Že kdo razmišlja, kaj letos kupiti za novoletna darila?
Hojla,
v Bauhausu sem videla, da že prodajajo grilande, pa bunkice in ostale stvari za čas novega leta in sem se spomnila, da sama še nimam ideje kaj kupiti najbližjim za ta čas.
Sama ne kuham marmelad, ne pečem piškotov, ……., vsako leto nekaj kupim. Letos pa imam problem, kaj kupiti in da je obenem še uporabno.
Kaj kupiti otrokom od 3 – 5 let, kaj je ustvarjalno in zanimivo vsaj nekaj časa.
Kaj kupiti odraslim, ki že vse imajo, pa da ni to neki kič, hrana, parfumi, knjiga, …
Vsako leto mi je motiv neka tema, letos še ne vem kaj naj, zato iščem idejo pri vas.
Imate mogoče že kakšen okvirni seznam, kaj boste letos nakupovali?
Hvaležna bom za vsak namig.
Lep dan.
Prijateljica mi vsako leto izdela darila za tiste, ki jih obdarujem. Vnaprej se domeniva za znesek (recimo za otroke 15 e, za odrasle simbolično tja do 10) in vedno sem navdušena. Lani je za otroke naredila zanimive kape in šale, odraslim podstavke za kozarce.
Hvala, ker si me opomnila, da se zagrebem pravi čas 😉
Jaz sem, kot vsako leto, na poletnem dopustu začela pisati seznam. Imam veliko sorodstvo in veliko prijateljev, s katerimi se obdarujemo. Vsako leto kupim okoli 50 daril.
Vedno kupim za vsakega svoje individualno darilo. Če grem po seznamu za letos: copati, cokle, spodnje perilo, pavlihova pratika, knjiga (ene 8 različnih), lego kocke (3x), karta za koncert 2celos,… pač odvisno za koga.
Za darila na hitro pa sem že sešila žaklčke, vanje sem nabasala lavando.
Obožujem obdarovanja, obužujem nakupovanje za druge, jebe se mi za božičnico, saj ne bom nič s sabo nesla. Itak pa je sploh lahko ne bi dobila, ker ni kar logično, da jo dobimo. Moja božičnica gre cela za darila, pa še mal od plače dam.
Za otroke 3-5 imaš v znesku do 10 eur zdajle dosti na voljo, bliže ko bo božič, dražje stvari bodo v ospredju.
Recimo tole je meni lušno:
http://kakadu.si/3-leta/6318-piretti-modeli-za-piskote-8710341094287.html
ali pa:
http://kakadu.si/na-vrtu/7999-md-raziskovalna-svetilka-svetlo-modra.html
Na Kakadujevi spletni strani se mi zdi fino, ker lahko filtriraš po starosti in ceni. Pa si še sama malo poglej. Prav fine stvari imajo in niso drage.
Za odrasle, ki “že vse imajo”, pa mogoče
https://www.slovenika.eu
http://www.trgovinaika.si
http://www.leart.si
ali kaj podobnega.
Pozdravljeni,
seveda že razmišljamo o darilih 🙂 eni smo tudi že kupili. Meni se potem res ne da v tisto dec. gnečo, pa še takrat cene navijejo. Jaz vedno kupim že kaj med letom, na kakšnem znižanju, če kaj takšnega vidim, seveda odvisno od obdarovanca. Poleg tega pa v decembru veliko pečem in običajno namenim denar za peko – za sveže sestavine 🙂 pa sem se tudi letos že založila z lešniki in mandlji (pri nas smo kar sladkosnedi).
Da ne zavijem stran od teme, tudi jaz sem letos malo skrčila seznam (spet iščem službo; upam, da v kratkem kaj dobim), pa tudi lani je sestra predlagala da se obdaruje zgolj otroke. Odrasli se bomo obdarovali simbolično: ker jaz ful rada pečem bom za sestro s svakom, teto s stricem in sestricno z družino napekla piškote, pecivo in potico (ostali pač ne pečejo oz. nimajo časa), zraven bom pa dodala eno dišečo svečko k barvo spreminja. Vsi imajo radi sladko, svečka pa vedno prav pride 🙂 Sestra oz. njen mož sta pa mojstra v likerjih in sem si pri “božičku” že naročila liker iz smrekovih vršičkov 🙂 malo za zdravje.
Imam tudi dve nečakinji: za starejšo k bo dopolnila 15 let v nov. sem že kupila knjigo v angleščini od njej ljubega avtorja v Felixu (že poleti), dodala pa bom še bon za Dm za 10 eur (torej vse skupaj 20 eur), Za mlajšo nečakinjo, ki je prvi razred, pa sem tudi kupila v Felixu knjigo Zakladnica sneženih zgodb (pač rada bere), kupila pa sem ji tudi dvoje lego kocke (lego friends, k je sestra izbrala in ve, da jih še nima) in dve majčki (vse skupaj tudi okrog 20 eur).
Moja starša: očetu sem vzela eno jopico, k ga vedno zebe (že poleti na razprodaji, takšna topla podložena) pa komplet. sp. perila (tudi 20 eur oboje skupaj), mami pa pižamo poleti v hoferju in bon za 10 eur za Dm (tudi 20 eur oboje skupaj). Babi dobi parfum (ker ima rada parfume) in gorenjka roladice ker je nora nanje :)) Jaz pa dvoje tople nogavice in tople copate, k me tudi vedno zebe. Za kolegico pa sem poleti na razprodaji v TW izbrala lep šal in nakit (je bilo tudi čisto poceni manj k 10 eur komplet), dobila pa bo tudi škatlo mojih njej najljubših piškotov 🙂 Prav tako druga kolegica.
Za Miklavža ne obdarujem. Mogoče spečem parklje, pa bo to to.
Naša familija je pač sladkosneda in vsak rad vzame domače pecivo. Kdo drug bi se mogoče zmrdoval ali pa celo ne sme sladkega. Glede ostalega zgoraj naštetega – pa imamo vsi radi uporabne stvari (copate, nogavice, ipd.. oz. kar kdo potrebuje). Vse je torej odvisno od obdarovanca. Mogoče komu tudi to ne bi blo všeč 🙂 nam pač je.
Lani sem pa na primer imela tematsko darilo: moja dva sta imela temo “sredozemska hrana” ( kupila sem pleteno kosaro, dodala kuharico “sredozemska hrana”, dva kroznika v obliki rib, 1kg piranske soli, velik kozarec oliv, olivno olje ter dva serveta), sestra s svakom pa “vok” (kosara, kuharica “vok”, dve takšni malo vecji beli skledici, palčke, riž, sezamovo olje – k tudi vem d ga uporablja -, ša še ena omaka in dva serveta). Pri sestri imajo radi kitajsko hrano, moja dva pa pac sredozemsko 🙂 Kosara je za druge zadeve prav prisla (mami jo ima v kuhinji), hrana se je pa pac porabila 🙂 Ali pa k sva se sestra in jaz predlani selili, je sestra vedno omenjala, da ima premalo brisac, k jih je nekaj dala za “odpis” k so ble slabe ze, je pač dobila dva kompleta kvalitetnih brisač in blagovne znamke izdelkov za tuširanje, ki jih uporablja.
Kot sem že omenila – treba je poznati obdarovanca. Enim mogoče tudi to ne bi bilo všeč. Jaz si vodim razpredelnico v excelu za zadnjih 5 let 🙂 kaj sem ze kupila za darila in potem si vsako leto napisem seznam ze januarja kaj bi mogoce za tisto leto prišlo v postev in ko se odlocim imam pač to v glavi, in če kaj vidim med letom takšnega, kupim in pospravim v najbolj temen kot petdelne omare :))) Lažje je, če kupujem po etapah, k pa vse naenkrat.
Uf sem se čisto preveč razpisala 🙂 upam, da je kdo dobil kakšno idejo. Al pa tudi ne :))
Lep dan še naprej, čeprav dežuje 🙂
Aja za otroke od 3-5 let..otroci itak imajo najrajs igrace (vsaj naša najmlajša in jih ima celo tono doma – ne pretiravam). Ne vem mogoče kakšna družabna igra, ali pa kakšen plastelin za ustvarjanje?? Muller bo najbrž kmalu izdal kakšen katalog igrač, lani so imeli tudi kaj znižanega.. Naša nabolj obožuje otroški mikroskop. K so doma v naravi in imajo tudi veliko živali pri hiši in jo čisto vse zanima. Zadnjič je ne vem kaj gledala pod mikroskopom, čisto fascinirana kako vse migeta 🙂
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.