Najdi forum

zelena karta

Ali še striktno preverjajo zeleno karto? Letos je nismo nabavili, ker gremo na dopust z letalom, zdaj pa se nam je ponudil dvodnevni dopust takoj čez mejo na HR. Zelena karta pa ni tako poceni.

Zeleno karto preverijo bolj redko. Sama zelena karta te stane nekako okrog 5€, ne vem natančno. A zavarovalnice so si naredile tako, da ti v avtomobilskem zavarovanju že vračunajo zeleno karto. Torej imaš v bistvu zeleno karto že plačano, le s polico zavarovanja in tistimi parimi evri greš na zavarovalnico, kjer ti jo izdajo. Pametne zavarovalnice, kaj?

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Nazadnje, ko mi je kdo preveril zeleno kasto je bilo leta 2001, ko smo šli v ČG. In le na njihovi meji, čeprav smo do dol prečkali dve.

Drugale pa sploh ne vem, da jo imam. 🙂

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Nam je zavarovalni agent (družinski prijatelj) rekel, da zelena karta sploh ni več obvezna. Niti za Hrvaško.

Zelena karta ni obvezna. Je pa res, da če v tujini povzročiš prometno nesrečo, je zelena karta dokazilo v mednarodni obliki, da imaš urejeno zavarovanje. In imaš tako z zeleno karto precej manj težav kot če je nimaš. Zato jaz rajši dam tistega jurja ali kolikor je že, pa imam mir.

Če se ne motim je zelena karta nekaj čez 3€, jaz sem jo junija morala pokazati na meji z HR.

Sem preverila na zav.Triglav: 4,17 EUR. Hvala vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close