odškodnini s tujo zavarovalnico in za to ne rabite posredovanja Slovenskega zavarovalnega združenja, GIZ s sedežem na Železni cesti v Ljubljani. Tako nekako bi bilo.
Kako zabavna tema.
Pa še kakšen prst pokažeš, pa je spet hudir. Pridemo od zelene karte, do emigracije v ZDA, pa do nekih cmokov. Pa je cel špetir. Zakaj že? zaradi 4,17€? Ali samo zato, ker se je Mega ne zatipkala in napisala tiste nesrečne procente od avta in ne od zavarovanja AO. In sem še jaz ustrelil istega kozla. Oh, ja. Se posipam s pepelom, pa mi vseeno razložite, zakaj tako obsežna tema o nečem, kar je bilo že večkrat napisano, kot pravi Josephine? In je konec koncev tudi sama ponavljala za drugimi? A ja, saj res, Josephine potrebuje nekoga za debato o nuklearni fiziki. Se javim! Le povej, kaj te zanima!
Tako, sedaj pa udri, ker že dolgo ni deževalo.