Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Želatina – nujno

Želatina – nujno

Danes sem se lotila skutne torte in v trgovini nisem dobila želatine v lističih, pač pa ono v prahu. Gotovo mi kdo med vami zna pomagati.

Koliko želatine v prahu je enako 6 lističem želatine?

Hvala!

12 lističev tehta 12 g, potem pa lahko preračunaš, samo ne vem, če je enakovredna. Vem, da sem imela enkrat lističe, ki so bili daljši, teli pa so pakirani v taki vrečki, kot je puding.

Na vrečki piše, da zadostuje za želiranje 1kg tekočine, vsebuje pa 86% živalskih beljakovin. Verjetno tudi na tvoji piše, za koliko tekočine zadostuje.

Zelo podobnega vprašanja se spomnim… evo tule tudi odgovor…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Super! Res si ne predstavljam, kje bi se še dobil tako ekspresno hiter odgovor!

Vladka, kako imate vreme v daljni deželici?

In ti to mene vprašaš ravno danes… obup, takega dežja še nismo doživeli v treh letih in pol tukaj. Bog ve, koliko cest je pod vodo, saj dežuje že ves dan, ceste pa ponavadi poplavlja že po dveh urah dežja :o)
In, da o vetru ne govorim… sem tudi že obešalnik s perilom pobirala s tal :o(
Včeraj pa čudovito sočno, toplo vreme, 20°C…
Upamo na lepši jutrišnji zadnji praznični dan.
Pozdravček in upam, da torta uspe. Sama uporabljam želatino v prahu, je pa res, da drugega še nisem delala z njo, kot Panna Cotto.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Vladka, torta je že v hladilniku! Starejša hčerka je zbolela in zelo malo je, ker ji nič ne paše. Ta torta s skuto je pa odlična (zraven so še limone) in upam, da bo vsaj tega nekaj pojedla, ker jo je želela.

Vreme, heh. Jaz sem pa mislila, da me bo pogrelo, ko boš opisala toplo sončece… Pri nas je sijalo sonce, zelo lepo je bilo (skozi okno), ko sem prišla ven, me je pa napihalo do kosti.

LP

Jala, ker si ravno omenila skuto (jaz pa sem slucajno skuta-fan :)), bi tecres lepo prosila za recept…in ker so zraven se limone, se slisi res super osvezilno! Upam, da bos utegnila, tvoji hcerki pa zelim da se cimprej pozdravi.
LP iz koroske
zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close