Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Zelena karta za Hrvaško

Zelena karta za Hrvaško

Povsod iskala pa nisem našla.
A je potrebno imeti za na Hrvaško nujno Zeleno karto?
Če veste, koliko stane, če imaš zavarovanje okrog 70 000 (brez popusta) in 1.1 mašino, ker je verjetno odvisno od tega.Saj bom najbrž vprašala na zavarovalnico, samo me zdej res zanima pa ne najdem nikjer na netu.
Hvala za odgovore.
LP

Zelena karta ni obvezna na nobeni meji. Je pa dobro, če jo imaš, ker če se kaj pripeti imaš krito (če si se zapletla s tujcem) škodo.
Sicer pa je 11% od obveznega zavarovanja.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Prvič slišim, da zelena karta ni nikjer obvezna…po informacijah- jih prav zahtevajo- ravno s tega videka, če povzročiš nesrečo….Zeleno karto ti bo izdala zavarovalnica- v kolikor jo mogoče že celo nimaš- obrni se na zavarovalnico oz. agenta…

moje mnenje, seveda

LP

Obvezno, pomeni, da jo moraš nujno imeti. Obvezno je vsako leto delati tehnični, pa obvezno je narediti podaljšanje registracije, pa obvezno je obvezno zavarovanje. Zelena karta pa ni obvezna. Včasih je bila, ko so še na mejah pregledovali ali jo imaš ali ne. Tega je pa zdaj že 3 leta (mogoče 2).
Je pa vsekakor bolje, da jo imaš kot pa ne. Zakaj? Sem že prej povedala.

Seveda, če pa povzročiš nesrečo pa je nimaš je lahko pa “gusto”. Je pa vse to samo riziko ali se ti bo kaj zgodilo ali ne. Jaz je na svojem avtu nimam, ker se z njim ne vozim ven, mož pa jo ima, ker se vozi po tujini.

Strinjam se s Silvano: zelena karta ni obvezna, je pa priporočjivo, da jo imaš.
Vprašaš lahko na zavarovalnici, po moje tudi na AMZS.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close