Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek že probali droge

že probali droge

Ste že probali prepovedane droge? Kaj pa, če lahko poveste in ali je bilo fino?

Me ne mika, vprašam iz čistega firbca.

Nikoli in me sploh ne zanima kako je.

Zelo fino, potem ko si odvisen, je pa še bolj fino!!!

Ma ne se hecat iz resnih vprašanj. Verjamem, da ko pride do odvisnosti je hitro “fin” ali konec.
MONastine so probale že vse, zato me zanima, če so probale tudi kaj prepovedanega.

Droga je tudi alkohol, tobak… ste še prepričani, da drog še niste probali?

Probala jar neki stvari: speed, gobe, ecstasy- to vse samo 1x. Marihuano smo pa kr velikrat, še zmeri pa nism nikol pretiravala, recimo za kakšn žur. Zdaj nikoli nič več.

Od prepovedanih…..ganja, gobe, lsd, mdma, kokain, horsa na frulico……pa še neke modificirane…..nekatere samo enkrat….in nikoli več…..

Travo sem kadila po moje trikrat, drugače pa nobenih tablet .. Ko smo bili mi najstniki, to je skoraj pred 20 leti, smo v glavnem preživljali večere ob kapljici rujnega, pa še to v takšnih količinah, da smo zdraven doživeli veliko lepega.
Jaz sem se drog vedno bala … Hvala Bogu, da je bilo tako!

sprašuje po prepovedanih drogah

Pozabil ……plus, speed….pol grama na nos……,pa še mornig glory….

Tudi jaz sem se drog vedno bala, še bolj pa mame in stare mame, če bi zvedeli, da sem kaj probala. 3x sem probala marihuano, ozr sem se bolj delala, da poskušam… Učinka itak ni blo, čeprav so se vsi okrohg mene režali za umret. Mogoče meni, ki sem bila resna, ozr. “normalna”.

Ostalih stvari nisem probla nikoli.

Tako da mame najstnikov… pomaga, če težite, pomaga če težite zeloooo! Brez groženj in ustrahovanja. Pomaga, če iajo vaši otroci uro kdaj pridet domov in pomaga, če brskate po torbi, pospravljate sobo in rinete v najstnika z raznimi vprašanji. Čeprav je sodobna vzgoja bolj take vrste, da je treba z najstniki delat v rokavicah, da se slučajno ne bi odtujili od mam… To ne pomaga. Bodite tečne, vztrajne. Samo pogovor o drogah ne zaleže.

Bodite pozorne predvsem tiste mame, ki imate otroke v dijaških domovih. Kritično obdobje pa je okrog 16 – 17 leta.

In vse tiste, ki vam je uspelo, da vaši otroci niso zašli s prave poti, ste desegle zelo veliko. Bodite ponosne nase.

Cigareti so še najmanjši problem.

ja probala in nekatere redno ob vikendih, rojstnih dnevih, praznikih, 1. septembra (obvezno trip) konzumirala od 15-22 leta (trava, e, LSD, rjavo in belo). Potem nikoli več, sadaj 15 let kasneje, se mi prav želeodec obrne ko zavoham travo, če grem npr. mimo kake grupice mladfine v parku. Tud kadim ne alkohol mogoče liter vina v celem letu.

Včasih probam alkohol(zeeelo redko), nikotin pa sprobavam že 30 let:)

Ostalo pa me ne zanima!

Nelegalne droge nikoli, nisem imela želje, čeprav več kot dovolj priložnosti in možnosti.

So bile tudi žurke, kjer sem bila edina samo na tobaku in alkotu..

Od prepovedanih samo travo, pa še to na stara leta, okrog 27 ali 28, ker me je zanimalo, če sem kaj zamujala zadnjih 10 let, ker so vsi okoli mene dnevno na tem, No, zdelo se mi je čisto kar nekaj..nič učinka, tak da nisem nikoli več po tistem zimskem večeru.

Tudi pijem zadnja leta izredno malo, ker mi alkohol ne paše več, včasih mi ni fajn, ker sem edina v družbi trezna in potem se seveda ne vklopiš tako kot bi se in velikokrat ostanem doma. Kaj češ, z leti opažam, da se spreminjam, čeprav fant in najina družba pa se na mojo žalost tozadevno ne.

Pa še to, nimam nič prosti tistim, ki eksperimentirajo z drogo, pijačo. Samo zato, ker meni ne paše, se nimam za nekaj več kot mnogi nekadilci, nealkoholiki itd.

TOREJ GOSPA BARCA A VAS JE BLO DOST U HLAČAH IN STE TE TIČE TUD PRJAVL, TKO KT BI TLE POL FORUMA KR POPOLDAN MALO FUŠA, AL STE JIH PUSTILI PRI MIRU, KAR JE KAZNIVO DEJANJE (SOUDELEŽBA PRI PREPOVEDANIH SNOVEH)

TOREJ GOSPA BARCA A VAS JE BLO DOST U HLAČAH IN STE TE TIČE TUD PRJAVL, TKO KT BI TLE POL FORUMA KR POPOLDAN MALO FUŠA, AL STE JIH PUSTILI PRI MIRU, KAR JE KAZNIVO DEJANJE (SOUDELEŽBA PRI PREPOVEDANIH SNOVEH)[/quote]

Kaj pa tebe muči? In če bi jih prijavila, kaj bi bilo? Bi jih aretirali, ker so narkomani? Ko bi vsaj bilo tako preprosto. Pa še nekaj me zanima o tej soudeležbi, je torej tudi ona v prekršku, čeprav se ne drogira? Sam zato, ker je zraven? Zanimivo. Po tej logiki, bi morali npr. če voznik vozi pod vplivom alkohola dati kazen tudi treznemu sovozniku, ker je pač zraven ko nekdo krši predpise?

TOREJ GOSPA BARCA A VAS JE BLO DOST U HLAČAH IN STE TE TIČE TUD PRJAVL, TKO KT BI TLE POL FORUMA KR POPOLDAN MALO FUŠA, AL STE JIH PUSTILI PRI MIRU, KAR JE KAZNIVO DEJANJE (SOUDELEŽBA PRI PREPOVEDANIH SNOVEH)[/quote]

Kaj pa tebe muči? In če bi jih prijavila, kaj bi bilo? Bi jih aretirali, ker so narkomani?
aretirajo jih zaradi posedovanja mamil.

Ko bi vsaj bilo tako preprosto. Pa še nekaj me zanima o tej soudeležbi, je torej tudi ona v prekršku, čeprav se ne drogira? Sam zato, ker je zraven? Zanimivo. Po tej logiki, bi morali npr. če voznik vozi pod vplivom alkohola dati kazen tudi treznemu sovozniku, ker je pač zraven ko nekdo krši predpise?[/quote]

kar se tega tiče je malo težko razložit, ker se navezuje na dovoljeno vsebnost alkohola v krvi. sicer pa če maš spredaj sovoznika ki je pijan namesto na zadnjih sedežih, se pripravi da boš polnil blagajno

Kaj pa tebe muči? In če bi jih prijavila, kaj bi bilo? Bi jih aretirali, ker so narkomani?
aretirajo jih zaradi posedovanja mamil.

Ko bi vsaj bilo tako preprosto. Pa še nekaj me zanima o tej soudeležbi, je torej tudi ona v prekršku, čeprav se ne drogira? Sam zato, ker je zraven? Zanimivo. Po tej logiki, bi morali npr. če voznik vozi pod vplivom alkohola dati kazen tudi treznemu sovozniku, ker je pač zraven ko nekdo krši predpise?[/quote]

kar se tega tiče je malo težko razložit, ker se navezuje na dovoljeno vsebnost alkohola v krvi. sicer pa če maš spredaj sovoznika ki je pijan namesto na zadnjih sedežih, se pripravi da boš polnil blagajno[/quote]

Ma figo jih aretirajo, daj. In če jih že, so čez eno urco že nazaj doma. Vzamejo jim, kar imajo pri sebi in nato gredo veselo kupit novo drogo in se ga usečejo. Dej ne mi govorit, mam odvisnika med sorodstvom. Že leta vejo zanj pa še vedno prosto leta naokrog. Smo ga tudi sami že prijavili, pa mu nič ne morejo, ker nikoli nima tolk pri sebi, da bi mu lahko poskusili obesiti dilanje. Če bi jih ona prijavila, bi se kvečjemu njej poskušali maščevati. Policija pa spet ne bi mogla ukrepat, dokler se ne bi kaj zgodilo, recimo dokler je ne bi prebunkali. Pa še potem bi se zmazali, ker bi bili kao neprištevni zaradi vpliva drog.

In to z alkoholom pa takole, očitno nisem bila jasna, pa dam primer: Če grem jaz s prijateljem ven, on vozi torej greva z njegovim avtom. On se ga napije ravno mal čez dovoljeno mero in nikakor ne dovoli, da bi domov peljala jaz, ki sem trezna. Prisiliti ga ne morem, avto je njegov in če se ne bojim za svojo varnost, grem z njim domov. Naju ustavijo, on napiha in seveda pokasira posledice, a po tvoji logiki bi jih morala tudi jaz, ker sem zraven nekoga, ki krši zakon. Al kako?

Nekih slabih 15 let nazaj me je pri mojih skoraj 25 letih zamikalo poskusiti ˝travo˝. Sem šla do frenda, ki je šel do frenda, ki je potem pri frendu rekel, ….
Skratka – trajalo je celih 3,5 tedna, da sem prišla do enega usranega jointa. Potem so mi naložili še, da se marihuana uživa izključno pomešana s tobakom, ki ga absolutno ne prenesem in mi odvratno smrdi.
Potem sem se silila kaditi neko mešanico tobaka in marihuane in se mi je to zdela ena najbole debilno brezveznih izkušenj v mojem življenju. Zadelo me ni praktično nič, smrdelo je za kozlat, imela sem odvraten okus po tobaku v ustih,, …skratka niti enega samega pozitivnega učinka.

Pri 30+ so mi enkrat zaradi večtedenske hude nespečnosti predpisali uspavalne tablete, opijate. Dobila sem zalogo nza en mesec. Po enih dveh, treh tednih sem enkrat pozabila, da sem vzela to uspavalo, na pozni obisk so prišli frendi in nisem šla pravočasno spat. Spili smo dva, tri piva, čvekali pozno v noč. Nimam pojma, kaj sem počela v drugi polovici tistega večera, kaj se je z menoj dogajalo. Mož mi je povedal, da sva menda imela neko noro seksualno seanso, pa se od tega ne spomnim niti minute. Po tej izkušnji sem sklenila, da opijati na mene ne delujejo dobro, sploh, ker sem po treh tednih opazila, da praktično ne morem spati brez teh tablet. Nespečnost po tabletah je bila veliko večji problem kot osnovni problem, zaradi katerega so mi sploh predpisali uspavalne tablete.

Po teh dveh izkušnjah nisem nikoli poskusila drog, razen občasno alkohol. Osnovnošolci v našem kraju baje poznajo kakšnih 5+ preprodajalcev. Jaz sem očitno največji osel na vasi in nimam najmanjšega pojma, na koga se sploh obrniti, da bi mi nabavil karkoli. Niti za marihualno se mi ne sanja.Počasi se bo treba malo izobraziti v tej smeri, ker imam otroke te starosti, ko jih zamikajo kakšna eksperimentiranja z drogami.

No ja, v mladih letih je blo dosti tega. V naši družbi (pa ni bila mala) in vse kar sem okoli videla je blo povsod ogromno. Kadili smo seveda na dnevni bazi. LSD, ecstasy, koka…na tedenski. Gobe sem probala enkrat. Heroina pa k sreči nisem upala. Tisti, ki so ga niso dobro končali. Ostali smo se v nekaj letih skulirali in kolikor sem na tekočem imamo zdaj vsi poštimano, družinsko življenje.

Kako je bilo? LSD zna bit strašljiv, odvisno od tega kakne privide imaš. ecstasy – poln energije pa vse imaš rad. Koka – samozavest in pamet serijsko. Edino na tem se v družbi lahko kolikor toliko normalno obnašaš v primerjavi z ostalim.

Če pogledam nazaj vem, da je bilo vsega preveč in sem hvaležna, da se je končalo, kot se je. Upam, da sem se iz vsega vsaj toliko naučila, da bom pri svojih otrocih vedela kdaj je čas za alarm in znala videt znake, ki jih marsikdo morda sploh ne opazi.

Niti enega tule, ki razlaga, kako dela na črno, nisem prijavila… niti nimam namena prijavit. Le od tistih, s katerimi poslujem, zahtevam račune in pošteno obravnavo.

Kaznivo dejanje pa je razpečevanje droge, če pa nekoga dobijo s količino za lastno uporabo, pa to smejo obravnavati le kot lažji prekršek.

Soudeležba pa je, če aktivno pri nečem sodeluješ in ne, da si samo prisoten in ti je deseta briga, ali kdo kaj vzame ali ne.

Vse sorte bedarij, drog pa nikoli. Ne videla, ne probala, ne srečala in ne imela najmanjšega interesa

Seveda smo probali, redno uživam travo (vsak dan po več jointov), probala sem belo pa mi ne potegne, sem nasplošno proti drogam, tudi proti alkoholu, skratka proti vsemu, kar je predelano. Trava taka kot zraste, taka gre v pljuča – nepredelana!!!

Pa tudi to je treba dat skozi. Probal travo in gobe. Drog s katerimi se lahko hitro predoziraš pa nočem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close