Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika že pripravljene omakce

že pripravljene omakce

Zdravo mame,
zanima me, koliko se sicer pri kuhanju kakšnih hitrih kosil poslužujete že pripravljenih omakc. Zadnjič sem kupila tiste nove od Naturete, pa sem bila prijetno presenečena, nima konzervansov, ni slana.

Poznate še kakšne, ki so dobre? Doma imam namreč tudi najstnika, ki si vsake toliko pripravi kosilo sam in bi morda že pripravljena omaka bila čisto ok rešitev. Saj imamo tudi kaj v zmrzovalniku, ampak iskreno povedano, so tiste porcije prevelike za enega mulca za jest, te stekleničke pa glih prave.

Hvala.

jaz jih uporabljam veliko, vse od naturete, imaš enih 5 različnih, pa vedno vsaki še kaj dodam, tako da mi je natureta osnova. ostalih ne maram, barilla mi ne sede.

živjo punce

povejte katere pa so dobre od naturete?katere ve največ uporabljate in kaj ponudite poleg omake?

Jaz sem v omakici od naturete našla LES!!!! Verjetno od gajbice. Od takrat naprej me ne vidijo več (pa še to je bilo kupljeno za kampiranje).

lp

Najbolj hecno mi je ko na konzervi piše brez konzervansov! Pa ja ne verjamete v to?

Jaz pa ponavadi imam kupujem pesto od Barille.

Ja, jaz verjamem. Ker tehnološko je to čisto izvedljivo, namreč spraviti hrano v konzervo ali v kozarček brez dodanih konzervansov.

Drugače pa teh omakc pri nas ne kupujemo, kupimo pa paradajz v konzervi in omakce pripravljamo sami sproti. Vzameš eno piksno paradajza, ga speštaš s paličnjakom, prej pa v ponvi postekleniš malo čebule in potem na njej na hitro popečeš koščke zelenjave, dodaš začimbe, pa tisti speštani paradajz, še malo pokuhaš in je omakca narejena ravno v času, ko se skuha pašta.

Jaz tudi verjamem. Če naredim omako sama in jo potem dam v kozarčke od Naturete se ne pokvari.

A te mama ni naučila nič o tem, kako se shranjujejo živila? Nisi hodila v 6. razred OŠ? Nemogoče se mi zdi, da še nisi slišala za pasterizacijo. To je vroče polnenje v kozarce. Skuhaš kompot, kumarice s kisom, sok, marmelado ali pa omakco in čim bolj vroče zapreš. Če delaš v čistem okolju, se shranek ne pokvari.

Meni je všeč od Barille tista omakca, ki ima bučke in melancane zraven. Super paše na špagete.

Mogoče so brez konzervansov, če tako piše. Imajo pa namesto tega notri aditive, hehehe.
Malo si deklaracijo poglejte.

ja pa saj so aditivi že čisto vse, od citronske kisline, do navadnega kisa….

Yo, a ti veš, kaj so aditivi?

:))) meni tudi :)))) kot da sol, sladkor, kis … niso konzervansi :))))))))

Vem, da na deklaracijah niso napisani samo paradajzi, paprike, ostala zelenjava in kis, sol, pa cuker.
Tako da preden padate v roll, si kaj preberite, a ne?

no, pa dajmo brat…

barilla pesto s sirom:
sestavine:
sončnično olje
ricotta
paradižnikova mezga
glukozni sirup
paradižnikov koncentrat
orehi
bazilika
ribani trdi sir grana padano ZOP
sol
indijski orešček
naravne arome
sladkor
škrob
sredstvo za uravnavanje kislosti: mlečna kislina
česen
vsebuje sledi jajc.

barilla paradižnikova omaka z baziliko
paradižnikova kaša
paradižnikov koncentrat
sončnično olje
čebula
bazilika
sladkor
sol
česen
naravne arome

če ti kupuješ poceni omake z ne vem koliko aditivi, še ne pomeni, da so vse take….

Jaz ne kupujem nobenih predpripravljenih omak oz. na splošno predpripravljene hrane, tako da…

ampak si pa vseeno najbolj pametna glede tega, kaj je not. le na podlagi česa???? morajo biti aditivi v zraku očitno…

Na podlagi tega, da očitno ni vse brez kemije in dodatkov glede na to, da sem imela po takih dobrotah že resne zdravstvene težave, mogoče?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close