Zdravniški pregled – odpoved v službi
Dobila sem novo službo. Isto delovno mesto, kot ga opravljam že 15 let, samo v drugem kraju, ker smo se selili. Gre za pisarniško delo. Poslali so me na zdravniški pregled, izvidov še ni. Ne pričakujem nekih komplikacij, pa vseeno… sem zdrava, ne opažam nobenih težav itd ampak lahko pa nehote odkrijejo kaj na krvi. Npr holesterol, sladkor…čeprav je bilo do sedaj vse bp Glede na odpovedni rok pričakujejo, da dam odpoved še preden dobim izvide iz zd pregleda. Ker sem bolj paranoik…če dam odpoved to pomeni da sem čez x dni brez službe. Če mi slučajno zaradi kakšne banalnosti ne bi dali zdravniškega spričevala tudi v drugo službo ne morem. Na zavod se tudi ne prijavit, ker sem sama dala odpoved…imam prav?
Če počakam na izvide in takrat podam odpoved se mi pa odpovedni rok ne izteče do dne, ko na novem delovnem mestu pričakujejo da pridem.
Se je kdo srečeval s podobnim in kako ste postopali?
NIKOLI ne daš sam odpovedi. Razen če imaš že v drugi službi podpisano pogodbo o zaposlitvi! NIKOLI ne daš sama odpovedi kaj bi bilo če bo in bla bla bla. NIKOLI!
Naj ti sami dajo odpoved, pripada ti odpravnina in ne boš imela težav na zavodu.
NIKOLI ne podpisuj sporazumne odpovedi, tudi če ti grozijo s kriminalisti. Naj ti najprej dokažejo česar te obtožujejo!
Holestrol še nikoli ni bil razlog za odpoved. Da ne bi takšne neumnosti naredila!
ne ga srat, 15.07.2021 ob 18:55
NIKOLI ne daš sam odpovedi. Razen če imaš že v drugi službi podpisano pogodbo o zaposlitvi! NIKOLI ne daš sama odpovedi kaj bi bilo če bo in bla bla bla. NIKOLI!
Naj ti sami dajo odpoved, pripada ti odpravnina in ne boš imela težav na zavodu.
NIKOLI ne podpisuj sporazumne odpovedi, tudi če ti grozijo s kriminalisti. Naj ti najprej dokažejo česar te obtožujejo!
Holestrol še nikoli ni bil razlog za odpoved. Da ne bi takšne neumnosti naredila!
Razlogi, da “pogrne” na zdravniškem so največkrat: povišani ali visoki Gama GT jetrni encimski testi ( znak, da je nekdo priden uživalec alkota, sploh sedaj poleti na poletih žurkah, piknikih, ipd), pa prisotnost na nedovljena poživila in substance ( od travce naprej).
iščejo in so pozorni predvsem na to, 15.07.2021 ob 19:10
Razlogi, da “pogrne” na zdravniškem so največkrat: povišani ali visoki Gama GT jetrni encimski testi ( znak, da je nekdo priden uživalec alkota, sploh sedaj poleti na poletih žurkah, piknikih, ipd), pa prisotnost na nedovljena poživila in substance ( od travce naprej).
Ne seri!
Imam povišan Gama GT, pa nikoli nisem probal travce ali kaj še hujšega, na leto pa spijem morda tri litre vina. Več prav gotovo ne. Sem torej priden uživalec alkohola?
Martin Krpan z Vrha pri Sveti Trojici, 15.07.2021 ob 19:17
Ne seri!
Imam povišan Gama GT, pa nikoli nisem probal travce ali kaj še hujšega, na leto pa spijem morda tri litre vina. Več prav gotovo ne. Sem torej priden uživalec alkohola?
Sej dohterji niso neumni – točno vedo, kdo ga tanka redo, kdo privremeno. Iz vredosti Gama Gt 🙂 če imaš npr. 0,9 ali pa 1,5 povišano, kot nekdo, ki ima pa parameter, 5, 15, ali celo 20…hja….
Pa jasno, ni nujno, da nekdo ki redno tanka, potem jasno ni nujno da redno poha… Dohterji pa že vedo iz izkušenj, kdo je reden in kdo rekreacijski uživalec, brez skrbi 🙂
dohterji niso neumni oni vedo, 15.07.2021 ob 19:53
Sej dohterji niso neumni – točno vedo, kdo ga tanka redo, kdo privremeno. Iz vredosti Gama Gt 🙂 če imaš npr. 0,9 ali pa 1,5 povišano, kot nekdo, ki ima pa parameter, 5, 15, ali celo 20…hja….
Pa jasno, ni nujno, da nekdo ki redno tanka, potem jasno ni nujno da redno poha… Dohterji pa že vedo iz izkušenj, kdo je reden in kdo rekreacijski uživalec, brez skrbi 🙂
Se pa takemu, ki ima visoke parametre že tudi na obrazu vidijo posledice rednega pitja ( t.i. etilni izgled, pa vonj, izdih sape po alkoholih hlapih npr. -e pomaga žvečilka ali pepermint zatlačen v usta tik pred pogovorom z zdravnikom), če ne jemlje ravno nekaterih zdravil, ki lahko povišajo Gama GT parametre malekostno sicer, ne drastično…
Gospa si je sama poiskala novo službo in tudi razlog zakaj. V sedanji službi so razumeli in verjetno iščejo zamenjavo (morda jo že imajo). Poskusi se postaviti v kožo delodajalca. Našel je novega delavca, podpisal z njim pogodbo, zdaj naj se pa delavka, v odpovodnem roku premisli. Kaj naj naredi, njej da odpoved in plača odpravnino? Ali novemu delavcu da odpoved in odpravnino?… ni fer ali ne
pa holesterol in povišan krvni tlak ni razlog za zaposlitev
gost 4, 16.07.2021 ob 08:36
Gospa si je sama poiskala novo službo in tudi razlog zakaj. V sedanji službi so razumeli in verjetno iščejo zamenjavo (morda jo že imajo). Poskusi se postaviti v kožo delodajalca. Našel je novega delavca, podpisal z njim pogodbo, zdaj naj se pa delavka, v odpovodnem roku premisli. Kaj naj naredi, njej da odpoved in plača odpravnino? Ali novemu delavcu da odpoved in odpravnino?… ni fer ali ne
…ni razlog za NEzaposlitev
Forum je zaprt za komentiranje.