zebeeeeeeee na pomočččč
Imam novega c3 in navadno klimo.Vse lepo in prav ampak meni piha v noge tudi takrat ko imam nastavljeno na druge dele avtomobila. Druge lahko z loputko zaprem, pri nogah je pa ni ..in tisti hlad “veje” ven.. Sicer ne piha zelo ampak samo malo “nese” ven in imam zato noge po pol ure vožnje čisto mrzle…še malo pa me bo revma zagrabila.
A je pri vseh “klimaših” tako?
No, tipično razni tipi rešujejo svoje komplekse, namesto, da bi skušali pomagati. Ali imaš glavno stikalo obrnjeno samo v šipe? Poglej kam ti kažejo puščice! Imam skoraj 10-letne iskušnje s klimo pri 3-eh avtomobilih. Razen prvih 5-10 min, naj bo zrak na glavnem stikalu obrnjen samo v prednjo šipo. Zelo pogosto pri skoraj vseh avtomobilih rahlo pihlja tudi v druge smeri, ampak naj ne bi bilo moteče. Pri ročni klimi tudi ne smeš imeti stikalo za hladno-toplo obrnjena na max v hladno, razen prvih 5-10 min. Eksperimentiraj!
Šele po tem, ko nič ne pomaga, pojdi na servis in teži do onemoglosti!
L.P.
Juris
Tkole.Avto je tak in ko dela klima tudi malo puhti iz luknje pri nogah.Se ne da popraviti…Tako, da mi ne preostane nič drugega kot da lepo zalimam luknji in bo puhalo le na sovoznikov del.Jeseni pa odlimam za gretje..
Kar se pa tiče kupovanja tega avta… če bi to vedela, ga ne bi kupila.Kar se pa tiče boljšega avta – ga pa tudi ne bi imela , ker denar ne jemljem na drevesu.)
Je pa res da bom še poskusila dati stikalo na malo manj hladno.. mogoče pa ne bo potem tako grozno pihalo v nogce)
lp
Da je to tako ne vem, vprašaj lastnike C3 na našem forumu
http://www.citroen-pla.net z veseljem ti bodo odgovorili.
Za to napako še nisem slišala, oz. mi je ni še nihče od znancev omenil.
Pozdravljena
Ne glede na to kakšen avto je, se mora loputa nastaviti tako, da temeljito tesni. Dokler še ima avto garancijo zaktevaj na sevisu naj pregledajo lopute in popravijo napako.
Pravilnost delovanja lopute, lahko enostavno primerjaš na na kašnem drugem novem avtu, ki je razstavljen v salonu.
C3 je predrag avto, da bi bila serijsko takšna napaka.
Igor